The Ordinary (Pentru Acnee & Pete) – Funcționează?

✔ Autor: Sara Nica
✅ Verificare medicală: Farm. Oltea Roman

Cât de bună este gama The Ordinary pentru acnee (și pete)? Oare chiar vă poate ajuta să scăpați de aceste probleme?

După cum știți, brandul The Ordinary a devenit tot mai căutat în ultima vreme.

Produsele lor se găsesc în tot mai multe magazine și pe tot mai multe site-uri web, lucru valabil și pentru gama lor anti-acnee.

Deci haideți să vedem cum vă pot ajuta produsele The Ordinary în lupta împotriva coșurilor și dacă se merită să le cumpărați chiar voi.

The Ordinary Pe Scurt

Denumire: Setul The Ordinary pentru acnee

Categorie: Produse pentru tenul predispus la acnee

Cel mai bun preț: În jur de 190 RON pentru toate cele 3 produse (prețurile individuale variază destul de mult, între 37-85 lei, în funcție de produs)

De unde să le cumperi: Din magazine specializate sau online

The Ordinary set acnee

Scop principal: Curățarea și îngrijirea tenului acneic sau predispus la acnee (atenție - nu pentru tratarea coșurilor și a leziunilor deja existente)

Rating: 5/10

Merită?: Pentru a trata acneea, nu, nu merită deloc

2 din cele 3 produse nu sunt special create pentru tenul acneic, ci potrivite pentru mai multe tipuri de ten. În cel mai bun caz, exfoliantul cu acid salicilic v-ar putea ajuta cu acneea cauzată de excesul de sebum, pentru că ar ține producția sub control, reușind astfel (indirect) să amelioreze coșurile.

Însă există variante multe mai bune pe piață, chiar la un preț mai mic. Comparativ cu gamele anti-acnee ale altor branduri, cea de la The Ordinary este destul de slabă.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție
Avantaje:
  • Ajută (indirect) la ameliorarea coșurilor pe baza producției crescute de sebum
  • Hidratează pielea în profunzime
  • Exfoliază tenul și desfundă porii
  • Combate imperfecțiunile pielii, ajutând la netezirea tenului
  • Prețul este relativ accesibil pentru mulți
  • Compania producătoarea este un brand celebru
  • Găsiți produsele atât în magazine specializate, cât și online
  • Produsele au multe recenzii
Dezavantaje:
  • Nu tratează cele mai multe forme de acnee (hormonală, bacteriană, fungică, etc.)
  • Ajută la îngrijirea tenului acneic, dar nu la tratarea și eliminarea coșurilor
  • Pot provoca efecte adverse, în mod special acidul salicilic
  • Efectul lor este destul de supraestimat (nu sunt peste produsele similare ale altor branduri)

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

1. Ce Este & Cum Funcționează

Produsele The Ordinary sunt tot mai prezente în magazine, dar și pe diverse site-uri web. Evident, acestea sunt tot mai căutate în ultimul timp, mai ales dacă vorbim de cele pentru îngrijirea tenului. 

Din fericire, acest brand a creat și o gamă de produse pentru tenul cu tendință acneică. Din această categorie fac parte mai multe produse, inclusiv seruri, creme, loțiuni sau geluri de curățare. 

Însă în acest articol, ne vom concentra pe cele 3 produse care fac parte din setul pentru acnee The Ordinary, fiindcă sunt cele mai importante produse ale gamei:

  • The Ordinary Glucoside Foaming Cleanser (gel de curățare)
  • The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution (exfoliant)
  • Natural Moisturizing Factors + Beta Glucan (gel hidratant)

Gelul de curățare este conceput pentru a îndepărta impuritățile și murdăria de pe suprafața tenului, îmbunătățind astfel aspectul acestuia.

Soluția de acid salicilic favorizează exfolierea și ajută la desfundarea porilor, reducând astfel riscul de formarea al unor noi coșuri și eliminând (indirect) și coșurile existente.

Gelul hidratant are rolul de a hidrata pielea în profunzime și de a o proteja de factorii exteriori. 

Gelul de curățare
The Ordinary gel de curățare
Soluția de acid saliclic
The Ordinary acid salicilic
Gelul hidratant
The Ordinary gel hidratant

Acestea sunt produsele ce fac parte din setul The Ordinary pentru acnee, fiind și cele mai importante din această gamă, cum am spus deja.

Acidul salicilic este un ingredient deseori utilizat pentru acnee, tocmai de aceea se află în compoziția mai multor creme sau loțiuni pentru coșuri. Cât de bine funcționează, vom vedea imediat...

Gelul de curățare și gelul hidratant nu sunt produse special concepute pentru tenul acneic. Ele pot fi folosite și de persoanele care se confruntă cu acneea, dar și de cele cu un ten gras sau chiar mixt. 

Tocmai de aceea, acestea nici nu sunt atât de eficiente pe cât se promovează... 

Haideți totuși să ne concentrăm atenția asupra fiecărui produs din setul The Ordinary și să vedem cu funcționează și care îi sunt avantajele, dar și dezavantajele.  

1. Gelul de curățare


Primul dintre produsele ce fac parte din această gamă  este chiar gelul de curățare. 

Potrivit producătorilor săi, acest gel se folosește prima dată și este potrivit pentru curățarea tuturor impurităților de pe suprafața pielii.

Pentru ce tip de piele este potrivit? Ei bine, acesta poate fi folosit de toată lumea, indiferent de tipul de ten pe care îl aveți.

Cum am spus deja, nu este un produs special conceput pentru acnee. Din moment ce poate fi folosit de toți, efectul său nu este unul foarte targetat pentru tenul acneic (ci unul mai slab). 

Un gel de curățare special conceput pentru tenul gras cu tendință acneică va usca pielea și nu ar fi potrivit pentru un ten uscat, de exemplu. Uitați-vă la gelul celor de la Bioderma și veți vedea că are exact aceeași problemă.

Cum gelul The Ordinary este recomandat tuturor, indiferent de tipul de ten, e clar că nu este conceput doar pentru tenul gras cu tendință acneică.

Totuși, care îi sunt beneficiile? Bineînțeles, ca orice gel de curățare, acesta are avantajele sale, nu are doar probleme.

The Ordinary gel de curățare
Beneficiile gelului de curățare:
  • curăță blând pielea
  • menține bariera de hidratare a pielii
  • îmbunătățește structura pielii
  • oferă strălucire tenului

Practic, acest gel nu este prea special. Aceste beneficii le putem regăsi și la alte produse similare, cum sunt cele din gama Ivapur, de exemplu.

Așadar, acest gel nu vă va ajuta prea mult în lupta cu acneea. Poate cel mai important avantaj al său este acela că este potrivit și pentru tenul sensibil, nu doar pentru celelalte tipuri de ten.

Deci dacă vreți totuși să-l folosiți, nu uitați că să vă curățați fața cu el este primul pas în rutina voastră de îngrijire a pielii. Cel puțin, în acest caz.

2. Soluția de acid saliclic


Așa cum spuneam, acidul saliclic este prezent în compoziția multor creme și loțiuni, chiar și seruri pentru tratarea acneei și nu numai. 

Deci este acesta un remediu spcial pentru acnee? Ei bine, acidul salicilic este unul dintre remediile clasice pentru acnee, dar se poate folosi și pentru alte probleme ale pielii.

Cu toate acestea, producătorii săi ne spun clar că soluția de acid salicilic este recomandată pentru cei cu tenul cu tendință acneică sau predispus la acnee. 

The Ordinary acid salicilic
Beneficiile soluției de acid salicilic:
  • îndepărtează celulele moarte
  • previne înfundarea poriilor
  • reduce neuniformitățile pielii și (indirect) coșurile
  • combate imperfecțiunile, dând pielii un aspect uniform
  • contribuie la vindecarea pielii și la reducerea roșeții

Practic, acidul saliclic ajută la exfolierea pielii și la desfundarea porilor, contribuind astfel și la reducerea cantității de sebum de pe suprafața tenului. Tocmai de aceea, este recomandat în primul rând celor care au un ten gras. [1]

Cum vă ajută totuși în cazul acneei? Și este util în cazul tuturor tipurilor de acnee? Soluția de acid salicilic poate fi benefică celor care se confruntă cu o acnee ce a apărut din cauza excesului de sebum

Deoarece ajută la curățarea în profunzime a tenului, acidul salicilic contribuie indirect la reducerea coșurilor. În restul tipurilor de acnee, acesta nu este foarte benefic. În cel mai bun caz, poate să amelioreze din simptome, însă acneea va reapărea dacă nu este tratată cauza acesteia

Să nu mai vorbim despre faptul că nu toate persoanele tolerează foarte bine acidul salicilic...

3. Gelul hidratant


Ultimul produs din setul pentru acnee The Ordinary este gelul hidratant. Nici despre acest produs nu putem spune că este foarte folositor în lupta împotriva acneei. 

Primul aspect care ne spune asta este tipul de ten pentru care se recomandă acest produs. La fel ca gelul de curățare, și cel hidratant poate fi folosit de toată lumea, indiferent de tipul de ten.

Practic, nu este un produs special conceput pentru acnee (nici pe departe). Gelul de hidratare este pur și simplu un produs care contribuie la hidratarea pielii în general

Iată totuși care îi sunt beneficiile.

The Ordinary gel hidratant
Cum ajută gelul hidratant:
  • oferă hidratare pentru întreaga zi
  • întăreșt bariera de protecție a pielii
  • este potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv cea sensibilă
  • nu încarcă porii

Practic, puteți folosi gelul hidratant și dacă aveți sau nu acnee. Tocmai de aceea, efectul său nu este unul foarte puternic.

Bineînțeles, este bine să vă mențineți tenul hidratat fie că aveți sau nu acnee. Cu toate astea, un astfel de gel hidratant nu vă va ajuta foarte mult în lupta cu coșurile. 

De aceea, nici nu vă recomandăm să folosiți acest produs de unul singur.

Acestea sunt produsele din cadrul setului The Ordinary și cam în acest fel vă ajută. Deci, cam singurul produs care este potrivit numai pentru tenul acneic este exfoliantul cu acid salicilic. Restul nu sunt specifice pentru acnee și nici nu vă vor ajuta prea mult.

Asta deoarece sunt mai degrabă pentru susținerea și îmbunătățirea aspectului pielii în general, nu neapărat al tenului cu tendințe acneice. 

PE SCURT

Gama The Ordinary pentru tenul acneic este formată din 3 produse. Dintre acestea, numai cel cu acid salicilic este unul (mai mult sau mai puțin) specific pentru tenul cu tendință acneică. Restul pot fi folosite pentru îngrijirea pielii în general, deci nu le recomandăm prea mult.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Acnee - 7 Cauze + Tratamente"

2. Ingrediente (6/10)

Așa cum am arătat, produsele The Ordinary nu sunt extraordinare dacă e să ne referim strict la tenul acneic.

Acest lucru se datorează ingredientelor din compoziția lor, care nu sunt foarte benefice tenului acneic. Tocmai de aceea, în această secțiune vom analiza în detaliu care sunt aceste ingrediente și cum vă ajută ele.

Exfoliantul are singurul care separă ingredientele active de cele inactive, acidul salicilic fiind singurul său ingredient principal. Celelalte 2 produse conține anumite „ingrediente cheie”, fără însă a fi separate de categoria ingredientelor inactive.

Acesta este primul semn de întrebare referitor la compoziția acestei game...

The Ordinary set
Ingrediente cheie:
  1. Aminoacizi
  2. Ceramide
  3. Beta-glucan
  4. Decil glucozidă
  5. Coco-glucoside

Chiar dacă aceste substanțe sunt trecute ca fiind ingrediente cheie, ele sunt puse alături de ingredientele inactive, lucru care ridică niște semne de întrebare cu privire la concentrația lor.

Însă atâta timp cât nu ni se spune nimic concret cu privire la dozajul ingredientelor, nu putem să ne dăm cu părerea referitor la concentrația formulării.

Dar în cele ce urmează, vom analiza mai în detaliu compoziția fiecărui produs și vom vedea de ce am afirmat la început că ingredientele lor nu sunt grozave.

1. Gelul de curățare


Gelul de curățare are o formulă destul de simplă, după părerea noastră. Acesta conține numai 8 ingrediente, despre care nu știm dacă (sau care) sunt active sau nu.

Bineînțeles, acesta are și două ingrediente cheie (cum sunt numite), însă nici acestea nu sunt grozave:

  • Decil glucozidă
  • Coco glucosida

Hai să studiem puțin beneficiile acestor două ingrediente pentru tenul vostru,

ingrediente gel de curățare
Beneficiile ingredientelor cheie :
  • decil glucozida este un agent de curățare [2]
  • este o combinație de plante 
  • coco glucosida este de asemenea un agent spumant
  • și acesta este un agent de curățare

Practic, nici cele două ingrediente cheie menționate de producători nu sunt prea eficiente pentru tenul acneic. Ele ajută la curățarea feței... și cam atât.

Bineînțeles, sunt și agenți spumanți, dar cu siguranță nu sunteți prea încântați de această proprietate a lor. Cu ce vă ajută că acest gel de curățare face spumă? Cu mai nimic, spunem noi.

Cu alte cuvinte, nu se deosebește prea mult de alte geluri sau produse de curățare. Pentru a vă curăța tenul, acest produs face o treabă bună, dar nu mai bună decât alte produse similare.

Însă cu siguranță nu vă poate scăpa de acnee, nici măcar de cea ușoară. De acneea severă cu noduli și chisturi nici nu mai vorbim...

2. Soluția de acid salicilic


Așa cum am spus deja, singurul ingredient activ menționat clar din setul The Ordinary este în compoziția exfoliantului. 

Într-adevăr, vorbim chiar despre acidul salicilic. Acesta este principalul ingredient din acest ser, sau soluție, cum este mai este numit. 

Pe scurt, acidul salicilic este un agent exfoliant ce se folosește în compoziția multor produse cosmetice, dar și pentru realizarea peeling-ului chimic. În ceea ce privește beneficiile sale pentru piele și acnee, acestea sunt destul de variate.

Ingrediente acid salicilic
Beneficiile acidului salicilic:
  • deblochează porii și îi curăță în profunzime [3]
  • îndepărtează celulele moarte și excesul de sebum
  • contribuie la regenerarea celurară

Deci, principalul beneficiu al acidului salicilic este că reduce excesul de sebum, iar astfel porii nu se mai blochează. Așadar, această soluție are efecte bunicele în cazul acneei ce a apărut din cauza sebumului.

Soluția de la The Ordinary conține o concentrație de acid salicilic de 2%, concentrație la care se găsește de obicei acest ingredient. Această doză este medie, fiind potrivită tenului mai gras. Tocmai de aceea, unele persoane cu un ten normal sau uscat pot experimenta anumite efecte adverse (vom vorbi despre acestea puțin mai jos).

Ce alte ingrediente (inactive) conține această soluție? Iată câteva exemple:

  • apă
  • acid citric
  • hidroxid de sodiu
  • citrat de sodiu etc.

Așa cum am explicat, aceste ingrediente inactive nu aduc prea multe beneficii. Mai degrabă, ele constituie baza la care se adaugă acid salicilic.

Mai mult, compoziția acestei soluții este aproape identică cu alte produse ale altor branduri. Tocmai de aceea, nu considerăm că ar fi prea grozavă.

3. Gelul hidratant


Am ajuns și la ultimul produs din seria The Ordinary pentru acnee și anume, gelul hidratant. La fel ca primul gel, nici acesta nu are o compoziție prea bună.

Bineînțeles, sunt câteva ingrediente cheie și în acesta caz:

  • Aminoacizi
  • Ceramide
  • Beta-glucan

Cine nu a auzit de aminoacizi? Toată lumea le știe numele și faptul că sunt benefici pentru sănătate. Ceea ce nu știe multă lume însă, este faptul că aminoacizii au și unele beneficii pentru piele:

  • hidratează pielea
  • îmbunătățesc elasticitatea pielii

Ceramidele însă nu sunt atât de cunoscute. Totuși, au și ele beneficiile lor pentru piele, tocmai de aceea sunt și folosite în compoziția acestui gel.

Gel hidratant ingrediente
Ceramidele și beneficiile lor:
  • sunt grăsimi care se găsesc în mod normal în celulele pielii [4]
  • ajută la hidratarea pielii
  • de asemenea, previn pătrunderea microbilor în organism

Vestea proastă e că nici ceramidele nu fac acest produs unic, pentru că multe alte branduri le folosesc de mult timp în formulele lor (CeraVe, de exemplu).

Ultimul ingredient de pe lista ingredientelor cheie este beta glucanul. Acesta este folosit în compoziția gelului hidratant datorită proprietăților sale antioxidante (și nu numai).

Are o acțiune purificatoare, deci nu încarcă excesiv tenul. Astfel, acest gel poate fi folosit și de către persoanele care au un ten gras. 

Cu toate astea, așa cum am mai spus deja, acest gel nu este foarte eficient în lupta împotriva acneei. El este mai degrabă un produs de mentenanță, pentru întreținerea pielii în general.

Desigur, acest gel mai conține și alte ingrediente (inactive), dar care din nou, nu se află în cantități foarte mari și nu vă ajută prea tare. Vă vom da câteva exemple:

  • lactat de sodiu
  • hidroxid de sodiu
  • acid citric
  • glicerină

Prin urmare, țineți minte că scopul acestui produs este să hidrateze și asta reușește să facă cu succes. Dar nu vă așteptați de la el să vă scape de acnee, deoarece nu o poate face. Nici măcar producătorii săi nu promit asta.

PE SCURT

Compoziția celor 3 produse din setul The Ordinary nu este prea bună. Singurul produs care are o formulă ceva mai bună este soluția de acid salicilic, care face diferența foarte bine între ingredientele active și cele inactive.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

3. Cum Se Utilizează (9/10)

Produsele The Ordinary nu sunt greu de folosit. În plus, fiecare produs vine cu instrucțiunile sale specifice.

Însă, fiind parte dintr-un set pentru acnee, fiecare produs reprezintă un pas în rutina voastră de îngrijire a pielii. Cu alte cuvinte, cele 3 produse trebuie utilizate într-o anumită ordine

Folosind acid salicilic
Cum să folosiți cele 3 produse:
  1. Curățați tenul cu ajutorul gelului de curățare.
  2. Aplicați soluția de acid salicilic.
  3. Protejați bariera pielii cu ajutorul gelului hidratant.

Aceasta este ordinea în care trebuie folosite cele 3 produse din setul pentru acnee. 

Nu e nimic complicat, nu-i așa?

Tot ce trebuie să faceți este să țineți minte această ordine și să folosiți aceste produse zilnic, după instrucțiunile pe care le vom menționa imediat. Haideți deci să începem cu gelul de curățare!

1. Gelul de curățare


Dacă ați mai folosit un astfel de produs, probabil știți deja care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați

Și gelul de curățare de la The Ordinary se folosește cam în același fel ca toate produsele similare:

  1. Aplicați gelul de curățare, după ce ați umezit fața cu apă călduță.
  2. Masați-vă fața cu mișcări blânde, circulare, lăsând gelul să acționeze.
  3. Apoi clătiți-vă fața cu apă.

Gelul de curățare se folosește atât dimineața, cât și seara. Astfel, dacă vreți să aveți un ten cât mai curat (fără impurități), asigurați-vă că îl folosiți regulat.

Încă un lucru pe care trebuie să-l menționăm este că și acest gel, la fel ca alte multe produse, poate produce reacții alergice. Așa că noi vă recomandăm să faceți un test de sensibilitate înainte de a-l folosi pentru prima dată.

Chiar dacă și cei care au un ten sensibil îl pot folosi, nu puteți știi cu siguranță cum va reacționa pielea voastră la acest gel până nu îl utilizați chiar voi. Așa că cel mai bine ar fi să-l testați înainte, pentru a vă asigura că îl tolerați.

2. Soluția de acid salicilic


Pasul al doilea presupune aplicarea unui tratament pentru acnee. Tratamentul din cadrul acestui set este soluția de acid salicilic, cum am specificat deja.

Aceasta se folosește în felul următor:

  1. Prima dată spălați-vă fața (după aplicarea gelului de curățare).
  2. Apoi aplicați soluția de acid salicilic pe suprafața tenului vostru.
  3. Masați-vă fața cu mișcări blânde, pentru ca aceasta să pătrundă în piele.

Soluția de acid salicilic trebuie aplicată pe suprafața tenului numai seara. Așa că asigurați-vă că nu o folosiți mai des decât trebuie. În caz contrar, s-ar putea să experimentați anumite efecte adverse nu prea plăcute.

De asemenea, în timpul tratamentului cu acid salicilic, asigurați-vă că aplicați protecție solară (sau SPF) zilnic.

3. Gelul hidratant


Ultimul produs din setul The Ordinary pentru acnee este gelul hidratant.

Acesta se folsește la fel de ușor ca altă loțiune sau cremă hidratantă. Uitați care sunt instrucțiunile de folosire pe care trebuie să le urmați:

  1. Așteptați ca soluția de acid salicilic să fie absorbită în piele.
  2. Apoi aplicați gelul hidratant pe suprafața pielii.
  3. Masați fața ușor și lăsați-l să acționeze.

La fel ca gelul de curățare, și acest gel se folosește atât dimineața, cât și seara. Numai acidul salicilic trebuie aplicat doar seara. 

Cam acestea sunt pașii pe care trebuie să-i urmați cu acest set.

În plus, dacă observați apariția vreunei reacții alergice, nu mai folosiți deloc produsul respectiv.

PE SCURT

Produsele din gama The Ordinary sunt ușor de utilizat. Tot ce trebuie să faceți este să le folosiți în ordinea corespunzătoare: prima dată gelul de curățare, apoi soluția de acid salicilic, iar ultima dată gelul hidratant.

4. Rezultate (7/10)

Deja brandul The Ordinary a devenit cunoscut de majoritatea iubitorilor de cosmetice și de produse de piele.

Dar hai să vedem ce spun utilizatorii săi despre setul pentru acnee? Ce rezultate au avut? Ei bine, exact despre aceste aspecte vom discuta în cele ce urmează. 

Înainte de a da verdictul cu privire la setul The Ordinary pentru acnee, este important să luăm în considerare și opinia celor care au folosit deja aceste produse.

Iată deci ce spun aceștia:

  • pot apărea reacții alergice (în mod special la acidul salicilic)
  • nu îmbunătățește acnee, dimpotrivă
  • produsele usucă pielea foarte tare
  • ajută, dar nu vă scapă complet de acnee

Spre deosebire de alte produse pentru acnee, produsele The Ordinary au chiar foarte multe recenzii (atât negative, cât și pozitive). 

Deci am putut afla că există utilizatori cât decât mulțumiți de rezultate, pe când alții au întâmpinat anumite probleme. Pentru a vă arăta cu precizie care este opinia lor, vom privi în detaliu la experiențele a doi utilizatori.

The Ordinary gel de curățare

Folosesc toate cele trei produse din gama The Ordinary. Nu pot spune că gelurile mă ajută foarte mult. Cel de curățare este bun, dar nu neapărat pentru tenul meu. Este destul de asemănător cu alte produse pe care le-am testat. Cel hidratant este mă ajută în sensul că îmi face pielea mai fină și cam atât. Cât despre acidul salicilic, mă ajută, dar nu cât aș vrea. Nu am scăpat de acnee deși folosesc acest produs de mai bine de 2 luni. Deci nu pot spune că este cel mai bun tratament pentru mine. 

Ana S.

The Ordinary acid salicilic

Am cumpărat produsele The Ordinary cu speranța că mă vor ajuta să scap de o acnee cu care mă lupt de vreo 2 ani. Am început să le folosesc și chiar după prima utilizare am făcut o reacție alergică îngrozitoare. Pielea din jurul ochilor mi s-a umflat și fața mi s-a înroșit. Ce-i drept, a fost și vina mea. Scria pe produs să testăm înainte de a-l folosi pentru prima dată și eu nu am ascultat... Restul produselor sunt bune, dar nu vă scăpa complet de coșuri. Eu le folosesc împreună cu tratamentul pe care mi l-a prescris medicul dermatolog.

Raul L.

Dacă vreți să aflați mai multe despre produsele The Ordinary, puteți căuta chiar voi diverse recenzii sau testimoniale pe internet. 

Veți observa că părerile sunt împărțite. Astfel, există atât recenzii negative, cât și recenzii pozitive. Acest lucru era de așteptat, cum soluția de acid salicilic (și nu numai) nu este potrivită pentru toată lumea.

Revenind însă la experiențele utilizatorilor săi, iată ce spun recenziile pozitive! 

Păreri și recenzii pozitive:
  1. Gelul de curățare curăță bine fața fără a o lăsa uscată.
  2. Acesta lasă pielea fină și este bun și pentru cei cu tenul sensibil.
  3. Acidul salicilic funcționează bine împreună cu alte produse.
  4. Are un efect local bun.
  5. Gelul hidratant hidratează pielea fără a încărca tenul gras.

Ceea ce spun recenziile pozitive este că produsele funcționează pentru ce au fost create (dar nu în cazul tuturor, așa cum vom vedea).

Gelul de curățare poate să îndepărteze impuritățile, gelul hidratant să ofere pielii hidratarea de care are nevoie, iar acidul salicilic să se ocupe de coșuri. Vorbim despre coșurile ce apar exclusiv din cauza excesului de sebum.

Însă există și unele persoane care nu au avut experiențe atât de fericite cu cele 3 produse. Iată ce au experimentat aceștia!

Păreri și recenzii negative:
  1. Gelul de curățare usucă pielea.
  2. Produsele pot face (uneori) ca acneea să se înrăutățească.
  3. Acidul salicilic poate să irite pielea din jurul ochilor și chiar ochii.
  4. Acidul salicilic poate provoca reacții alergice (și nu numai el).
  5. Gelul hidratant nu hidratează pielea suficient de bine.

Așa cum anticipat deja, în ceea ce privește produsele The Ordinary, părerile sunt împărțite. Unii oameni au fost mulțumiți de rezultate, pe când alții nu au avut o experiență prea plăcută cu ele.

Ceea ce vă putem spune noi este că se prea poate ca nici acidul salicilic să nu vă poată trata acneea. De celelalte produse nici nu mai vorbim...

Asta pentru că acidul salicilic eventual ameliorează unele simptome, dar nu poate trata cauza, mai ales dacă aceasta este excesul de hormoni sau de bacterii

Întrebarea este dacă se merită să încercați setul. La ce riscuri vă expuneți? Haideți să aflăm!

PE SCURT

Experiențele celor care au folosit produsele din setul The Ordinary pentru acnee sunt diferite, astfel că setul are atât recenzii pozitive, cât și recenzii negative. Asta deoarece unii oameni au fost mulțumiți de rezultate, pe când alții nu.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

5. Efecte Adverse (6/10)

Principalul ingredient activ din setul The Ordinary este acidul salicilic, așa cum ați putut vedea. 

De ce menționăm acest lucru? Pentru că acesta este un produs problematic. Chiar și la o concentrație de doar 2%, soluția de acid salicilic poate provoca destul de multe efecte adverse.

Acid salicilic pentru acnee
Efecte adverse la acidul salicilic:
  • iritație în jurul ochilor (sau chiar la ochi)
  • senzația de arsură
  • reacții alergice
  • eczeme

Cam acestea sunt cele mai comune reacții pe care se poate să le experimentați dacă folosiți soluția de acid salicilic. Tocmai de aceea, este foarte important să faceți un test de sensibilitate înainte de a aplica acest produs pe ten.

În ceea ce privește celelalte două produse, efectele adverse de care s-au plâns cei care le-au utilizat sunt următoarele:

  • uscarea pielii
  • o înrăutățire a acneei
  • reacții alergice

Dacă observați oricare dintre efectele adverse menționate aici, cel mai bine ar fi să nu mai folosiți produsele The Ordinary, ci să vă îndreptați atenția înspre alte produse similare.

Sunt șanse mari să nu tolerați anumite ingrediente inactive, ingrediente care nu se regăsesc și în variantele similare ale altor branduri.

PE SCURT

Produsele The Ordinary pot provoca reacții adverse semnificative, mai ales dacă vorbim despre soluția de acid salicilic. Printre efectele  pe care s-ar putea să le experimentați sunt iritația, senzația de arsură și reacțiile alergice.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Acnee - 7 Cauze + Tratamente"

6. Preț (7/10)

Cât trebuie să plătiți pentru cele 3 produse din setul The Ordinary pentru acnee? Cât de accesibile sunt acestea?

Suntem siguri că prețul acestor produse este unul dintre aspectele care vă interesează cel mai mult. Tocmai de aceea, am ales să vorbim în detaliu despre el.

Haideți deci să vedem câți bani va trebui să scoateți din buzunar pentru acest set.

1. Prețul în detaliu


Ei bine, produsele The Ordinary nu sunt cele mai ieftine variante de pe piața românească. Dacă deja folosiți alte produse marca The Ordinary, probabil știți deja acest lucru.

Cât costă deci toate cele 3 produse pentru acnee? Ei bine, întreg setul costă în jur de 190 de lei. Bineînțeles, prețurile variază în funcție de locul de unde le achiziționați. 

Cu toate acestea, puteți cumpăra produsele și separat. Nu trebuie să cumpărați întreg setul dacă nu vreți să faceți acest lucru. 

Individual, produsele se găsesc pe mai multe site-uri, dar și în magazinele specializate, așa că sunt destul de accesibile. Bineînțeles, dacă le cumpărați din magazin, se prea poate ca prețurile să fie ușor mai mari.

Haideți totuși să vedem la ce prețuri să vă așteptați! 

Gelul de curățare
The Ordinary gel de curățare
   76 RON
Soluția de acid saliclic
The Ordinary acid salicilic

    37 RON

Gelul hidratant
The Ordinary gel hidratant

82 RON

Cam acestea sunt prețurile la care puteți găsi cele 3 produse. Dacă vreți să le cumpărați pe toate 3 sau doar o parte din ele, rămâne să decideți voi. 

Din nou, tot voi decideți de unde cumpărați produsele. Există și un site oficial, dar s-ar putea să nu le găsiți pe toate acolo. Așa că rămâne ca voi să vedeți unde le găsiți la cel mai avantajos preț.

Însă, dacă tot veți da atâția bani pe cele 3 produse, ați vrea ca acestea măcar să funcționeze, nu-i așa? Din păcate, noi nu vă putem garanta că ele chiar vor funcționa și chiar vă vor ajuta în lupta împotriva acneei.

Tocmai de aceea, vă recomandăm o altă alternativă, mult mai bună.

2. Alternativa Mai Bună


Vreți niște produse care nu provoacă efecte adverse semnificative, dar totuși funcționează  chiar bine? 

Ați avea nevoie de un set asemănător cu cel de la The Ordinary, dar mult mai eficient?

Atunci știm exact ce vă trebuie. Setul despre care vorbim se numește ClearPores System, este produs în SUA și este format din 3 produse diferite:

  • un supliment alimentar
  • un gel de curățare
  • o cremă pentru față

De ce este acest set mult mai bun decât cel de la The Ordinary? Ei bine, în primul rând pentru că funcționează și funcționează bine.

Spre deosebire de produsele The Ordinary, ClearPores System poate să trateze cauza acneei. Acesta acționează atât din interior, cât și din exterior și reușește să trateze cu succes majoritatea tipurilor de acnee. 

Cu alte cuvinte, contribuie la restabilirea echilibrului hormonal, fiind eficient în cazul acneei hormonale. Apoi, ajută la eliminarea bacteriilor cauzatoare de acnee, făcând în acest fel ca acneea bacteriană să se vindece. Nu în ultimul rând, produsele sunt eficiente în diminuarea excesului de sebum, ceea ce e perfect pentru tenul gras.

Practic, ClearPores System este setul ideal pentru cei care se luptă cu acneea pentru că este potrivit celor mai comune forme de acnee, spre deosebire de varianta de la The Ordinary.

PE SCURT

Prețurile produselor din gama The Ordinary variază în funcție de locul de unde le cumpărați. De asemenea, acestea pot fi cumpărate și la prețuri individuale, nu numai la set.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

7. Întrebări Frecvente

Cum funcționează gama The Ordinary?

Mecanismul de acțiune al setului The Ordinary pentru acnee (format din trei produse) este următorul:

  • curăță pielea de impurități
  • exfoliază tenul și desfundă porii
  • ajută la reglarea excesului de sebum
  • hidratează pielea în profunzime

Practic, acest set funcționează mai bine în cazul acneei ce a apărut din cauza excesului de sebum, dar nu are foarte multe beneficii pentru alte tipuri de acnee.

Cât de repede pot vedea rezultate?

Brandul The Ordinary nu oferă prea multe detalii cu privire la acest aspect, deci nici noi nu vă putem spune cu exactitate când vor apărea rezultatele. 

Însă vă sfătuim să folosiți produsele cel puțin o lună de zile, zilnic, conform instrucțiunilor menționate mai sus.

Cum se utilizează corect?

Cele 3 produse sunt destul de ușor de utilizat:

  1. Curățați-vă fața folosind gelul de curățare dimineața și seara.
  2. Seara, aplicați pe tenul curat soluția de acid salicilic (în cantități moderate).
  3. Apoi aplicați gelul hidratant (atât dimineața cât și seara).

Se pot folosi simultan cu alte produse?

Da, acest set se poate folosi simultan cu alte produse. Chiar vă încurajăm să faceți asta, pentru a avea rezultate mai bune.

Însă dacă nu sunteți siguri dacă este bine sau nu să faceți acest lucru, cel mai bine ar fi să discutați cu medicul dermatolog, care vă poate lămuri cel mai bine.

Ce efecte adverse pot să cauzeze?

Din păcate, produsele din setul The Ordinary, în mod special acidul salicilic, pot provoca efecte adverse destul de semnificative:

  • iritație (mai ales în jurul ochilor)
  • reacții alergice
  • eczeme
  • senzația de arsură
  • înrăutățirea acneei

Astfel, înainte de a folosi oricare dintre produsele The Ordinary, cel mai bine ar fi să faceți un test de sensibilitate, așa cum vă recomandă și producătorii.

Cum pot comanda produsul?

Există un site oficial al brandului unde s-ar putea să găsiți aceste produse. Însă cea mai accesibilă metodă este să le cumpărați din magazinele specializate, fie că sunt fizice sau online.

Bineînțeles, prețurile vor fi diferite, în funcție de locul de unde cumpărați produsele.

Ce garanție am că funcționează?

Dacă cumpărați produsele de pe site-ul oficial, le puteți returna dacă nu sunteți mulțumiți de rezultate (vedeți acolo în ce cazuri). Însă dacă le cumpărați din alte magazine, ele nu vor veni cu vreo garanție.

Așa că noi nu vă putem garanta că ele vor funcționa sau că veți obține rezultatele pe care le așteptați.

Concluzie - Merită Încercat?

Răspuns scurt: Dacă e să ne referim la întreg setul, nu, nu merită.

Asta deoarece cele 3 produse nu sunt foarte eficiente pentru tratarea acneei.

Singurul produs care este mai bun este soluția de acid salicilic. Aceasta conține acid salicilic, unul dintre ingredientele clasice pentru tenul acneic.

Cu toate acestea, acidul salicilic nu este potrivit pentru toate tipurile de acnee. În plus, un procent de oameni se plâng că au experimentat iritație sau reacții alergice.

The Ordinary set acnee

Așa că dacă vreți să încercați acest set, faceți prima dată un test de sensibilitate pentru a vă asigura că tolerați bine cele 3 produse (în special soluția de acid salicilic).

Pentru ce este deci recomandat setul The Ordinary pentru acnee? Ei bine, iată în ce cazuri s-ar putea să fie ce aveți nevoie:

  • aveți un ten gras, predispus la acnee
  • acneea voastră este cauzată de excesul de sebum
  • vreți să îmbunătățiți sănătatea tenului vostru gras

În cazul în care acneea voastră este cauzată de alți factori (precum dezechilibru hormonal sau excesul de bacterii), acest set nu vă va ajuta prea tare. Eventual, va reuși să mai amelioreze din roșeață și durere, dar cu siguranță nu va putea trata coșurile și nici cauza acneei.

Tocmai de aceea, vă recomandăm o alternativă mai bună. Este vorba despre ClearPores System, tot un set de 3 produse, dar care poate trata majoritatea tipurilor de acnee, spre deosebire de gama The Ordinary.

Mai mult, acesta acționează atât din interior, cât și din exterior, iar rezultatele sunt extrem de bune pentru mare parte a utilizatorilor. Nu o spunem doar noi, ci și cei mai mulți care l-au folosit.

Deci voi ce alegeți pentru acneea voastră?

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Format din 3 produse pe bază de plante
  • Tratează cauzele interne ale acneei
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive de la utilizatori
  • 67 zile garanție 

Surse & Referințe Științifice:

[1] Acidul salicilic ca agent exfoliant: O analiză comprehensivă, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26347269/

[2] Evaluarea siguranței folosirii decilului glucozidă în cosmetice, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24174472/

[3] Acidul salicilic, https://dermnetnz.org/topics/salicylic-acid

[4] Ceramidele și funcționarea pielii, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12553851/

[5] Acidul salicilic folosit în produsele care tratează acneea: rolul soluției, proprietățile ingredientelor și legătura cu iritația, https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.0142-5463.2004.00223_5.x

Sara Nica

Despre Autor

Sara Nica este autor în cadrul echipei Suplimentis și este pasionată de cercetare, în special pe nișa de sănătate. Domeniile sale de bază includ cosmetologia, sănătatea pielii și a părului, dar și remediile naturiste. Este întotdeauna la curent cu noutățile ce apar în domeniul medical, făcându-le cât mai accesibile și ușor de înțeles cititorilor noștri.


ETICHETE

the ordinary acnee păreri, The Ordinary acnee set, The Ordinary păreri, The Ordinary pentru acnee, The Ordinary pentru pete, The Ordinary recenzie


Articole similare

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>