Dermapen & Microneedling Pentru Acnee – Merită Investiția?

✔ Autor: Sara Nica
✅ Verificare medicală: Farm. Oltea Roman

Ați auzit de Dermapen & Microneedling pentru acnee? Știați că aceste tratamente se folosesc deseori pentru coșuri?

Ei bine, da. Dermapen-ul și Microneediling-ul sunt pe lista celor mai populare tratamente pentru acnee (și nu numai).

Însă oare se merită să dați banii pe aceste proceduri? Sigur știți că nu sunt deloc ieftine... Pentru a găsi răspunsul, haideți să le analizăm în detaliu:

  • care este diferența dintre cele două
  • care le sunt avantajele
  • ce dezavantaje majore au

Deci haideți să vedem care este secretul din spatele procedurilor și dacă chiar merită banii.

PS: Dacă vreți un răspuns rapid, capitolul "Rezumat" de mai jos vă explică pe scurt de Microneedling-ul și Dermapen-ul nu poat trata acneea activă (și de ce nu le recomandăm).

Rezumat

Microneedling pentru a trata acneea

Cine nu a auzit de Dermapen & Microneedling pentru acnee? Acestea au devenit tot mai populare în ultima vreme, mai ales că tot mai multă lume le laudă.

Care este totuși diferența dintre ele?

Ei bine, Dermapen-ul este unul dintre instrumentele folosite pentru a realiza procedura de Microneedling. Așa că sunt cam unul și același lucru...

Revenind însă la faptul că Microneedling-ul se folosește pentru coșuri, sigur v-ați întrebat dacă acesta chiar poate să trateze acneea... Ei bine, răspunsul este unul scurt: nu. 

Microneedlingul nu poate trata acneea și nu vă poate ajuta să scăpați de coșuri. Deși are diverse avantaje, acestea nu sunt specifice pentru acnee. În plus, dezavantajele cu siguranță le întrec:

  • reduce cicatricile post-acneice, dar nu poate trata acneea
  • stimulează producția de colagen, dar are un risc mare de infecții
  • îmbunătățește textura pielii, dar poate provoca complicații
  • are rezultate relativ rapide, dar provoacă roșeață și durere
  • este o procedură minim invazivă, dar și costisitoare

Deci riscul diverselor probleme este mai mare decât posibilele avantaje ale acestei terapii. Ea poate funcționa dacă aveți cicatrici post-acneice, dar nu poate trata acneea activă.

Așa că de ce să vă expuneți atâtor riscuri când puteți apela la un produs cu mult mai multe beneficii (și mai puține riscuri)? 

Un astfel de tratament este ClearPores System. Nu vă provoacă durere, roșeață sau sensibilitate. Din contră, riscul de a experimenta vreun fel de efecte adverse este foarte mic pentru că cele 3 produse ale sale se bazează pe ingrediente naturale.

Mai mult, ClearPores System poate trata mai multe tipuri de acnee, chiar și formele mai agresive.

Efectul său este atât unul rapid, cât și unul de lungă durată. Nu o spunem doar noi, ci o spun și cei peste 2000 de utilizatori ai săi care au fost mulțumiți de rezultate.

Deci la ce concluzie am ajuns? Că Microneedling-ul (fie că se realizează cu ajutorul Dermapen-ului sau nu) nu este eficient în tratarea acneei.

Tocmai de aceea, vă recomandăm să încercați un tratament potent pentru a vă trata coșurile, ce acționează asupra cauzei declanșatoare

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

Microneedling Vs. Dermapen

Înainte de a vorbi despre beneficiile și dezavantajele Microneedling-ului și Dermapen-ului, haideți să vedem care este diferența dintre ele și cum funcționează aceste proceduri.

Ei bine, Microneedling-ul este o procedură cunoscută și ca terapia cu ace, așa cum îi spune și numele. Practic, aceasta se realizează cu un dispozitiv cu ace fine care creează mici perforații pe suprafața pielii.

Această terapie se recomandă pentru diverse probleme ale pielii, dar și în scopuri cosmetice (despre care vorbim imediat). 

Până atunci, iată care sunt dispozitivele ce se folosesc pentru Microneedling.

Microneedling pentru acnee
Dispozitive pentru Microneedling:
  1. Role cu ace manuale
  2. Role cu ace automate
  3. Pen-uri cu microace
  4. Dermapenuri
  5. Rulouri cu ace

Deci care este diferența dintre Microneedling și Dermapen? Simplu! Microneediling-ul este procedura, pe când Dermapen-ul este dispozitivul cu care se realizează această procedură.

Așa cum ați putut vedea, Microneedling-ul se poate realiza cu ajutorul mai multor dispozitive. Derampen-ul este unul dintre ele. Așadar, în acest articol vom vorbi despre Microneedling referindu-ne în principal la Dermapen.

Celelalte dispozitive sunt și ele folosite pentru Microneedling, dar Dermapen-ul este unul dintre cele mai populare, așa că ne vom focaliza pe acesta (în principal). 

Cine realizează procedura de Microneedling? De obicei, un medic dermatolog sau de un tehnician instruit (deci, cineva profesionist).

Astfel, nu vă sfătuim să vă cumpărați un astfel de dispozitiv și să îl încercați chiar voi acasă. Cel mai bine ar fi să apelați la un profesionist, dacă vreți într-adevăr să urmați acest tratament.

PE SCURT

Microneeding-ul este o procedură de înfrumusețare ce se realizează cu ajutorul unor dispozitive cu ace și face mici perforații în piele. Unul dintre aceste dispozitive este și Dermapen-ul, care se utilizează destul de des pentru Microneedling.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

Când Se Recomandă Microneedling-ul

Care sunt deci persoanele pentru care acest Microneedling este benefic?

Ei bine, fiind o procedură cosmetică, persoanele care beneficiază cel mai mult de Microneedling sunt cele care au probleme cu tenul (mai întâi de toate). Această procedură se realizează de cele mai multe ori pe față, dar se poate realiza și pe alte părți ale corpului.

Microneedling pentru acnee
Când se recomandă Microneedling-ul:
  • pentru riduri și linii fine ale feței
  • în caz de acnee și cicatrici post-acneice
  • pentru petice de piele îngroșată sau hiperpigmentare
  • dacă aveți cicatrici chirurgicale sau traumatice
  • pentru vergeturi

Așa cum puteți vedea - în lista de mai sus se află și acneea, dar și cicatricile post-acneice. 

Despre cât de eficient este Microneedling-ul pentru acnee vom discuta imediat. Însă, vă spunem de pe acum că noi nu îl recomandăm ca tratament pentru acneea activă.

Dacă vreți totuși să încercați Microneedling-ul pentru acnee, o puteți face, însă nu vă așteptați să facă minuni. Nici Dermapen-ul, nici alt dispozitiv nu pot trata niciun tip de acnee.

Așa cum poate știți deja, formele de acnee diferă în funcție de cauza ce stă la baza lor, dar și de severitatea coșurilor.

Astfel că înainte de a apela la Microneedling, cel mai bine este să vorbiți cu medicul dermatolog și să vă asigurați că aceasta este ceea ce tenul voastră are nevoie.

Așa cum spuneam, Microneedling-ul nu este recomandat pentru toată lumea. Exact despre acest lucru vom discuta în cele ce urmează.

PE SCURT

Fiind o procedură cosmetică, Microneedling-ul se folosește pentru îmbunătățirea aspectului pielii. Astfel, este recomandată celor care vor să mai scape din riduri, vor să își netezească tenul acneic sau să aibă o piele mai uniformă.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Acnee - 7 Cauze + Tratamente"

Când Nu Se Recomandă Microneedling-ul

Există câteva situații în care Microneedling-ul nu este deloc recomandat.

Tocmai de aceea, este important să vorbiți cu dermatologul înainte de a vă supune unei astfel de tratament.

Din păcate, foarte multe clinici particulare ridică în slăvi această procedură când vine vorba de acnee, însă realitatea nu e deloc așa. Puteți bănui care este motivul din spatele acestor laude - câștigul personal.

Din acest motiv, vă sfătuim să alegeți un medic cât mai obiectiv și profesionalism.

Totuși, noi vă putem spune când nu se recomandă Microneedling-ul, pentru a ști cam în ce situații ar trebui să evitați această procedură. 

Microneedling-ul nu se recomandă în caz de eczemă
Când nu se recomandă Microneedling-ul:
  • dacă acneea voastră este severă
  • dacă suferiți de o infecție activă a pielii (de exemplu herpes)
  • în cazul în care suferiți de boli active ale pielii (dermatită, psoriazis, eczemă)
  • în sarcină sau alăptare
  • dacă ați urmat în ultimele 6-12 luni un tratament pentru acnee cu isotretinoin
  • dacă v-ați expus pielea la soare recent

Dacă suferiți de o acnee severă, s-ar putea ca Microneedling-ul chiar să vă agraveze problema. Să nu mai vorbim de durerea pe care va trebui să o îndurați...

Același principiu se aplică și în cazul în care vă confruntați de o infecție sau o boală activă a pielii. În aceste cazuri, cel mai probabil Microneedling-ul vă va irita pielea și mai tare, fără să vă ajute prea mult. 

Tocmai de aceea, este important să vorbiți cu o persoană specializată (și obiectivă) înainte de a achita aceste proceduri extrem de scumpe.

Rețineți că dacă pielea voastră este iritată prea tare (de la soare sau din cauza altor factori), cel mai probabil va trebui să mai așteptați până să urmați această procedură

În plus, o altă situație când este recomandat să o evitați este dacă suferiți de o boală severă, cum sunt bolile autoimune.

Așa cum vă spuneam la început, Microneedling-ul nu este pentru toată lumea. Tocmai de aceea, înainte de a urma un astfel de tratament, asigurați-vă că acesta este ceea ce aveți nevoie.

Ca să vă ajutăm în acest sens, în cele ce urmează vom analiza care sunt avantajele Microneedlingului (realizat cu ajutorul unui Dermapen), dar și dezavantajele sale.

PE SCURT

Microneedling-ul nu este un tratament potrivit pentru toate persoanele, mai ales cele care au o acnee severă. Tocmai de aceea, vă recomandăm să vorbiți cu mediul dermatolog înainte de a urma un astfel de tratament.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

Avantajul #1: Reduce Cicatricile Post-Acneice

Cicatricile ce rămân sunt uneori mai enervante decât acneea în sine, nu-i așa?

Dacă de acnee se mai poate scăpa, de cicatrici e foarte greu... Tocmai de aceea, mulți oameni încearcă diverse metode prin care să le elimine (de la măști cu ingrediente simple la produse de brand). 

O asemenea metodă este și Microneedling-ul (cu Dermapen). Poate acesta este principalul său avantaj, faptul că ajută la reducerea cicatricilor post-acneice. [1]

Se prea poate să nu reușească să le îndepărteze complet, dar o îmbunătățire a pielii ar trebui să se vadă.

Dermapen pentru acnee
Cum acționează Microneedling-ul asupra cicatricilor:
  • stimulează producția de colagen
  • promovează regenerarea celulară
  • în timp, pielea devine mai netedă și uniformă

Cam acesta este felul în care Microneedling-ul vă ajută, în cazul în care aveți cicatrici post-acneice.

Practic, stimulează producția de colagen și astfel pielea se regenerează și devine mai netedă. Cât de netedă? Asta veți ști numai dacă veți încerca acest tratament.

Fiecare persoană este unică, așa că organismul fiecăruia acționează diferit la acest procedeu.

Mai mult, depinde foarte mult și de cât de severe sunt cicatricile pe care le aveți. Așa cum acneea poate fi mai moderată sau mai severă, și cicatricile pot avea un grad diferit.

Însă, rețineți că acesta este cel mai important avantaj al acestei terapii. Deși Microneedling-ul este promovat ca un tratament eficient pentru acnee, nu e deloc așa în viața reală.

Efectul său est vizibil în tratarea cicatricilor, dar nu în tratarea acneei active. Deci cu siguranță noi nu o recomandăm celor care suferă de acnee, mai ales de o acnee severă.

PE SCURT

Principalul avantaj al Microneedling-ului este că poate ajuta la reducerea cicatricilor post-acneice, prin stimularea producției de colagen. Asta înseamnă că nu este un tratament foarte eficient pentru acneea activă.

Avantajul #2: Stimulează Producția De Colagen

Ce rol are colagenul în vindecarea acneei? Ei bine, tocmai aici intervine problema. Colagenul nu are un rol prea important în vindecarea acneei, ci în reducerea cicatricilor post-acneice, așa cum am arătat. 

Deci acest al doilea avantaj se referă tot la cicatrici. Bineînțeles, colagenul este util dacă vă confruntați cu ridurile și vreți să scăpați de ele.

Numai că tema acestui articol este alta... Așa că ne vom limita la tratarea acneei - sau mai bine spus, a cicatricilor ce rămân în urma acesteia. 

Iată deci care sunt avantajele stimulării producției de colagen a procedurii de Microneedling!

Piele elastică
Avantajele stimulării producției de colagen:
  • textura pielii se îmbunătățește
  • pielea devine mai elastică

Practic, ce face Microneedling-ul? Face mici perforații în piele, iar astfel se declanșează procesul natural de vindecare a pielii. [2]

Deci organismul produce colagen și elastină pentru a vindeca pielea, iar în acest fel, cicatricile de pe suprafața pielii sunt reduse. 

Totuși ,colagenul nu este de mare ajutor în tratamentul acneei propriu-zise. Asta pentru că de cele mai multe ori, coșurile apar din următoarele cauze:

Așa că pentru a scăpa de coșuri, trebuie să tratați cauza care stă la baza acneei. Microneedling-ul cu siguranță nu poate face asta.

Acesta este bun pentru a îmbunătăți aspectul exterior al pielii, nu pentru a trata cauza acneei (mai ales dacă nu este una exterioară). 

PE SCURT

Microneedling-ul poate stimula producția de colagen prin faptul că face mici perforații în piele. Colagenul este util în reducerea cicatricilor post-acneice, dar nu și în tratarea acneei.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

Avantajul #3: Îmbunătățește Textura Pielii

Cum arată un ten acneic? Nu prea bine, nu-i așa?

Ei bine, am spus deja de câteva ori că Microneedling-ul sau Dermapen-ul nu pot trata complet acneea. Ce poate face acest tip de terapie este să îmbunătățească textura pielii. [3]

Cu ce vă ajută asta dacă suferiți de acnee? Ei bine, nu vă ajută să vă tratați problema, ci să aveți un ten cu un aspect mai plăcut.

Dermapen acnee
Cum îmbunătățește Microneedling-ul textura pielii:
  1. Reduce aspectul porilor dilatați.
  2. Ajută la obținerea unei texuri mai fine și uniforme.

Așa că s-ar putea ca Microneeding-ul să vă facă pielea mai netedă, mai ales dacă acneea de care suferiți este ușoară.

De fapt, nici nu este recomandată în cazul unei acnee severe, așa cum am spus deja de mai multe ori.

Din nou, trebuie să vă reamintim că dacă aspectul pielii se îmbunătățește, nu înseamnă că acneea dispare cu totul. Deci să nu vă lăsați păcăliți de acest avantaj al terapiei cu Dermapen.

PE SCURT

Un alt avantaj al Microneedling-ului sau Dermapen-ului este că îmbunătățește aspectul pielii, chiar și al tenului acneic. Deși acest lucru nu vă ajută să scăpați complet de acnee, se poate ca tenul vostru să arate mai bine.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Acnee - 7 Cauze + Tratamente"

Avantajul #4: Rezultate (Relativ) Rapide

După cum spun cei care promovează acest tip de terapie pentru acnee, Microneedling-ul este un tratament relativ rapid. Asta înseamnă că veți observa rezultate în câteva săptămâni.

Asta înseamnă că într-un timp așa de scurt veți scăpa de acnee? În niciun caz...

Înseamnă că în câteva săptămâni, aspectul general al pielii voastre se ameliorează, asta dacă aveți acnee.

În cazul în care vreți să încercați Dermapen-ul pentru cicatrici, cel mai probabil veți observa o îmbunătățire în câteva săptămâni. Bineînțeles, nici în acest caz nu vă putem garanta că tenul vostru va fi complet curat după.

Dimpotrivă, probabil că nu va fi... Însă cu siguranță, Microneedling-ul este mai eficient pentru tratarea cicatricilor post-acneice decât pentru tratarea acneei în sine.

Cât de repede vor apărea rezultatele? Veți vedea. Nu vă putem da un număr exact de zile sau săptămâni, dar, din nou, se pare că acesta este un tratament ceva mai rapid (decât alte terapii).

PE SCURT

 Ca tratament pentru cicatricile post-acneice și ten Microneedling-ul pare să dea rezultate destul de repede (față de alte tratamente). Însă nu vă putem spune cu exactitate cât de repede veți observa vreo schimbare reală.

Avantajul #5: Este Minim Invazivă

Ce înseamnă că o procedură este minim invazivă și de ce este important acest lucru?

Ei bine, o procedură minim invazivă este cea care nu implică o operație dificilă cu timp de recuperare lung. Prin urmare, dacă ne raportăm la acest tip de definiție, atunci într-adevăr Microneeling-ul este o procedură minim invazivă. [4]

Asta înseamnă că persoanele care doresc să încerce terapia cu Dermapen nu ar trebui să simtă prea mare durere. Cel puțin, așa spun cei care o promovează. Care este, de fapt, adevărul vom vedea în cele ce urmează.

Mai mult, se pare că toată procedura nu durează foarte mult, ci între 20-40 de minute. După ce se încheie, pacienții își pot relua activitățile obișnuite.

Din nou, acest lucru depinde de fiecare persoană și de felul în care organismul reacționează la tratament. Timpul de recuperare, din nou, este condiționat de acest aspect.

Așa că noi nu vă putem spune cu certitudine cum va fi în cazul vostru. Dacă vreți totuși să încercați această procedură, o puteți face, fiind încadrată în cele minim invazive. 

Însă înainte de a decide, haideți să vedem și ce dezavantaje are Mocroneedling-ul și, implicit, Dermapen-ul.

PE SCURT

Un ultim avantaj al Microneedling-ului este că vorbim de o procedură non-invazivă. Asta înseamnă că nu implică vreo procedură prea complicată, iar tipul de recuperare este relativ scurt.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

 Dezavantajul #1: Efect Slab

Înainte de a decide dacă doriți să încercați Microneedling-ul, ar trebui să vedeți ce rezultate are 

Din păcate, această procedură nu este un tratament eficient împotriva acneei, chiar dacă unii susțin acest lucru. 

  1. Am mai spus ca multe clinici de cosmetică laudă această procedură ca tratament anti-acnee.
  2. Însă lucrurile nu stau deloc așa.
  3. Microneedling-ul nu acționează asupra cauzei declanșatoare a coșurilor.
  4. Din acest motiv, nu poate trata acneea. 

Pe de altă parte, toate aceste clinici promovează această terapie din motive financiare, pentru câștigul propriu. În realitate, nu veți vedea prea multe beneficii, mai ales dacă nu ați găsit încă un tratament care să vă țină coșurile sub control.

În plus, niciunul dintre avantajele acestei terapii nu se referă la tratarea acneei.

Așa cum am spus de mai multe ori deja, Microneedling-ul nu este un tratament anti-acneic pentru că nu acționează asupra cauzei declanșatoare. Eventual, acesta poate îmbunătăți (pe termen scurt) textura pielii. 

Tocmai de aceea, dacă vreți să încercați acest procedeu, noi vă sfătuim să o faceți numai pentru cicatricile post-acneice, nu pentru leziunile active.

Acneea poate fi cauzată de diverși factori, iar pentru a o trata trebuie să aflați cauza care stă la baza ei. Dacă aveți nevoie de puțin ajutor, analizele sunt cel mai bun indicator al unui posibil dezechilibru în organism.

Factorii ce duc la apariția acneei:
  • excesul de hormoni androgeni
  • înmulțirea excesivă a bacteriilor
  • o cantitate prea mare de sebum
  • cosmeticele nepotrivite

Aceștia sunt principalii factori care stau la baza acneei voastre. Microneedling-ul nu vă poate ajuta cu niciunul dintre aceștia, deci nu poate trata cauza acneei.

Această procedură se realizează mai degrabă în scopuri cosmetice, deci efectul ei este strict unul de suprafață. Poate va reuși (parțial) să îmbunătățească aspectul pielii, dar cu siguranță nu va reuși să vă scape complet de coșuri.

PE SCURT

Fie că se realizează cu ajutorul Dermapen-ului sau nu, Microneedling-ul nu poate trata (complet) acneea. Astfel, nu recomandăm această procedură ca tratament pentru leziunile active, ci (eventual) pentru cicatricile post-acneice.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Acnee - 7 Cauze + Tratamente"

Dezavantajul #2: Risc De Infecții

Microneedling-ul implică înțeparea pielii cu niște micro-ace, așa cum am explicat la început. 

Asta înseamnă că există un risc destul de mare să contractați o infecție (dacă acele sau dispozitivele folosite nu sunt sterile). Tocmai de aceea, este foarte important locul unde alegeți să urmați un astfel de tratament.

Cum să reduceți riscul de infecții:
  • asigurați-vă că instrumentele folosite sunt sterile
  • mergeți la un profesionist
  • asigurați-vă că se respectă regulile de igienă

Poate acesta este unul dintre cele mai importante dezavantaje ale Microneedling-ului.

Sfatul nostru este să mergeți la un profesionist, adică la o clinică specializată, la medicul dermatolog sau la cineva care a fost instruit în acest domeniu. Apoi, fiți atenți la felul în care este realizată procedura și asigurați-vă că toate măsurile de igienă sunt respectate.

Doar nu vreți să vă alegeți și cu o infecție, nu? 

PE SCURT

Deoarece în cadrul procedurii cu Dermapen se folosesc ace, există un risc să vă infectați dacă nu sunt respectate toate regulile de igienă. Tocmai de aceea, este necesar să mergeți la un profesionist.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

Dezavantajul #3: Uneori Apar Complicații

Din păcate, Microneedling-ul vine și cu un risc crescut de complicații

Această procedură nu este asemeni aplicării unei creme pe față, ci este mult mai complicată decât atât. Deci automat, pot apărea și anumite neplăceri. La ce ne referim? Ei bine, haideți să vedem!

Microneedling față
Complicații ce pot apărea în urma Microneedling-ului:
  • hiperpigmentare
  • hipopigmentare
  • înrăutățirea acneei
  • formarea cicatricilor hipertrofice

Ce este hipopigmentarea și hiperpigmentarea? Ambele se referă la felul în care culoarea pielii se poate schimba. Prin hipopigmentare aceasta devine mai deschisă, iar prin hiperpigmentare se închide la culoare. 

Acest tip de complicații pot apărea în principal la persoanele care au un ten mai închis la culoare.

Apoi, se prea poate ca acneea voastră să se înrăutățească și mai tare (pe lângă faptul că Microneedling-ul nu fucționează). Asta se întâmplă mai ales dacă acneea voastră este mai severă.

În cazul unor persoane se pot forma, de asemenea, anumite cicatrici hipertrofice. Acestea sunt cicatrici anormale (mai înalte și mai umflate decât cele normale) ce apar în timpul procesului de vindecare a pielii.

Acest tip de cicatrici pot apărea și după Microneedling, mai ales dacă le-ați mai avut în trecut (în urma diverselor proceduri). 

Deci, ce credeți? Se merită să vă expuneți fața atâtor riscuri dacă oricum Microneedlingul nu poate trata acneea?

PE SCURT

Un alt dezavantaj al Microneedling-ului este că pot apărea anumite complicații după, inclusiv hiperpigmentarea, hipopigmenetarea sau înrăutățirea acneei.

Dezavantajul #4: Roșeață Și Durere

Chiar dacă unii spun că Microneedling-ul nu cauzează durere, realitatea este alta. De fapt, această procedură poate cauza durere, mai ales dacă acneea voastră e mai severă. [5]

Bineînțeles, depinde și de gradul de toleranță pe care îl aveți. Însă uneori. ceea veți simți va fi mai mult decât un simplu disconfort.

Există mai mulți factori care contribuie la apariția durerii în timpul procedurii de Microneedling. Iată câteva exemple:

  • dispozitivul folosit
  • tehnica utilizată
  • sensibilitatea pielii
  • zona tratată
  • severitatea acneei
  • dimensiunea acelor

În plus, pe lângă durere, după procedură se poate să apară roșeața și sensibilizarea pielii. De fapt, în cele mai multe cazuri, apare aceste două efecte adverse. Asta nu este deloc benefic pentru tenul acneic, care deja este sensibil.

Mai mult, după această procedură, pielea voastră necesită un tratament special. Așa că până se reface, va trebui să o îngrijiți mai bine decât ați făcut-o până acum.

PE SCURT

Microneedling-ul poate cauza durere, mai ales în rândul persoanelor care au o toleranță mai mică. În plus, cel mai probabil, după această procedură veți experimenta roșeață și sensibilizarea pielii.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

Dezavantajul #5: Costul Mare

Chiar dacă este ultimul dintre dezavantaje, suntem siguri că este cel care vă interesează cel mai mult. 

Da, vorbim despre prețul ridicat al ședințelor de Microneedling. E destul de logic că această procedură, indiferent de dispozitivul folosit (Dermapen sau altul) nu este cea mai ieftin opțiune pentru cicatricile post-acneice.

Pentru acnee cu siguranță nu o recomandăm, deci nu are rost să vă cheltuiți banii, pentru că nu va funcționa.

În plus, pentru a avea rezultate vizibile (pentru cicatricile post-acneice) trebuie să faceți mai multe ședințe, astfel că va trebui să cheltuiți destul de mulți bani pentru acest tip de procedură.

Prețurile variază în funcție de zona sau zonele targetate, dar și în funcție de tipul de pachet pentru care optați. Desigur, contează și clinica la care mergeți, pentru că unele au tarife mai ridicate. Iată deci câteva prețuri aproximative!

Microneedling pentru acnee
Cât costă (aproximativ) Microneedling-ul?:
  • 100-200 € / per ședință pentru față
  • 350 € / per ședință pentru Dermapen cu exozomi
  • 800 € / pachet de 5 sedințe

Practic, zona feței nu este sigura unde se poate aplica procedura de Microneedling. Acesta se poate folosi si pentru tratarea altor zone precum:

  • scalp
  • gât
  • decolteu

De asemenea, puteți opta pentru anumite pachete ce includ mai multe ședințe de Microneedling (sau Microneedling combinat cu alte tratamente)

Însă întrebare este dacă se merită... Se merită să vă cheltuiți banii și să vă expuneți atâtor riscuri pentru un tratament care oricum nu poate să vă trateze acneea?

Noi spunem că nu, de aceea nici nu vă sfătuim să-l încercați. Voi ce credeți?

PE SCURT

Un ultim dezavantaj al Microneedling-ului este prețul mare. Dacă vreți să încercați acest tip de terapie, va trebui să scoateți din buzunar destul de mulți bani. Această procedură este destul de costisitoare și implică mai multe ședințe.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Acnee - 7 Cauze + Tratamente"

Verdict: Microneedling-ul Poate Trata Acneea?

Răspuns scurt: Nu, chiar deloc.

Chiar dacă unii susțin că Microneedling-ul ar fi un tratament potrivit pentru acnee, acest lucru nu este tocmai adevărat.

Această procedură este benefică mai mult în scopuri cosmetice. Așa că este mai potrivită celor care vor să-și amelioreze cicatricile post-acneice (nu să scape de ele complet, pentru că nu poate face asta întotdeauna).

Dacă în cazul cicatricilor s-ar putea ca situația să se îmbunătățească, cu siguranță Microneedling-ul și Dermapen-ul nu vor putea să trateze acneea, nici măcar pe cea ușoară. De cea severă nici nu mi vorbim...

Așa că avantajele acestui tip de terapie nu sunt mai deloc benefice celor care suferă de acnee, iar dezavantajele sunt chiar numeroase:

  1. Are un efect slab, deci nu poate trata cauza din spatele coșurilor.
  2. Vine cu suficiente riscuri de complicații și infecții.
  3. Ajută la reducerea cicatricilor lăsate de acnee, dar poate provoca roșeață și durere.
  4. Are și un cost extrem de ridicat.
Microneedling pentru acnee

Deci se merită să încercați Dermapen & Microneedling pentru acnee? Noi spunem că nu. Asta pentru că în cel mai bun caz, Microneedling-ul poate îmbunătăți aspectul tenului, fără a reuși însă să vă scape definitiv de acnee

De ce să vă expuneți pielea unui tratament chiar dureros, când există o grămadă de variante (nedureroase) care funcționează?

O astfel de variantă este și setul ClearPores System. Acesta este atât de eficient încât poate să trateze mai multe tipuri de acnee, nu doar una. Mai mult, ClearPores System acționează asupra cauzei declanșatoare a acneei, nu tratează doar simptomele.

Practic, acesta este un tratament special concept pentru reducerea coșurilor și face o treabă chiar bună. Nu o spunem doar noi, ci și cei peste 2000 de utilizatori mulțumiți de rezultate.

În plus, nu vă expuneți niciunui fel de risc dacă încercați ClearPores System. Asta pentru că acesta se bazează pe ingrediente naturale, deci riscul să experimentați efecte adverse este foarte mic.

Noi alegem ClearPores System. Voi?

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Format din 3 produse pe bază de plante
  • Tratează cauzele interne ale acneei
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive de la utilizatori
  • 67 zile garanție 

Surse & Referințe Științifice:

[1] Microneedling-ul ca tratament pentru cicatricile acneice: O recenzie sistematică, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31356435/

[2] Microneedling: Recenzie și ghid practic, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28796657/

[3] Procedura de Microneedling pentru îmbunătățirea rejuvenării faciale, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35934440/

[4] Microneedling: orizonturi lărgite și avansate, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27559496/

[5] O recenzie sistematică a potențialelor efecte adverse ale Microneedling-ului, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33584968/

Sara Nica

Despre Autor

Sara Nica este autor în cadrul echipei Suplimentis și este pasionată de cercetare, în special pe nișa de sănătate. Domeniile sale de bază includ cosmetologia, sănătatea pielii și a părului, dar și remediile naturiste. Este întotdeauna la curent cu noutățile ce apar în domeniul medical, făcându-le cât mai accesibile și ușor de înțeles cititorilor noștri.


ETICHETE

Dermapen acnee, Dermapen și Microneedling pentru acnee, Microneedling acnee, Microneedling coșuri


Articole similare

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >