Autor: Farm. Oltea Roman
Verificare medicală: Farm. Oltea Roman
În acest articol, vom analiza gama CeraVe pentru acnee și ten gras, un set de 3 produse devenit foarte popular în ultimele luni.
Dar oare chiar funcționează când vine vorba de coșuri?
Ei bine, în ciuda popularității sale, verdictul nostru nu este chiar unul pozitiv...
Asta pentru că este un tratament de întreținere a tenului gras (relativ) sănătos, nu un tratament de reducere a coșurilor.
Tocmai de acneea, nu are rezultate prea bune în acneea activă sau severă, iar coșurile revin adeseori în timpul tratamentului. De ce? Vă explicăm în detaliu rândurile de mai jos.
CeraVe Pentru Acnee Pe Scurt
Denumire: Gamă pentru tenul cu tendință acneică de la CeraVe
Categorie: Produse anti-acnee
Cel mai bun preț: În jur de 150 RON pentru toate cele 3 produse (prețurile individuale variază în jur de 50 RON, în funcție de produsul exact)
De unde să le cumperi: Din farmacii sau online
Scop principal: Curățarea și îngrijirea tenului acneic (ceea ce reușește cu succes).
Nu este creat pentru a trata acneea și coșurile existente, cum cred mulți - motiv pentru care nu are un efect foarte puternic dacă vă confruntați deja cu acneea.
Rating: 7/10
Merită?: Depinde pentru ce îl folosiți, dar mai mult nu decât da.
Este o gamă de 3 produse destinată pentru a "reduce imperfecțiunile", ceea ce nu înseamnă deloc tratarea coșurilor. Prin urmare, nu este prea eficient în cazul acneei deja apărute.
Ce fac aceste 3 produse este să curețe și să țină sub control excesul de sebum specific unui ten gras, nimic mai mult. Dacă aveți nevoie de niște produse de mentenanță, gama CeraVe este o opțiune destul de bună.
Însă dacă aveți nevoie de un tratament anti-acnee, nu vi le recomandăm deloc.
Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:
ClearPores System
Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:
ClearPores System
1. Ce Este & Cum Funcționează
După cum am menționat deja, gama CeraVe pentru tenul cu tendință acneică este formată din 3 produse diferite:
- Gel de curățare spumant cu acid salicilic
- Gel anti-imperfecțiuni cu AHA și BHA
- Ser anti-semne cu retinol
Le vom lua pe fiecare separat în rândurile ce urmează. Dar până atunci, haideți să vedem aspectele generale ale acestui set.
Gelul de curățare
Gelul anti-imperfecțiuni
Serul anti-semne
În primul rând, este creat pentru curățarea și îngrijirea tenului acneic (conform site-ului oficial). Cu alte cuvinte, nu este un "tratament clasic" împotriva acneei, adică nu elimină coșurile și nu previne apariția lor.
Din păcate, foarte mulți oameni confundă această gamă cu produsele anti-acneice, care sunt create pentru distrugerea coșurilor. Însă cele 3 produse de la CeraVe nu sunt formulate special pentru asta.
Într-adevăr, ele pot "reduce imperfecțiunile" (conform aceluiași site oficial), însă asta nu înseamnă prea multe în materie de coșuri.
În plus, ingredientele lor sunt cea mai bună dovadă că produsele nu sunt create să elimine acneea, ci să mențină tenul gras curat și hidratat (prevenirea coșurilor fiind mai degrabă o consecință).
Astfel, nu vă recomandăm această gamă decât dacă ați reușit deja să vă țineți coșurile sub control (măcar parțial).
În schimb, dacă încă vă luptați cu acneea, aveți nevoie de un tratament intern, ce acționează direct asupra cauzei producătoare a coșurilor. Altfel, orice produs extern folosiți, nu va da rezultate prea bune.
Dar să revenim la cele 3 produse CeraVe. Acum că v-ați făcut o idee despre scopul lor, haideți să le analizăm separat.
1. Gelul de curățare
Cel mai probabil, acesta este "produsul vedetă" al gamei CeraVe pentru ten gras. Asta pentru că e de departe cel mai popular, atât în social media, cât și în farmacii.
Ei bine, rolul său principal este de a ține sub control producția de sebum. Așa că hai să vedem mai jos cum face asta!
Modul în care acest gel controlează excesul de sebum:
- deblochează porii
- menține bariera protectoare a pielii
- curăță suprafața pielii
Pe lângă asta, acest produs susține că "reduce imperfecțiunile" - însă cum am spus, aceasta este o formulare destul de generală și nu se referă de obicei la coșuri.
Referitor la compoziție, ingredientul principal al acestui gel este acidul salicilic în concentrație de 2%, dar mai conține și alte substanțe comune celor 3 produse din această gamă. Însă vorbim mai pe larg despre compoziția sa la capitolul "Ingrediente" de mai jos.
Per total, gelul arată destul de bine, dacă vorbim despre un produs de curățare pentru tenul gras. Comparativ cu variantele similare ale altor branduri (ca The Ordinary, de exemplu), este cu mult peste.
Însă ca tratament, nu este prea impresionant (asta pentru că nu este destinat să trateze coșurile, ci să întrețină tenul gras în general, cum am mai spus).
2. Gelul anti-imperfecțiuni
Deși este formulat ca gel, acest produs are mai degrabă o consistență de ser - este concentrat, are o textură specifică și vine într-o cantitate mică.
Comparativ cu gelul de curățare, acest produs este destinat să reducă imperfecțiunile, acționând în 3 moduri.
Modul de acțiune al gelului:
- prin catifelează și netezește pielea
- oferă hidratare
- îmbunătățește aspectul porilor
Dar cum am mai spus, aceste beneficii sunt mai mult generale. "Reducerea imperfecțiunilor" nu înseamnă tratarea sau eliminarea coșurilor - ci mai degrabă vindecarea mai rapidă a urmelor sau uniformizarea tenului.
De fapt, dacă citiți cu atenție descrierea produsului pe site-ul său oficial, veți vedea că se vorbește mult de netezirea pielii (nu și de vindecarea coșurilor existente).
La fel ca și gelul de curățare de dinainte, acest produs conține și el acid salicilic, însă într-o cantitate mult mai mică.
În schimb, ingredientele sale principale sunt alfa-hidroxiacizii (AHA), mai cu seamă acidul lactic și glicolic, ei având beneficii de netezire și uniformizare a pielii, dar și de prevenire a coșurilor. [1]
Pe lângă aceștia, veți observa pe etichetă și BHA (beta-hidroxiacizii), însă această categorie se referă la acidul salicilic menționat mai sus, care este un beta-hidroxiacid (singurul din acest gel, de fapt).
Totuși, vă avertizăm încă odată să nu vă faceți iluzii de la acest produs. Este într-adevăr eficient când vine vorba de un ten gras sănătos, dar predispus la acnee.
Însă dacă vorbim de coșuri deja existente (mai ales în forme severe), efectele sale vor fi aproape inexistente. Asta pentru că nu e suficient de puternic pentru a trata acneea (nici măcar în combinație cu celelalte 2 produse din această gamă).
3. Serul anti-semne
Spre deosebire de celelalte două produse, acest ser are ca ingredient principal retinolul.
Dacă sunteți măcar puțin interesați de produse anti-aging, sigur ați auzit de retinol. Se poate spune că este "ingredientul vedetă" din produsele împotriva îmbătrânirii pielii.
Dar pe lângă asta, retinolul poate și să netezească pielea și să reducă urmele coșurilor. Exact acesta este scopul cu care e folosit în acest produs. [2]
Cu toate acestea, retinolul nu face minuni pentru cicatricile post acneice sau petele hiperpigmentare. Poate într-adevăr să ajute în anumite cazuri, dar nu este unul din beneficiile sale majore.
Majoritatea oamenilor care folosesc retinolul o fac pentru proprietățile sale anti-aging, nu pentru uniformizarea tenului sau tratarea coșurilor, țineți minte asta!
Beneficiile retinolului:
- Crește producția naturală de colagen a pielii
- Umple ridurile și previne înrăutățirea lor
- Oferă luminozitate feței
- Uniformizează tenul (secundar)
De aceea, vă spunem încă odată să nu vă faceți speranțe false de la acest ser. Nu vă va elimina petele sau urmele coșurilor peste noapte, nici măcar în câteva zile.
În plus, dacă aveți o acnee activă, cu siguranță că vă apar coșuri noi constant - motiv pentru care vindecarea leziunilor vechi devine mult mai lentă (și mai dificilă).
Pe lângă asta, dacă acneea voastră este de natură hormonală, vă putem garanta că acest ser nu va face prea multe, din păcate (la fel ca celelalte două produse din aceeași gamă).
Din acest motiv, ce trebuie să faceți mai întâi de toate este să vă tratați cauza declanșatoare a acneei, pentru a nu mai avea erupții noi de coșuri. În acest context, toată gama de produse de la CeraVe ar avea rezultate mult mai bune.
PE SCURT
Gama CeraVe pentru ten acneic este formată din 3 produse: gelul de curățare, gelul anti-imperfecțiuni și serul anti-semne. Însă toate aceste produse sunt create pentru întreținerea corectă a tenului gras, nu pentru reducerea sau eliminarea acneei deja existente.
E-Book Gratuit:
"Cum Să Scapi De Acnee - 7 Cauze + Tratamente"
2. Ingrediente (7/10)
După părerea noastră, gama CeraVe pentru tenul gras are o compoziție medie din punct de vedere calitativ. Asta dacă ne referim la ea ca tratament pentru acnee, cum o consideră majoritatea utilizatorilor și cititorilor noștri.
Dar cum am spus, ea nu este chiar asta...
În schimb, este o gamă de întreținere a tenului gras sănătos, nu de tratare a acneei existente (în special a unei forme agresive). Așa că din acest punct de vedere, compoziția sa este mult mai bună.
Sperăm ca am lămurit acest aspect, deoarece acesta e motivul pentru care nota sa este 7/10 la capitolul "Ingrediente".
Înapoi la compoziție, formulele fiecăruia din cele 3 produse arată destul de bine, având niște beneficii comune:
- curăță tenul și excesul de sebum
- previn închiderea porilor
- contribuie la restabilirea barierei de protecție a pielii
Pe lângă asta, multe dintre ingredientele lor sunt la fel de comune, astfel că pe majoritatea le găsim în toate cele 3 produse.
Ingrediente (active) comune:
- Niacinamidă
- Ceramide
- Acid salicilic (în 2 din 3 produse)
Evident că pe lângă acestea, există peste 5 ingrediente inactive comune, care însă nu au un rol atât de important în materie de beneficii. În schimb, ele sunt mai degrabă pentru miros, hidratare, consistență sau absorbție.
Nu știm cât de relevante sunt pentru voi - dar în cazul în care sunt, am separat mai jos ingredientele active din cele 3 produse de o parte din cele inactive. Așa că veți ști diferența, de acum înainte!
Ingrediente ACTIVE | Ingrediente INACTIVE |
---|---|
Acid salicilic | Glicerină |
Niacinamindă | Acid citric |
Acid hialuronic | Alcool |
AHA | Pentilen glicol |
Retinol | Propandiol |
Cell | etc. |
Din punct de vedere al ingredientelor active, produsele CeraVe nu sunt neapărat foarte impresionante. Asta pentru că multe din ingredientele lor active se regăsesc și în alte produse pentru ten gras.
De exemplu - acidul salicilic, niacinaminda sau acidul hialuronic sunt printre cele mai populare ingrediente în produsele de acest tip. Dacă ați mai încercat și alte geluri sau creme, sigur știți despre ce vorbim.
Deci avantajul major ar compoziției acestor produse rămân ceramidele. Deși și acestea au început să apară în tot mai multe produse pentru ten, încă sunt destul de necunoscute ca popularitate:
- Din punct de vedere al efectului, ceramidele nu sunt vreun ingredient miraculos.
- Însă sunt eficiente pentru hidratare și îmbunătățirea barierei pielii.
- Acestea sunt și câteva din beneficiile majore ale produselor CeraVe. [3]
În plus, datorită acestor efecte, ceramidele se combină foarte bine cu tratamentele anti-acnee. Nu au niciun efect activ asupra coșurilor, dar ajută vindecarea pielii.
Însă unul din aspectele dezamăgitoare ale acestei game este că nu conține nici măcar ingrediente cu efect antibacterian, ce ar putea distruge bacteriile ce cauzează coșuri. Majoritatea produselor anti-acnee conține acest gen de substanțe, pentru că aduc un beneficiu major efectului final.
Așa că CeraVe are niște minusuri semnificative la acest capitol.
Acum că v-ați făcut o idee asupra compoziție generale a produselor CeraVe pentru tenul gras, haideți să le analizăm pe fiecare mai în detaliu!
1. Gelul de curățare
Ingredientul principal al acestui gel este acidul salicilic, în procent de 2%.
După cum am spus deja, acest compus este destul de des întâlnit în produsele pentru ten gras - mai cu seamă în cele cu rol exfoliant.
O concentrație de 2% este sigură, însă evitați produsele cu procente mai mari (de exemplu 25%). Asta pentru că vă pot arde pielea destul de rău, în special dacă aveți un ten mai sensibil sau coșuri chistice. [4]
Însă concentrația sa din acest gel face ceea ce își propune - reduce excesul de sebum și îmbunătățește aspectul porilor. [5]
Pe lângă acidul salicilic, mai avem alte 3 ingrediente importante:
- Ceramide - hidratează și mențin bariera protectoare a pielii
- Argila albă - absoarbe excesul de sebum
- Niacinamida - reduce porii și are rol de calmare a pielii
Din păcate însă, nu ni se spune concentrația acestor compuși, astfel că beneficiile lor pot să nu fie prea semnificative în realitate.
În plus, gelul mai conține și acid hialuronic, însă nu ca unul din compușii principali, astfel că efectul său hidratant nu este atât de resimțit.
2. Gelul anti-imperfecțiuni
Comparativ cu gelul de curățare, acest produs nu aduce foarte multe în plus. Ce vrem să spunem?
Are aproape aceleași substanțe în compoziție, iar diferența o face textura sa asemănătoare unui ser.
Singurul ingredient în plus față de gelul de curățare este combinația de acid glicolic + acid lactic, care apare sub formă de alfa-hidroxiacizi (AHA). Am sintetizat mai jos beneficiile sale.
Beneficiile AHA:
- Uniformizează textura pielii.
- Catifelează și netezesc tenul.
- Reduc vizibilitatea porilor și a imperfecțiunilor. [6]
Nu vom mai relua semnificația "reducerii imperfecțiunilor", însă ea nu se referă la coșuri, astfel că nici acest gel nu are prea multe beneficii asupra unei acnee deja existente.
Per total, beneficiile sale sunt mai mult în materie de netezire a pielii grase și absorbție a excesului de sebum. Comparativ cu cremele sau gelurile altor branduri, acesta nu iese foarte mult în evidență...
3. Serul anti-semne
După cum îi spune și numele, acest ser promite să reducă vizibilitatea semnelor post-acneice, ceea ce nu face neapărat (sau nu face suficient de bine).
Pe scurt - beneficiile sale sunt bazate pe retinol, un ingredient extrem de util când vine vorba de riduri. Însă dacă vorbim de coșuri și urme, nu este chiar atât de eficient.
Într-adevăr, poate reduce urmele minore de coșuri, însă nu va avea prea multe rezultate la semnele acneei chistice sau nodulare, nici la coșurile severe deja existente.
Să nu mai spunem că acest ingredient nu e foarte bine tolerat de toată lumea...
În plus, dacă aveți urme superficiale de coșuri, există multe alte remedii naturiste aproape gratuite, care sunt mult mai eficiente. Înțelegeți ideea?
Vrem să spunem că acest ser nu are efecte prea bune decât în cazul anumitor urme de acnee, care oricum dispar destul de repede. Și dacă chiar vreți să folosiți ceva, existe alternative mai simple...
Pe lângă retinol, acest ser mai conține câteva alte ingrediente. Pe majoritatea le-ați văzut și în celelalte două produse, dar le reluăm mai jos.
Ingredientele extra ale serului:
- Ceramide
- Niacinamidă
- Lemn dulce
Dintre acești compuși, doar extractul de lemn dulce este specific acestui ser, neexistând în celelalte produse ale gamei CeraVe.
Ei bine - conform site-ului oficial, are rolul de a netezi textura pielii (exact ce se promite și în cazul retinolului).
Cu toate acestea, studiile referitoare la lemnul dulce aplicat local presupun anumite concentrații, în timp ce procentul din acest ser nu oferă niciun fel de cifre. [7] În situații de acest gen, extractele sunt de obicei subdozate, astfel că beneficiile sale nu sunt nici pe departe cele indicate.
Nu știm dacă e și cazul lemnului dulce din acest ser - dar sunt șanse mari să fie așa.
PE SCURT
Ingredientele celor 3 produse nu sunt neapărat impresionante, dar sunt relativ eficiente pentru întreținerea tenului cu exces de sebum. Totuși, aceste substanțe nu pot nici pe departe să elimine acneea existentă, așa că nu reprezintă deloc un tratament pentru niciun tip de coșuri.
Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:
ClearPores System
3. Cum Se Utilizează (9/10)
Din fericire, toate cele 3 produse sunt destul de simplu de folosit.
În plus, toate au niște instrucțiune detaliate (spre deosebire de multe produse de acest gen). Dar haideți să vedem exact cum ar trebui să le aplicați corect.
1. Gelul de curățare
Conform instrucțiunilor de pe site, acest produs ar trebui folosit dimineața și seara:
- Spălați-vă fața cu apă.
- Aplicați gelul și masați pe fața umedă, lăsând să acționeze
- După aceea, clătiți încă odată fața.
Practic, acest gel nu trebuie să se absoarbă complet în piele, fiind destinat doar pentru curățarea feței.
E adevărat că multe produse de acest gen trebuie să se absoarbă complet în piele, așa că fiți atenți atunci când folosiți acest produs. Dar în afară de asta, e foarte simplu de aplicat.
Dimineața, îl puteți folosi chiar la spălarea feței (adică primul pas din rutina voastră zilnică) - iar seara, după demachiere.
2. Gelul anti-imperfecțiuni
Aplicarea acestui gel este ceva mai simplă, deoarece se utilizează o singură dată pe zi (preferabil seara, datorită substanțelor fotosensibilizante din compoziția sa).
Chiar și așa, există câteva recomandări cu privire la folosire:
- nu se aplică pe conturul ochilor
- în afară de asta, se poate aplica pe toată zona feței
- insistați mai ales pe zona T (sau în zonele unde vă apar coșuri mai des)
În plus, nu uitați să folosiți o cremă cu SPF (minim 30) în fiecare zi. Datorită AHA din compoziția sa, acest ser poate crește sensibilitatea feței la razele UV.
3. Serul anti-semne
Modul de aplicare al acestui ser este relativ asemănător cu cel al gelului anti-imperfecțiuni:
- Se utilizează în fiecare seară.
- Spre deosebire de gel, e chiar recomandat să acoperiți și conturul ochilor.
- Zona buzele și a pleoapelor trebuie evitate.
Sfatul nostru este să nu începeți direct cu aplicarea zilnică. Acest ser conține o formă puternică de retinol, ce poate irita pielea destul de rău (mai ales dacă nu sunteți obișnuiți cu el).
Celelalte 2 produse nu conține retinol, așa că aplicarea lor nu va fi o problemă. Însă în cazul gelului, e mai bine să îl aplicați de 2-3 ori pe săptămână la început (chiar mai rar, dacă observați vreo reacție a pielii).
Dacă tenul vostru nu pare iritat, puteți trece la aplicarea zilnică - doar asigurați-vă că folosiți crema cu protecție solară în fiecare dimineață, deoarece retinolul crește riscul de arsuri solare.
PE SCURT
Toate cele 3 produse se aplică foarte ușor, însă trebuie combinate cu o cremă cu SPF de minim 30, pentru a reduce riscul de arsuri solare.
4. Rezultate (8/10)
Partea bună a acestei game de produse este popularitatea și numărul mare de recenzii de la utilizatori.
Ideea centrală e că mulți oameni sunt mulțumiți de rezultatele lor cu produsele CeraVe, însă în anumite condiții.
Cum am spus, aceste produse nu vor vindeca o acnee severă, pentru că nu sunt un tratament împotriva coșurilor. În schimb, pot ține sub control acneea produsă de sebum în cazul unui ten gras.
Exact asta e și concluzia utilizatorii săi:
- se potrivește foarte bine tenului cu exces de sebum
- ține sub control acneea uzuală unui ten gras
- nu funcționează în cazul coșurilor severe, apărute din alte cauze
Haideți să ne uităm la câteva recenzii de la persoane care au folosit aceste produse (le-am tradus din engleză).
Folosesc toate cele 3 produse în rutina mea de seară și mă ajută foarte mult. La început le aplicam dimineața, dar am tenul foarte deschis și după vreo 30 de minute de stat afară simțeam deja că mă arde soarele mult mai tare ca de obicei. Dar asta e din vina mea, pentru că produsele menționează riscul de arsuri solare... Eu am tenul gras în zona T și destul de uscat pe obraji și bărbie, dar încă îmi apar coșuri în zonele uleioase, chiar dacă am trecut de adolescență. Ideea e că gama CeraVe controlează foarte bine aceste coșuri, astfel că apar mult mai rar ca înainte iar pielea mea e mai curată decât de obicei. E adevărat că mă ustură pielea uneori după ce aplic serul, dar e ok, pentru că nu am niciun fel de iritații sau pete roșii. Per total, sunt foarte mulțumită de aceste produse!
Cristina M.
Toată lumea laudă produsele CeraVe, dar pe mine nu m-au ajutat prea mult. Știu că nu sunt neapărat pentru acnee, dar eu nu aveam o formă foarte urâtă, ci doar coșuri mai mici pe frunte, nas și bărbie. Am încercat toate cele 3 produse și nu au făcut aproape nimic... Pe lângă coșuri, am și mult urme, dar nici ele nu sunt cu nimic mai bine de când folosesc CeraVe. Deci nu știu ce să spun, dar nu sunt prea mulțumită. Partea bună e că nici nu mi-au apărut mai mult coșuri, cum am pățit cu alte produse. Dar dacă vorbim de rezultate, nu pot să spun că aș recomanda CeraVe, mai ales celor care au deja acnee...
Jino L.
Dacă vă interesează mai multe păreri, puteți găsi o grămadă pe internet. Recenziile sunt împărțite, adică unii sunt foarte mulțumiți de aceste produse, iar alții nu le-ar recomanda altor persoane.
Dar per total - concluzia e aceeași ca a noastră. Aceste produse pot fi foarte utile în cazul unui ten gras predispus la acnee, însă nu sunt un tratament împotriva formelor mai agresive sau a acneei active.
Am sintetizat mai jos cele mai des întâlnite motive de laudă la adresa acestei game CeraVe.
Păreri și recenzii pozitive:
- Reduc excesul de sebum.
- Împiedică erupțiile de coșuri din anumite perioade ale lunii (în cazul unor femei).
- Pielea este mai hidratată.
- Reduce aspectul porilor dilatați în multe cazuri.
Conform utilizatorilor, produsele CeraVe sunt destul de bune din aceste puncte de vedere. Așa că dacă vă confruntați cu un ten gras cu coșuri constante, vă poate ajuta.
Sigur, nu vă așteptați să vă curețe coșurile peste noapte, pentru că nu o va face. Însă le poate ține sub control, mai ales pe termen lung.
Dar cum am spus, lucrurile nu sunt tocmai roz pentru aceste produse. Așa că hai să vedem și partea negativă a recenziilor, pentru că e destul de semnificativă.
Păreri și recenzii negative:
- Nu tratează deloc coșurile chistice, nodulii sau pustulele.
- Nu au efect asupra acneei de pe bărbie (care este, cel mai probabil, pe bază hormonală).
- Irită și usucă pielea (mai ales serul cu retinol).
- Cauzează înțepături și arsuri solare.
Foarte mulți oameni se plâng că nu au avut niciun beneficiu de pe urma acestor produse (din punct de vedere al acneei, evident). Sincer, asta e oarecum normal, pentru că produsele nu promit să trateze acneea, ci să "reducă imperfecțiunile", ceea ce e total diferit.
Așa că producătorul nu poate fi învinovățit că ar induce lumea în eroare, pentru că nu e cazul.
Un alt motiv de critică la adresa produsului este prețul său mare, cu care nu suntem neapărat de acord. Pentru un set de 3 produse, CeraVe nu e deloc scump. Într-adevăr, nu are în compoziție niște ingrediente absolut incredibile, dar nici slabe. Așa că prețul e relativ normal, după părerea noastră.
În afară de asta, efectele celor 3 produse sunt decente - din moment ce vorbim despre produse de întreținere, nu de tratament. Asta e ce ar trebui să înțeleagă oamenii...
Într-adevăr, serul are un risc crescut de efecte adverse locale, dar asta din cauza compoziției sale (vorbim mai multe imediat).
Așa că per total, nemulțumirile utilizatorilor nu sunt complet justificate.
PE SCURT
Produsele CeraVe au atât laude, cât și critici la adresa lor, ambele fiind normale. Însă concluzia utilizatorilor e aceeași cu a noastră - produsele întrețin corect un ten gras, însă nu vindecă acneea provocată de alte cauze mai serioase.
Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:
ClearPores System
5. Efecte Adverse (6/10)
După părerea noastră, acesta e unul din aspectele care ar trebui să vă dea de gândit în cazul produselor CeraVe. Nouă personal nu prea ne place asta...
Ei bine, deși sunt concepute special pentru tenul gras, aceste 3 produse vin cu anumite riscuri în materie de reacții adverse.
Reacțiile adverse ale gamei CeraVe:
- iritația și descuamarea pielii
- arsuri solare
- hiperpigmentarea cicatricilor sau urmelor existente
În primul rând, acidul salicilic din compoziția celor 3 produse poate irita pielea. Însă concentrația de 2% nu este atât de periculoasă.
Problema principală o reprezintă retinolul, care e responsabil pentru iritațiile și petele solare de care se plâng mulți utilizatori. Totuși, acestea se pot preveni dacă folosiți o cremă cu protecție solară (cum este și recomandat pe etichete, de altfel).
Chiar și așa, retinolul poate totuși irita pielea, mai ales dacă îl folosiți pentru prima dată și nu sunteți obișnuiți cu el (este un ingredient ce se introduce treptat).
Există mai multe forme și concentrații de retinol pe piață, unele fiind complet sigure pentru utilizatorii noi.
Din păcate, nu știm exact forma folosită în produsele CeraVe... Dar având în vedere numărul mare de plângeri de acest gen, cel mai probabil este una concentrată și mai puțin tolerată.
De aceea, vă recomandăm să aplicați serul de 2-3 ori pe săptămână la început. Dacă nu vedeți niciun fel de probleme pe piele, puteți să îl aplicați mai des, până ajungeți la o aplicare pe zi.
PE SCURT
Produsele CeraVe vin cu câteva reacții locale specifice, pentru care se face vinovat majoritar retinolul din compoziția lor. Aplicarea graduală și combinarea lor cu o cremă de protecție poate să ajute.
E-Book Gratuit:
"Cum Să Scapi De Acnee - 7 Cauze + Tratamente"
6. Preț (8/10)
Am menționat acest aspect mai devreme în treacăt, dar acum e timpul să îl detaliem.
Pe scurt, foarte mulți oameni susțin că prețul acestor produse e foarte mare pentru ceea ce oferă. Evident, cea mai mare parte a acestor oameni sunt clienți nemulțumiți.
Deși nu suntem neapărat fani ai acestei game CeraVe, nu suntem de acord cu această afirmație. Într-adevăr, prețul produselor nu este unul accesibil tuturor, dar nu este nici pe departe exagerat.
În plus, vorbim de niște produse de mentenanță a unui ten gras, nu de tratamente anti-acnee. (Am repetat asta pe tot parcursul acestui articol, deci probabil v-ați plictisit deja.)
De ce este gama CeraVe costă atât?:
- Produsele sunt create și importate din străinătate.
- Brandul este destul de cunoscut, având o istorie în spate.
- Ingredientele sunt peste medie (comparativ cu alte produse pentru ten gras).
Ideea este că prețul produselor CeraVe este relativ normal pentru ceea ce oferă, având în vedere că sunt niște produse făcute și aduse din străinătatete.
Da, nu sunt cele mai bune produse de pe piață și noi nu le recomandăm neapărat - dar asta nu înseamnă că le vom critica nejustificat prețul.
Dar haideți să vă arătăm exact despre ce vorbim, așa că vom analiza variantele de preț mai jos.
1. Prețul în detaliu
În momentul de față, produsele CeraVe se vând pe mai multe site-uri românești.
Dacă mergeți pe pagina oficială, veți primi toate variantele fiecărui produs (cele 3 produse se vând separat, astfel că nu toate sunt disponibile în aceleași magazine sau site-uri). Chiar vă recomandăm să faceți asta, pentru a evita orice variantă contrafăcută ce poate exista.
În afară de magazinele online, produsele CeraVe sunt disponibile și în unele farmacii. Dar la fel ca în cazul unor site-uri, există riscul să nu le găsiți pe toate în același loc.
Referitor la prețul în sine, diferențele nu sunt foarte mari în funcție de site-uri.
Gelul de curățare
37 RON
Gelul anti-imperfecțiuni
54 RON
Serul anti-semne
57 RON
Pe scurt, puteți să găsiți cam aceleași prețuri peste tot. Însă puteți verifica mai multe surse înainte să cumpărați, pentru a fi 100% siguri că plătiți cel mai mic preț.
Costul produselor în farmacii poate într-adevăr să difere, fiind de obicei puțin mai mare.
Dar din punct de vedere al calității, produsele nu sunt o țeapă. Ele funcționează, dar în anumite condiții. Așa că nu se merită să le cumpărați decât dacă aveți tenul gras și vreți să vă țineți producția de sebum sub control. Pentru orice alte motive, vă sfătuim să alegeți altceva.
2. Alternativa Mai Bună
Foarte mulți dintre voi ne cereți alternative care să trateze cu adevărat coșurile.
Cu alte cuvinte, vă interesează un tratament anti-acnee, nu doar un produs de mentenanță pentru tenul gras (cum e gama CeraVe).
Ei bine, am analizat peste 100 de produse anti-acnee pe site-ul nostru, dar de departe cel mai bun pe care l-am găsit se numește ClearPores System.
Este un set produs în SUA, format din 3 produse diferite:
- un supliment alimentar
- un gel de curățare
- o cremă pentru față
Datorită versatilității celor 3 produse, acest set atacă acneea pe toate flancurile - blochează androgenii și reechilibrează hormonii, reduce sebumul și bacteriile de la nivelul pielii, usucă și vindecă atât coșurile, cât și cicatricile vechi și multe altele.
Dar ideea principală este că tratează cauza declanșatoare a acneei, din interior spre exterior. Acesta este motivul pentru care are peste 2000 de testimoniale de la foștii utilizatori (și peste 80% sunt foarte mulțumiți).
Comparativ cu gama CeraVe, este o soluție pentru acnee în adevăratul sens al cuvântului. De aceea, este clar alternativa pe care v-o recomandăm, în caz că aveți nevoie de una.
PE SCURT
Gama CeraVe pentru tenul gras nu este extrem de scumpă, însă nu are neapărat beneficiile pe care le așteaptă utilizatorii (tratarea acneei). Dacă nu vreți să dați banii pe un produs de "întreținere", vă recomandăm o alternativă care tratează complet acneea.
Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:
ClearPores System
7. Întrebări Frecvente
Din punct de vedere al mecanismului de acțiune, iată cum acționează aceste produse:
- curăță tenul de excesul de sebum
- îmbunătățește aspectul porilor
- menține bariera naturală a pielii
În plus, aceste produse promit să "reducă imperfecțiunile", lucru care nu înseamnă că tratează acneea sau elimină coșurile. Fiți atenți la acest aspect!
Firma producătoare nu oferă prea multe informații referitor la rezultate, așa că nu ne putem pronunța prea bine.
Însă în medie, vă recomandăm să folosiți produsele constant minim o lună. În acest interval, ar trebui să puteți observa niște rezultate.
Regulile de folosire a celor 3 produse sunt destul de simple:
- Aplicați gelul de curățare dimineața (după spălarea feței) și seara (după demachiere).
- Tot seara, aplicați gelul anti-imperfecțiuni și serul (conform instrucțiunilor de pe etichetă).
- Folosiți și o cremă de protecție cu SPF minim 30.
Cu siguranță - de fapt, cum am spus mai sus, e indicat să le folosiți împreuna că crema de protecție solară, pentru a evita arsurile sau iritația pielii.
Pe lângă asta, toate cele 3 produse sunt compatibile cu machiajul.
Gama CeraVe anti-imperfecțiuni vine la pachet cu câteva efecte adverse, din cauza concentrației mare de retinol din ser. Cele mai importante reacții secundare locale ar fi:
- iritațiile și descuamarea pielii
- arsurile solare
- usturimile
- petele hiperpigmentare
Crema de protecție previne unele dintre aceste efecte adverse, dar nu pe toate.
Din păcate, site-ul firmei CeraVe nu vinde direct produsele, ci doar vă oferă o listă cu site-urile unde puteți găsi versiunile oficiale (nu contrafăcute) ale produselor.
Pe lângă asta, ele sunt disponibile și în anumite farmacii, la un preț ușor mai mare.
Din păcate, niciunul din produsele CeraVe nu vine cu vreun tip de garanție, așa cum o fac produsele unor branduri mai mici.
Așa că în cazul în care nu obtineți rezultatele dorite, nu puteți cere banii înapoi sau returna produsele cumpărate.
Concluzie - Merită Încercat?
Răspunsul scurt: Mai mult nu decât da, ca să fim sinceri.
Nu este o gamă de produse groaznică, chiar deloc. Dacă vă interesează produsele pentru îngrijirea și menținerea tenului gras, CeraVe e cu siguranță o opțiune.
Însă ca tratament anti-acnee, nu e prea eficient...
Din păcate, foarte mulți oameni au cumpărat aceste produse pentru a-și trata acneea de diferite cauze, însă acestea nu au avut niciun efect.
Problema este că ele nu sunt create să trateze acneea și să elimine coșurile, ci doar asta dau impresia.
Conform site-ului oficial, scopul lor principal este să "reducă imperfecțiunile", ceea ce nu înseamnă deloc că pot trata acneea deja existentă.
Așa că nu vă faceți speranțe de la aceste produse, pentru că cel mai probabil, nu vă vor ajuta prea mult.
Totuși - ca produse de mentenanță pentru tenul acneic, sunt niște opțiuni destul de bune, după părerea noastră. Așa că le puteți încerca în acest scop. Însă ca tratament anti-acnee, nu le recomandăm deloc.
În schimb, ce alternative există pentru a scăpa de acnee?
Ei bine, după ce am analizat zeci de produse, noi vă sfătuim să vă îndreptați atenția spre un set numit ClearPores System.
Este o combinație de 3 produse create în SUA care tratează cauzele principale ale acneei, din interior spre exterior. Pe scurt, blochează excesul de hormoni androgeni, scad producția de sebum și bacteriile de la nivelul feței și reduc urmele și cicatricile existente.
Nu am găsit niciun alt produs anti-acnee care să funcționeze atât de bine... Și asta nu o spunem noi - ci un număr uriaș de oameni care au scăpat de acnee datorită acestui set.
Așa că acest produs rămâne cea mai bună alternativă pe care o cunoaștem la gama CeraVe.
Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:
ClearPores System
Surse & Referințe Științifice:
[1] Aplicare topică pe termen lung a soluției de acid lactic/lactat ca tratament preventiv al acneei vulgare, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17656910/
[2] Acidul retinoic și acidul glicolic în combinație în tratamentul cicatricilor post-acneice, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4375771/
[3] Rolul ceramidelor în bariera funcțională a pielii sănătoase și a celei afectate, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16060709/
[4] Acidul salicilic în produsele anti-acnee: rolul, proprietățile ingredientelor și legătura cu iritația https://onlinelibrary.wiley.com/j.0142-5463.2004.00223_5.x
[5] Acidul salicilic ca agent exfoliant: O analiză comprehensivă, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26347269/
[6] Utilizările cosmetice și dermatologice ale alfa hidroxiacizilor, https://onlinelibrary.wiley.com/j.1610-0387.2012.07939.x
[7] Mecanismul anti-acneic al flavonoidelor din lemnul dulce, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8861462/