Autor: Sara Nica
Verificare medicală: Farm. Oltea Roman
Care sunt cele mai bune infuzii & ceaiuri pentru acnee?
După cum probabil știți, ceaiurile sunt folosite de multă vreme pentru diferite probleme ale pielii, inclusiv acneea.
Dar oare ele chiar funcționează? Puteți vedea rezultate reale odată ce le folosiți?
Ei bine, în acest articol vom elucida misterul din spatele ceaiurilor.
Deci haideți să vedem care sunt cele mai bune 9 infuzii și ceaiuri împotriva coșurilor și cât de mult vă pot ajuta ele.
Notă: Recomandarea noastră principală este să vizitați un dermatolog și să urmați tratamentul prescris, întâi de toate. Remediile de pe lista aceasta sunt mai degrabă extra.
Pe scurt, ceaiurile folosite ca tratament unic nu pot elimina complet acneea, dar pot aduce îmbunătățiri pielii.
Totuși, dacă le folosiți în combinație cu alte remedii naturale, cu siguranță veți avea rezultate mai bune.
Dar înapoi la ceaiuri - aveți mai jos deci cele mai bune ceaiuri pentru acnee.
Ceaiul de mușețel | Ceaiul de lemn dulce |
Ceaiul verde | Ceaiul de mentă |
Ceaiul de coada șoricelului | Ceaiul de roiniță |
Ceaiul de gălbenele | Ceaiul de trei frați pătați |
Ceaiul de lavandă |
Ce puteți face pentru a beneficia cât mai mult de beneficiile acestor ceaiuri?
Ei bine, cel mai bine ar fi să le folosiți împreună cu un produs special conceput pentru tratarea acneei.
Atât pe piața românească, cât și pe cea internațională, există multe astfel de produse. Prin urmare, va fi greu să alegeți unul potrivit (mai ales dacă nu știți exact de ce aveți nevoie).
De aceea noi vă recomandăm setul de 3 produse ClearPores System, care este cam singurul ce tratează acneea atât din exterior, cât și din interior.
Mai mult decât atât, acesta este atât de eficient încât poate fi folosit pentru cele mai multe tipuri de acnee. Deci, indiferent dacă acneea voastră este una ușoară sau severă, ClearPores System are toate șansele să vă ajute.
Ar mai fi multe de zis despre acest set, motiv pentru care vă lăsăm recenzia noastră detaliată mai jos.
Dar reîntorcându-ne la ceaiuri, că alegeți una (sau mai multe) dintre variantele pe care vi le-am prezentat și combinași-o cu acest set de 3 produse.
Folosite singure, ceaiurile nu pot face minuni - însă alături de ClearPores System, lucrurile se schimbă radical. În acest caz, veți avea rezultate foarte bune, veți vedea.
Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:
ClearPores System
1. Ceai De Mușețel
Proprietățile ceaiului de mușețel se cunosc de sute de ani. Tocmai de aceea, se știe și faptul că este benefic pentru mai multe probleme de sănătate, inclusiv cele de piele.
Acesta este și motivul pentru care mușețelul (sau mai bine spus, extractul de mușețel) este inclus în diferite produse cosmetice - de la creme până la șampoane sau geluri de duș.
Bineînțeles, și ceaiul de mușețel are numeroase beneficii, de aceea l-am și inclus în lista noastră, în capul listei chiar.
Deci care sunt beneficiile ceaiului de mușețel când vine vorba de coșuri?
Beneficiile ceaiului de mușețel pentru acnee:
- este antiinflamator
- calmează pielea iritată [1]
- curăță porii
- are acțiune antimicrobiană
- ajută la cicatrizarea pielii
După cum probabil știți deja, acnee este deseori însoțită de simptome ca inflamația sau iritația. Având proprietăți antiinflamatoare, ceaiul de mușețel poate îmbunătăți aceste două simptome.
Mai mult decât atât, ajută la curățarea porilor și (implicit) la micșorarea cantității de sebum de pe suprafața tenului.
Fiind antimicrobian, poate fi de ajutor în lupta împotriva bacteriilor cauzatoare de acnee (fie ca vorbim de perioada adolescenței sau de coșurile apărute la vârstă adultă).
Totodată, este folositor în cicatrizarea rănilor lăsate de coșuri, mai ales în formele severe.
Dar cum puteți folosi ceaiul de mușețel împotriva coșurilor? Ei bine, noi vă recomandăm două modalități:
- uz extern
- uz intern
Pentru uz extern, puteți aplica ceai de mușețel direct pe coșuri sau puteți să vă spălați pe toată fața cu el. De asemenea, îl puteți folosi și sub formă de mască, în combinație cu alte plante sau remedii naturiste.
Dacă doriți însă să-l folosiți și pentru uz intern, vă recomandăm să beți două cești de ceai de mușețel pe zi. Pe lângă efectele anti-acneice, vă puteți bucura astfel și de celelalte beneficii ale acestuia pentru sănătatea voastră.
Acum că ați aflat toate aceste informații, haideți să vedem cum se prepară ceaiul de mușețel.
Prepararea ceaiului de mușețel:
- Fierbeți aproximativ o cană (240 ml) de apă.
- Puneți 1-2 lingurițe de flori de mușețel într-o cană.
- Adăugați apa peste flori si lăsați ceaiul de infuzeze pentru 5-10 minute.
- Strecurați ceaiul și serviți-l călduț sau rece, după preferință.
Bineînțeles, această rețetă poate fi modificată. Puteți adăuga în ceai câteva felii de lămâie sau o linguriță de miere, după cum vă place. Asta dacă folosiți ceaiul de mușețel pentru uz intern.
Dacă însă doriți să-l utilizați extern, nu adăugați niciun alt ingredient. Preparați infuzia după instrucțiunile date, iar apoi urmați pașii aceștia:
- Lăsați ceaiul de mușețel să se răcească (fie la temperatura camerei, fie în frigider).
- Înmuiați o dischetă curată în el și aplicați-l pe față, în special pe zonele afectate.
- Lăsați loțiunea să se usuce și nu vă clătiți cu apă după aplicare.
Acest ceai vă poate ajuta pielea afectată de coșuri, însă nu poate face minuni.
Mai mult decât atât, efectul său este unul slab (în comparație cu alte produse pentru acnee).
De aceea, nu vă recomandăm să-l folosiți ca singurul tratament pentru acnee, ci împreună cu alte variante ce au un efect mai puternic.
PE SCURT
Ceaiul de mușețel este antiinflamator și antibacterian, deci poate îmbunătăți aspectul pielii și urmele lăsate de coșuri. Însă datorită efectului său slab, nu poate trata singur acneea.
Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:
ClearPores System
2. Ceai Verde
Ceaiul verde este cunoscut pentru efectul său antioxidant (și nu numai).
Pe lângă beneficiile sale pentru sănătate, ceaiul verde este și un excelent înlocuitor al cafelei. De aceea, multe persoane îl consumă în loc de cafea.
Revenind însă la problema acneei, ceaiul verde este pe lista noastră deoarece este un bun remediu împotriva coșurilor (la fel de bun ca ceaiul de mușețel).
Printre proprietățile sale se află următoarele:
- blochează hormonii androgeni
- scade producția de sebum [2]
- reduce inflamația
- are proprietăți antimicrobiene
- reduce stresul oxidativ
După cum vedeți, beneficiile ceaiului de mușețel și a ceaiului verde sunt similare în multe privințe. Ambele pot reduce inflamația din acnee și elimină bacteriile și a microorganismele dăunătoare pielii.
Fiind antioxidant, ceaiul verde contribuie și la reducerea stresului oxidativ. În acest fel, protejează pielea de factorii externi ce pot fi nocivi, mai ales pentru tenul acneic.
Mai mult decât atât, ceaiul verde are un avantaj pe care nu multe ceaiuri îl au.
Acesta poate bloca hormonii androgeni ce sunt responsabili de apariția acneei. Întrebarea este care sunt acești hormoni androgeni... Haideți să aflăm!
Principalii hormoni androgeni:
- testosteronul
- dihidrotestosteronul (DHT)
- DHEA
- androstendion
Excesul de hormoni androgeni face ca glandele sebacee să secrete prea mult sebum. Astfel, tenul devine un mediu perfect pentru bacteriile cauzatoare de acnee.
În consecință, ceaiul verde nu numai că ajută la reducerea numărului de bacterii, dar și scade producția de androgeni care cauzează acneea, mai ales pe cea hormonală.
În cele ce urmează, vom vedea cum putem folosi ceaiul verde pentru prevenirea și reducerea coșurilor:
- Pregătiți o ceașcă de ceai verde (instrucțiunile sunt aceleași ca în cazul ceaiului de mușețel), fără a adăuga miere sau lămâie.
- Lăsați infuzia să se răcească și turnați-o într-un recipient spray.
- Spălați-vă pe față folosind un gel de curățare blând.
- Pulverizați ceai verde pe fața curată și uscată lăsând soluția să se usuce.
- O altă opțiune ar fi să vă ștergeți pe față cu un prosop moale.
Ceaiul verde ca remediu pentru acnee este mai degrabă un tratament extern decât intern (datorită conținutului de cafeină). Însă în cantități moderate, îl puteți și consuma.
Deci dacă vreți să-l încercați, urmați pașii de mai sus, iar efortul vostru va da roade.
Totuși, nu vă așteptați ca ceaiul verde să facă minuni, pentru că nu o va face. Trebuie să-l folosiți o perioadă îndelungată pentru a vedea cele mai mici rezultate. Cu atât mai mult, nu poate trata o formă mai severă de acnee.
De aceea, la fel ca în cazul ceaiului de mușețel, vă recomandăm să-l utilizați în combinație cu alte produse (special create) pentru acnee.
PE SCURT
Ceaiul verde este antioxidant și poate ajuta la blocarea hormonilor androgeni care stau la baza multor tipuri de acnee. Totuși, efectul său este destul de slab, de aceea este mai bine să-l folosiți în combinație cu alte remedii.
E-Book Gratuit:
"Cum Să Scapi De Acnee - 7 Cauze + Tratamente"
3. Ceai De Coada Șoricelului
Coada șoricelului, micuța floare albă ce se află la îndemâna tuturor, vă poate ajuta și să reduceți enervantele coșuri ce apar când aveți acnee.
Aceasta este cunoscută deja ca fiind o plantă minune ce are multe proprietăți și ce este folosită ca remediu natural pentru mai multe afecțiuni.
Proprietățile ceaiului de coada șoricelului:
- Are efect astringent
- Reduce inflamația cauzată de acnee
- Are acțiune antimicrobiană
- Contribuie la cicatrizarea rănilor [3]
Bineînțeles, există multe similarități între avantajele ceaiului de coada șoricelului și avantajele celorlalte ceaiuri menționate deja. Acesta este și motivul pentru care sunt trecute în această listă.
Totuși, voi vorbi mai pe larg despre unul dintre beneficiile ceaiului de coada șoricelului, și anume efectul său cicatrizant. Coada șoricelului, printre altele, contribuie la grăbirea procesului de vindecare a rănilor sau a leziunilor provocate de acnee.
De aceea, recomandăm acest ceai tuturor celor care suferă de o acnee ușoară. În cazul unei forme severe, probabil nu vă va ajuta prea tare, deoarece acest ceai nu este suficient de puternic.
În cazul în care ați hotărât că vreți să folosiți acest ceai, aici găsiți instrucțiunile de care aveți nevoie:
- Preparați ceaiul cu ajutorul instrucțiunilor menționate anterior.
- Asigurați-vă că tenul vostru este curat și uscat.
- Înmuiați o dischetă de bumbac în ceaiul preparat (și răcit).
- Aplicați soluția aceasta pe toată suprafața feței insistând pe zonele mai afectate.
- Clătiți-vă fața cu apă curată sau lăsați soluția să se usuce.
Folosiți acest remediu de două ori pe zi sau de fiecare dată când aveți nevoie. Pe lângă această rețetă, puteți combina ceaiul de coada șoricelului cu argila, sub formă de mască.
Tineți minte însă, că rezultatele vor începe să apară după o folosire mai îndelungată a ceaiului, așa că nu vă așteptați la efecte imediate.
Cu răbdarea treci mare, nu-i așa?
PE SCURT
Ceaiul de coada soricelului poate contribui la videcarea leziunilor lăsate de acnee și are proprietăți antibacteriene. De aceea poate fi folositor în lupta împotriva coșurilor și a puctelor negre.
Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:
ClearPores System
4. Ceai De Gălbenele
Cunoscute ca flori ornamentale, dar și ca plantă medicinală, gălbenelele vă pot fi și ele de ajutor împotriva acneei.
Nu le subestimați doar pentru că se găsesc mereu în grădinile celor pasionați de flori...
Fie că se folosesc sub formă de ulei, pulbere sau extract - gălbenelele sunt un ingredient nelipsit din multe produse cosmetice, inclusiv creme sau loțiuni. Bineînțeles, acest lucru se datorează tuturor proprietăților lor.
Beneficiile ceaiului de gălbenele:
- are efect antiinflamator
- are proprietăți antibacteriene
- ajută la vindecarea pielii
- este potrivit pentru pielea sensibilă
- ajută la curățarea porilor
Din păcate, în realitate, ceaiul de gălbenele nu este suficient de eficient pentru a trata acneea, mai ales tipurile mai severe.
În schimb, vă poate ajuta să vă mențineți pielea curată și să reduceți formele ușoare de acnee. Cum vă puteți da seama dacă suferiți de o acnee severă sau ușoară?
Ei bine, în cazul unei forme ușoare, cel mai probabil veți observa doar câteva coșuri și puncte negre sau albe. În schimb, dacă vă confruntați cu o acnee severă, cum e acneea hormonală, probabil veți experimenta mai multe simptome:
- chisturi sau noduli
- comedoane închise
- pustule
- roșeață și uneori durere
În cazul în care suspectați că suferiți de o acnee severă, cel mai bine este să mergeți la medicul dermatolog, care vă va prescrie tratamentul potrivit (în urma analizelor).
Dacă acneea voastră este una ușoară, puteți încerca ceaiul de gălbenele urmând instrucțiunile menționate mai sus. Acesta este mai degrabă un remediu ce tratează acneea din exterior, nu din interior.
Însă pentru a grăbi apariția rezultatelor, este mai bine să folosiți mai multe remedii în același timp. Numai așa veți reuși să scăpați de punctele negre și coșurile ce vă deranjează.
PE SCURT
Ceaiul de gălbenele are beneficiile sale, dar efectul său este destul de slab, de aceea nu recomandăm folosirea sa în cazul unor coșuri severe. În schimb, poate fi folositor dacă vă confruntați doar cu o acnee ușoară.
5. Ceai De Lavandă
Lavanda este poate printre cele mai iubite flori când vine vorba de îngrijirea pielii.
Sigur ați văzut-o folosită ca ingredient în numeroase cosmetice, inclusiv creme și săruri de baie.
Mai mult decât atât, ceaiul de lavandă poate fi folosit și pentru reducerea coșurilor ce apar atât în rândul adolescenților, cât și în rândul tinerilor.
Motivul pentru care ceaiul de lavandă este util în acnee este cât se poate de simplu - lavanda este plină de beneficii, mai ales în ceea ce privește îngrijirea pielii.
Vă enumerăm mai jos o parte dintre aceste beneficii.
Beneficiile ceaiului de lavandă:
- are efect calmant
- reduce inflamația
- ajută la vindecarea pielii
- are și un efect antibacterian [4]
- reglează pH-ul pielii
Cu alte cuvinte, ceaiul de lavandă nu numai că vă va ajuta cu inflamația și iritația dine acnee, dar vă va ajuta și să vă relaxați mai ușor.
Dacă suspectați că stresul este unul dintre factorii declanșatori ai coșurilor, atunci ceaiul de lavandă s-ar putea să fie ceea ce aveți nevoie.
Prin urmare, îl puteți folosi atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern.
Însă țineți cont că lavanda este una dintre plantele care cauzează reacții alergice. Deci înainte de a o folosi, asigurați-vă că nu sunteți alergici la aceasta.
De asemenea, nu uitați că ceaiul de lavandă și celelalte de pe listă sunt mai degrabă folositoare în cazul unor coșuri ușoare, nu severe.
Așa că oricât de mult iubiți lavanda, dacă suferiți de un tip de acnee mai sever, cel mai bine ar fi să încercați un tratament mai puternic.
Nici măcar apa de lavandă nu e suficient de concentrată pentru a putea face față coșurilor profunde, așa că produsele special concepute pentru acnee sunt esențiale.
PE SCURT
Ceaiul de lavandă poate fi de ajutor celor care se confruntă cu acneea, deoarece are un efect antiinflamator și antibacterian. Dar cum bănuiți, nu va fi foarte util dacă suferiți de o acnee mai severă.
Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:
ClearPores System
6. Ceai De Lemn Dulce
Deși lemnul dulce nu este atât de cunoscut în țara noastră, el este totuși unul dintre remediile de top împotriva acneei.
Lemnul dulce se găsește în diverse produse, dar în acest articol vom vorbi despre ceai.
Ei bine, ceaiul de lemn dulce poate fi folosit atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern. Asta deoarece beneficiile sale sunt numeroase.
Beneficiile ceaiului de lemn dulce:
- reduce bacteriile de la nivelul pielii
- scade excesul de sebum [5]
- micșorează producția de hormoni androgeni [6]
- ajută la refacerea echilibrului hormonal
După cum am spus, ceaiul de lemn dulce poate fi folosit atât local, cât și intern.
Cu toate acestea, noi îl recomandăm mai degrabă ca un tratament intern pentru acnee. Asta pentru că poate ajuta la restabilirea echilibrului hormonal în organism.
Excesul de hormoni, după cum poate știți, stă la baza multor cazuri de acnee, deoarece produce niște coșuri adânci, foarte greu de tratat.
Astfel, ceaiul de lemn dulce este mai potrivit pentru acneea cu cauze hormonale, însă poate fi folosit și pentru alte tipuri de acnee.
La nivel local, acesta vă poate ajuta în mai multe moduri:
- inhibă producția de sebum
- reduce stresul oxidativ
- scade inflamația pielii
Pentru uz extern, ceaiul de lemn dulce se prepară și se folosește exact ca celelalte ceaiuri menționate mai sus.
Pentru uz intern, tot ce trebuie să faceți este să beți pe zi 2 căni din acest ceai.
În plus, noi vă sugerăm să încercați și alte produse naturiste ce au în componență lemn dulce sau alte ingrediente naturale, care vă vor ajuta să tratați acneea mai repede.
Doar cu o floare nu se face primăvară - sau altfel spus, doar cu un ceai nu puteți scăpa definitiv de acnee.
PE SCURT
Ceaiul de lemn dulce poate ajuta la echilibrarea nivelului de hormoni din organism și totodată, la reducerea coșurilor. Astfel că îl puteți folosi atât intern, cât și extern.
E-Book Gratuit:
"Cum Să Scapi De Acnee - 7 Cauze + Tratamente"
7. Ceai De Mentă
Cine nu a băut niciodată vreodată ceai de mentă? Nu cred că mulți dintre voi pot spune că nu...
Alături de fructele de pădure, ceaiul de mentă este printre favoritele tuturor. Îl puteți găsi oriunde și este foarte ușor de preparat chiar și acasă.
Însă este surprinzător că pe cât este de delicios, pe atât este de sănătos pentru piele. Și nu doar atât - este și folositor în tratarea acneei ușoare. Bineînțeles, ca în celelalte cazuri, ceaiul de mentă are beneficiile sale.
Beneficiile ceaiului de mentă în acnee:
- Are proprietăți antiinflamatorii
- Ajută la calmarea pielii iritate
- Are un efect antibacterian [7]
- Ajută la reglarea cantității de sebum
Având proprietățile acestea, ceaiul de mentă este folositor tuturor celor care vor să aibă un ten sănătos. Mai mult, fiind atât de accesibil, este ușor de inclus în rutina zilnică de îngrijire a pielii.
Trebuie doar să preparați un ceai de mentă din frunze uscate și apoi să-l aplicați pe față folosind instrucțiunile pe care le-am tot menționat de-a lungul articolului.
Însă nu uitați! Ceaiul de mentă este mai potrivit pentru menținerea sănătății pielii decât pentru tratarea acneei. Poate fi de ajutor totuși în cazul unei acneei ușoare.
PE SCURT
Fiind la îndemâna oricui, ceaiul de mentă poate fi de asemenea folosit pentru menținerea sănătății pielii. Însă nu poate trata de unul singur acneea, ci poate ajuta în cazul în care vă confruntați cu o acnee ușoară.
Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:
ClearPores System
8. Ceai De Roiniță
Roinița, cunoscută și sub numele de „balsam de lămâie”, este una dintre plantele medicinale cunoscute pentru proprietățile sale.
După cum îi spune și numele, roinița are o aromă intensă de lămâie și accente de mentă, de aceea este și el printre ceaiurile preferate de unii. Pe lângă mirosul plăcut, roinița are și ea mai multe beneficii.
Nu puteam include în lista noastră ceaiuri fără beneficii, nu-i așa?
Avantajele ceaiului de roiniță pentru coșuri:
- reduce inflamația cauzată de acnee
- are un efect calmant
- ajută la combaterea bacteriilor ce contribuie la apariția coșurilor
Având un efect calmant, ceaiul de roiniță (ca și cel de lavandă) vă poate ajuta să vă relaxați, inhibând hormonii de stres care ar înrăutăți acneei.
Pe lângă acest avantaj, acesta poate fi folositor pentru reducerea inflamației din corp (inclusiv a celei cauzate de acnee). În plus. ajută și la micșorarea numărului de bacterii cauzatoare de acnee.
Datorită tuturor acestor avantaje, ceaiul de roiniță poate fi folosit atât pentru uz extern, cât și pentru uz intern. Instrucțiunile rămân aceleași ca în cazul celorlalte.
Totuși, ceea ce trebuie menționat este faptul că ceaiul de roiniță are un efect destul de slab, motiv pentru care noi vă sugerăm să îl folosiți în diverse combinații.
Dacă aveți o acnee moderată, încercați să îl luați împreună cu alte ceaiuri bune pentru acnee sau cu alte remedii naturiste.
PE SCURT
Ceaiul de roiniță este un alt remediu împotriva coșurilor. Având proprietăți antiinflatorii și antibacteriene, acesta vă poate ajuta să îmbunătățiți sănătatea pielii, fără a putea însă să trateze complet acneea.
9. Ceai De Trei Frați Pătați
Oare de ce a fost această plantă denumită „trei frați pătați”?
Ei bine, numele plantei se referă la petalele florii ce au trei culori diferite, ca și cum ar fi pătate.
Haideți însă să revenim la ceaiul de trei frați pătați. Probabil nu este unul dintre ceaiurile foarte cunoscute pentru acnee, însă poate fi de asemenea de ajutor împotriva coșurilor.
Beneficiile acestui ceai pentru acnee:
- efect antiinflamator
- proprietăți antialergice
- potențial antimicrobian
Cine s-ar fi gândit că această floare fragilă poate fi folositoare în tratarea acneei? Și totuși proprietățile sale dovedesc contrariul.
Cum se folosește acest ceai pentru reducerea coșurilor? Fiind un remediu ce tratează acneea din interior, va trebui să urmați acești pași:
- Preparați o infuzie dintr-o linguriță de trei frați pătați la 250 ml de apă clocotită.
- Beți 2-3 căni de ceai pe zi cu 30 de minute înainte de masă.
Sugestia noastră este faceți o cură de o lună de zile, apoi să luați o pauză. Dacă aveți nevoi de încă o cură, mai puteți face una după această pauză.
Bineînțeles, ca și celelalte ceaiuri menționate aici, nici ceaiul de trei frați pătați nu poate face minuni. Și la fel, este mai eficient în cazul unei acneei ușoare.
De aceea, dacă vreți să câștigați lupta cu acneea, este mai bine să folosiți mai multe remedii, în loc să vă bazați doar pe acest ceai.
PE SCURT
Ceaiul de trei frați pătați poate fi folosit ca un tratament intern pentru acnee, datorită beneficilor sale pentru piele. Totuși, efectul său fiind unul destul de slab, este mai bine să fie folosit în combinație alte remedii.
Alternativa #1 La Ceaiurile Anti-Acnee
Așa cum am tot menționat de-a lungul articolului, niciunul dintre ceaiurile menționate aici nu are un efect foarte puternic.
În cel mai bun caz, ele sunt mai degrabă recomandate celor care se confruntă cu o acnee ușoară, nu severă.
De aceea, noi vă sugerăm să folosiți aceste ceaiuri alături de alte produse special concepute pentru tratarea acneei (nu de orice produs, desigur).
Un exemplu de produs de top este ClearPores System, care este de fapt un set de trei produse ce acționează asupra mai multor cauze ale acneei.
Este cam singurul care tratează acneea din interior, acționând direct asupra cauzei ce stă la baza coșurilor (care poate fi diferită de la persoană la persoană).
Cele mai mult produce acționează doar local, astfel că acneea revine destul de repede (uneori chiar în forme mai grave). În schimb, acest set are efect direct asupra cauzei ce produce coșurile, tratând-o corect, astfel că acneea nu mai revine:
- Suplimentul acționează din interior și restabilește echilibrul hormonal
- Gelul de curățare neutralizează bacteriile
- Crema de protecție ține sub control tenul gras
Totuși, de ce ClearPores System este mai bun decât alte produse pentru acnee? Ei bine, pentru a răspunde la această întrebare, haideți să vedem care sunt avantajele acestui set.
Avantajele setului ClearPores System:
- Tratează cauza producătoare a coșurilor
- Funcționează pentru majoritatea tipurilor de acnee
- Rezultatele apar într-un timp foarte scurt
- Efectul său nu dispare odată ce nu îl mai utilizați
Poate deja ați avut o experiență neplăcută cu produse pentru acnee. Unele nu funcționează deloc, fie iar în cazul altora, efectul dispare odată ce nu le mai folosiți.
Dacă vă sună cunoscut un astfel de scenariu, atunci avem o veste bună pentru voi. ClearPores System nu numai că are rezultate foarte bune, dar coșurile nu vor reapărea după ce nu îl mai folosiți.
Mai mult decât atât, produsul se bazează pe ingrediente naturale, ceea ce înseamnă că riscul de efecte adverse este aproape zero.
Sigura sa problemă este prețul ridicat. Fiind un produs creat in SUA, și prețul său este unul pe măsură. Ținând cont de toate beneficiile sale, se merită să-l încercați.
Totuși, din cauza prețului, noi vă sugerăm să-l comandați numai după ce ați încercat măcar un alt produs care nu a funcționat. Bineînțeles, dacă prețul nu este o problemă, este clar prima noastră alternativă!
Și nu uitați! Singura sursă sigură de unde îl puteți comandă este site-ul său oficial. Nu vrem să fiți pradă produselor contrafăcute care cel mai probabil nu au niciun efect, așa că evitați orice alt site (oricât de sigur ar părea).
Deci ce spuneți - merită să încercați ClearPores System?
PE SCURT
Deoarece efectul ceaiurilor este foarte slab, noi recomandăm combinarea lor cu un produs mai eficient. O alternativă excelentă este setul de 3 produse ClearPores System, care funcționează în cazul mai multor tipuri de acnee.
Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:
ClearPores System
Pot Ceaiurile Trata Acneea?
Răspuns scurt: Nu prea...
Ceaiurile nu pot trata complet acneea, dar pot aduce îmbunătățiri pielii, mai ales dacă acneea de care suferiți nu e una prea gravă.
De aceea, noi recomandăm folosirea lor în combinație cu alte remedii.
Cu alte cuvinte, efectul lor este prea slab pentru a putea fi folosite ca singurul tratament pentru acnee.
Totuși, aceste infuzii pe care vi le-am prezentat aici pot avea efecte chiar bune dacă sunt folosite corespunzător, împreună cu alte remedii.
Deci care sunt cele mai bune ceaiuri pentru acnee? Iată câteva dintre ele:
- ceaiul de mușețel
- ceaiul verde
- ceaiul de lemn dulce
- ceaiul de lavandă
Puteți încerca oricare dintre ceaiurile menționate aici, dar nu uitați să le folosiți în combinație cu alte produse pentru reducerea coșurilor.
Noi vă recomandăm setul de 3 produse ClearPores System, care cu siguranță vă va ajuta să vă tratați acneea, indiferent că este una ușoară sau severă.
Eficiența lui a fost dovedită de toți cei care l-au încercat, iar faptul că rezultatele sale apar foarte rapid îl face să fie alternativa #1 la ceaiurile menționate (sau cel mai bun produs cu care le puteți combina).
Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:
ClearPores System
Surse & Referințe Științifice:
[1] Un studiu detaliat al aplicațiilor terapeutice ale mușețelului, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9611340/
[2] Ceaiul verde și alți polifenoli: efectele asupra producției de sebum și a acneei vulgare, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5384166/
[3] Plantele din specia Achillea ca surse de fitochimicale active pentru aplicarea lor dermatologică și cosmetică, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8018854/
[4] Lavanda, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22653008/
[5] Lemnul dulce în tratamentul acneei vulgare și a hiperpigmentării postinflamatorii, https://www.researchgate.net/publication/348714984
[6] Efectele lemnului dulce asupra hormonilor sexuali și a sistemului reproducător, https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S089990072200140X
[7] O trecere în revistă a bioactivității și potențialelor beneficii pentru sănătate a ceaiului de mentă, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16767798/