Zahărul & Ciocolata Provoacă Acnee? (Mit VS Realitate)

✔ Autor: Sara Nica
✅ Verificare medicală: Farm. Oltea Roman

După cum știți, alimentația joacă un rol important în reducerea, sau din contră, înrăutățirea acneei.

Dar întrebarea este - zahărul & ciocolata provoacă acneeAre această acuzație o bază reală?

Zahărul, și implicit ciocolata, sunt cunoscute ca fiind dăunătoare pentru sănătate. Așa că în cele ce urmează, vom discuta despre felul în care acestea afectează sănătatea pielii:

  • care este legătura dintre zahăr/ciocolată și acnee
  • miturile legate de cele două 
  • cum stau lucrurile în realitate

Deci, dacă vreți să aflați răspunsuri la aceste întrebări, sunteți în locul potrivit. 

PS: Dacă vreți un răspuns rapid, capitolul "Rezumat" de mai jos vă explică pe scurt dacă zahărul și ciocolata pot provoca acnee.

Rezumat

Înainte de a vă trata acneea, este important să descoperiți cauza care stă la baza sa. În acest fel, veți reuși să alegeți tratamentul corect (și eficient) împotriva coșurilor.

Totuși, au zahărul și ciocolata vreo legătură cu acneea?

Pentru a răspunde la aceasta întrebare, am analizat relația dintre zahăr, ciocolată și acnee:

  1. Atât zahărul, cât și ciocolata au un indice glicemic ridicat.
  2. De aceea, pot duce la creșterea cantității de sebum produsă de organism. 
  3. Ciocolata conține și cafeină, care poate mări și mai mult producția de sebum.

Mai mult decât atât, am identificat și câteva mituri legate de consumul de zahăr sau ciocolată și apariția coșurilor:

  • Consumul de zahăr provoacă mereu acnee
  • Ciocolata mărește întotdeauna producția de sebum
  • Zahărul poate duce la formarea acneei chistice
  • Zahărul din fructe declanșează apariția acneei

Niciunul dintre aceste mituri nu este adevărat...

Zahărul și ciocolata provoacă doar uneori acnee (prin creșterea cantității de sebum). Dar cum am spus, asta se întâmplă doar la un număr mic de persoane. În schimb, majoritatea nu au nicio reacție negativă la zahăr (cel puțin nu la nivelul pielii).

În plus, zahărul nu poate duce la apariția acneei chistice, care este o formă agresivă de acnee.

De asemenea, nici zahărul din fructe nu poate declanșa formarea coșurilor, pentru că este in cantități prea mici.

De aceea, vă recomandăm să reduceți consumul de zahăr și ciocolată și să mâncați cât mai multe fructe.

Ce faceți însă dacă vă veți confrunta sau dacă vă confruntați deja cu acneea?

Ei bine, există multe remedii pe piață, dar noi vă recomandăm un produs potrivit pentru majoritatea tipurilor de acnee.

Este vorba de ClearPores System, un set de 3 produse care este foarte eficient în multe cazuri și acționează direct asupra celor mai multe cauze producătoare de acnee.

Comparativ cu alte remedii, acționează direct asupra factorului declanșator al coșurilor și tratează acneea atât din interior, cât și din exterior. Acesta este motivul pentru care rezultatele lui sunt atât de impresionante!

În cazul în care sunteți interesați, vă spunem mai multe despre el mai jos.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

Zahărul Și Acneea

După cum știți, acneea este o problemă a pielii ce poate apărea atât în anii adolescenței, cât și la maturitate.

Cu toții ne-am confruntat cel puțin o dată cu acele enervante coșuri pe față sau în alte părți ale corpului.

Aceste coșuri nu sunt doar deranjante, ci vă pot afecta stima de sine. De aceea, este foarte important să găsiți tratamentul potrivit pentru acneea voastră.

Însă pentru a urma un tratament potrivit, este nevoie să identificați severitatea acneei cu care vă confruntați și cauza care stă la baza apariției ei

În funcție de severitate, acneea poate de mai multe tipuri:

  • acneea vulgară (numită și acnee comună)
  • acneea chistică
  • acneea pustuloasă
  • cuperoza (acneea rozacee)

Acestea sunt câteva dintre tipurile de acnee. Dintre ele, probabil cea mai severă formă este acneea chistică, ce poate chiar lăsa urme pe față.

Următorul pas este să identificați cauza ce a declanșat-o. Ei bine, cauzele acneei sunt numeroase, dar sunt câteva mai comune.

Cauzele principale ale acneei:
  • excesul de hormoni
  • tenul gras
  • factorul genetic
  • alimentația (în anumite cazuri)

După cum puteți observa, alimentația joacă un rol foarte important în sănătatea pielii voastre. Aceasta poate ajuta la prevenirea și reducerea acneei - sau din contră, poate duce la apariția sau înrăutățirea ei.

Printre alimentele dăunătoare pielii se află și zahărul...

Acesta, bineînțeles, are un indice glicemic ridicat și poate influența negativ sănătatea tenului. Asta se întâmplă pentru că excesul de zahăr face ca organismul să producă mai multă insulină, ceea ce influențează producția de sebum.

O cantitate prea mare de sebum mărește riscul de acnee ,deoarece înfundă porii și creează un mediu prielnic pentru bacteriile cauzatoare de acnee. 

Deci încercați să nu exagerați cu alimentele care conțin foarte mult zahăr:

  • dulciuri
  • băuturi dulci
  • prăjituri

Puteți înlocui aceste alimente cu fructe sau puteți reduce consumul lor. Dacă faceți asta, îi veți face un favor nu numai pielii, ci și organismului vostru.

Știți proverbul „Un măr pe zi ține doctorul departe”?

Ei bine, în cazul nostru putem spune că un măr pe zi ține acneea departe. Asta cu condiția să nu consumați mult zahăr pe lângă acel măr.

PE SCURT

Acneea este cauzată, printre altele, și de alimentație. Zahărul este unul dintre Ingredientele cele mai nocive pentru piele, de aceea este mai bine să îl consumați în cantități cât mai moderate.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

Ciocolata Și Acneea

Ciocolata este și ea unul dintre alimentele periculoase pentru tenul acneic (sau pentru cei cu un risc mai ridicat de acnee). 

Pe lângă faptul că are un indice glicemic ridicat, ciocolata conține și cafeină.

Deja vorbim de două elemente care nu sunt benefice pentru sănătatea pielii - zahăr și cafeină.

Deja am explicat cum zahărul poate contribui la apariția și înrăutățirea acneei, deci haideți să vedem de ce cafeina nu este benefică pentru sănătate.

Această mărește producția de hormoni de stres, ceea ce, de asemenea, duce la o creștere a producției de sebum. De aici lucrurile sunt la fel ca în cazul zahărului. Odată cu mărirea cantității de sebum, pielea devine un mediu în care diferite bacterii se dezvoltă mai repede.

Însă anumite bacterii duc la apariția coșurilor. Care sunt acestea? Ei bine, există 2 tipuri importante.

Bacterii cauzatoare de acnee:
  • Propionibacterium acnes (P. acnes)
  • Staphylococcus aureus (care poate cauza un anumit tip de acnee)

Cu alte cuvinte, atât zahărul, cât și ciocolata determină glandele sebacee să producă mai mult sebum decât are nevoie pielea. Evident, acest lucru poate avea un impact negativ asupra sănătății pielii - nu la toți oamenii, dar la un număr suficient.

Toate persoanele pot fi afectate de excesul de sebum, însă grupa principală o reprezintă cele cu un ten gras. 

Dacă aveți deja un ten gras, ultimul lucru pe care vi-l doriți este ca organismul vostru să producă și mai mult sebum, nu-i așa?

Deci încercați să stați reduceți cantitatea de ciocolată pe care o consumați sau înlocuiți-o cu alte alimente benefice pentru voi.

PE SCURT

Ciocolata crește producția de hormoni de stres, datorită cafeinei pe care o conține. În plus, are deja și un indice glicemic ridicat. De aceea, poate contribui serios la apariția sau înrăutățirea coșurilor deja existente.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Acnee - 7 Cauze + Tratamente"

Mituri Despre Zahăr, Ciocolată & Acnee

Așa cum v-am promis la început, vom discuta și despre câteva mituri legate de consumul de zahăr sau ciocolată și acnee.

În acest mod, veți putea înțelege foarte ușor adevărul despre aceste ingrediente și coșuri.

Vă avertizăm că multe mituri pe care le veți găsi mai jos sunt foarte populare - așa că sigur le-ați auzit cel puțin o dată în viață. Cu toate acestea, ele sunt mituri - adică nu există prea mult sâmbure de adevăr în ele.

Deci haideți să vedem care este convingerile populare false cu privire la zahăr sau ciocolată și acnee.

Mitul #1: Zahărul Provoacă Mereu Acnee

După cum am spus deja de câteva ori, zahărul poate provoca sau înrăutății acneea. 

Însă unul din miturile care circulă în rândul oamenilor este că zahărul provoacă întotdeauna acnee.

Cu alte cuvinte, toate persoanele care consumă zahăr în exces vor suferi de acnee. 

Această afirmație este clar falsă și face parte din categoria miturilor. Asta pentru că nu întotdeauna zahărul duce la apariția coșurilor (deși poate provoca alte neplăceri):

  1. Undeva la sub 30% din populație observă o reacție negativă la nivelul pielii după consumul excesiv de zahăr.
  2. Asta înseamnă că majoritatea de 70% nu are absolut nicio reacție. 

Totuși - nu înțelegeți greșit lucrurile. Nu recomandăm consumul de zahăr în exces, pentru că are multe efecte negative (în afara acneei).

Însă nu toți oamenii vor avea probleme, chiar în cazul unor cantități uriașe de zahăr pe termen lung. Problema e că nu știm dacă suntem printre ei sau nu...

De aceea, noi recomandăm oricum reducerea consumului de zahăr pentru a vă îmbunătății sănătatea, nu doar pe cea a pielii. [1]

De cele mai multe ori, este mai ușor să previi o problemă decât să o tratezi, nu-i așa?

PE SCURT

Primul mit legat de consumul de zahăr este acela că întotdeauna zahărul provoacă acnee. Acest lucru nu este adevărat, deoarece majoritatea persoanelor care consumă zahăr nu au experimentat sau nu vor experimenta vreodată acnee.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

Mitul #2: Întotdeuna Ciocolata Crește Cantitatea De Sebum

Excesul de sebum poate duce la apariția acneei, deoarece face ca pielea  mai vulnerabilă și mai expusă bacteriilor.

Totuși, asta nu se întâmplă întotdeauna, ceea ce face din această afirmație un alt mit.

Așa cum am spus și la anterior - datorită indicelui glicemic ridicat și a cafeinei, ciocolata poate influența producția de sebum secretată.

Însă fiecare persoană este diferită, așa că nu întotdeauna ciocolată duce la creșterea volumului de sebum și astfel, la apariția coșurilor. [2]

Bineînțeles, cantitatea de ciocolată consumată trebuie luată și ea în considerare.

De obicei, atât excesul de zahăr, cât și de ciocolată vă pot crea probleme. Acesta este și motivul pentru care le recomandăm în cantități moderate. 

Uneori, moderația vă poate scuti de anumite probleme pe care suntem siguri că nu vreți să le aveți. 

PE SCURT

Deși ciocolata poate contribui la creșterea cantității de sebum și la apariția acneei, asta nu se întâmplă în cazul tuturor. Deci nu putem spune că ciocolata influențează mereu volumul de sebum.

Mitul #3: Zahărul Provoacă Acnee Chistică

Așa cum am arătat la început, acneea chistică este una dintre cele mai severe forme de acnee

  1. Tratamentul necesar trebuie să fie unul puternic și eficient
  2. În caz contrar, nu veți vedea prea multe rezultate.
  3. Pe lângă asta, dacă nu este tratată corespunzător, poate lăsa cicatrici și urme. 

Să scapi de cicatricile lăsate de acnee este la fel de dificil ca tratarea chisturilor, nu-i așa?

Înainte de a vorbi despre zahăr, haideți să vedem care sunt simptomele acneei chistice. Acestea vă vor ajuta să vedeți dacă chiar vă confruntați cu ea sau nu. 

Simptomele acneei chistice:
  • chisturi sub piele care se vindecă greu
  • coșuri inflamate și dureroase
  • majoritatea produselor locale nu funcționează

După cum vedeți, poziționarea coșurilor chistice în partea de jos a feței vă indică o acnee hormonală, care este și mai greu de tratat.

Revenind la consumul de zahăr, cel de-al treilea mit se referă la faptul că acneea chistică poate fi cauzată de acest aliment.

Acest lucru nu este posibil, deoarece acneea chistică apare de obicei din cauze hormonale.

Cu alte cuvinte, consumul de zahăr nu prea are nicio legătură cu acest tip de coșuri. Deci cel mai probabil, dacă vă confruntați cu acest tip de acnee, excesul de hormoni sunt cauza principală. [3]

Singura situație când zahărul ar putea cauza o acneea mai severă (inclusiv chistică) este când îl combinați cu doze mari de biotină (peste 5000 mcg pe zi). Deseori, această combinație apare în jeleurile gumate pentru păr, care conțin doze nejustificat de mari de biotină.

Există multe plângeri pe internet referitor la acest aspect, iar unii utilizatori au experimentat o acnee destul de urâtă. Totuși, principalul vinovat este biotina (ce poate provoca acnee), însă combinarea ei cu zahărul crește și mai tare acest risc.

Dar în afară de această excepție, zahărul nu produce acnee chistică aproape niciodată.

PE SCURT

Cel de-al treilea mit se referă la faptul că acneea chistică poate fi provocată de consumul excesiv de zahăr. Afirmația aceasta nu este plauzibilă, deoarece acneea chistică apare de cele mai multe ori din cauze hormonale.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

Mitul #4: Zahărul Din Fructe Provoacă Acnee

Așa cum v-am sugerat deja, o alternativă pentru consumul de zahăr pot fi fructele.

Totuși, chiar și acestea conțin zahăr, dar sub formă de fructoză.

Nu este și acest tip de zahăr dăunător sănătății pielii și a tenului?

Răspunsul este unul scurt: nu. Deci cel de-al patrulea mit de pe lista noastră este acela că zahărul din fructe duce la apariția acneei.

Explicația este cât se poate de scurtă: 

  1. Indicele glicemic din fructe este variabil.
  2. Unele pot avea un indice glicemic mai mare, altele unul mai mic.
  3. Impactul fructelor asupra cantității de insulină nu este atât de mare.
  4. De aceea, ele nu pot contribui în mod direct la apariția acneei.

Prin urmare, le puteți consuma cu încredere, mai ales dacă ați hotărât să reduceți consumul de zahăr și ciocolată din alimentația voastră.

Singura mențiune e că există și intoleranță la fructoză, problemă care poate duce la apariția unor coșuri mici. Însă este o afecțiune extrem de rară, deci șansele să vă confruntați cu ea sunt aproape zero.

PE SCURT

Zahărul sau fructoza din fructe nu poate provoca în mod direct acnee, deci acestea pot fi înlocuitori excelenți pentru îndulcitorii artificiali cum este și zahărul.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Acnee - 7 Cauze + Tratamente"

Realitatea #1: Zahărul Provoacă Uneori Acnee

Ca răspuns la primul mit pe care l-am menționat, vă putem spune un lucru cert. 

Zahărul, așa cum am explicat în prima parte, poate duce la creșterea producției de sebum și astfel la apariția acneei.  

Însă nu toate persoanele care consumă foarte mult zahăr fac acnee, așa cum nu toate persoanele care suferă de acnee mânâncă constant dulciuri.

Aici intervin mai mulți factori:

  • genetica
  • felul în care organismul reacționează la un consum excesiv de zahăr

Fiecare dintre noi este diferit, prin urmare nu putem spune cu certitudine cum o anumită persoană va reacționa la consumul mare de zahăr.

Unele persoane sunt afectate negativ de alimentele cu un indice glicemic ridicat. Pe de altă parte, altele care pot consuma zahăr fără a avea vreo problemă cu acneea.

Deci nu putem afirma că toate persoanele cu o alimentație bogată în zahăr vor face acnee. Unele vor fi afectate, altele nu.

PE SCURT

Deși consumul excesiv de zahăr poate duce la apariția acneei, nu toate persoanele sunt afectate. Acest lucru se datorează faptului că fiecare persoană reacționează diferit la factorii din jur, inclusiv la alimentație.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

Realitatea #2: Ciocolata Nu Crește Neapărat Producția De Sebum

La fel ca în cazul zahărului, și în cazul ciocolatei trebuie să accentuăm cuvântul „uneori”

Uneori ciocolata influențează glandele sebacee, stimulând cantitatea de sebum produsă de organism. Uneori ciocolata poate contribui la apariția, și implicit, la înrăutățirea acneei.

Bineînțeles, și ciocolata este de mai multe tipuri, deci trebuie să luăm în considerare și această variabilă. 

Tipurile de ciocolată implicate în acnee:
  • ciocolată albă
  • ciocolată amăruie
  • ciocolată cu lapte
  • Fiecare dintre aceste feluri de ciocolată are concentrații diferite de zahăr și cafeină. De exemplu:

    • ciocolata albă nu are cafeină, dar are mai mult zahăr
    • ciocolata amăruie are mai multă cafeină, dar mai puțin zahăr

    Mai mult decât, așa cum am spus și în cazul zahărului, fiecare organism reacționează diferit la consumul de dulciuri. De aceea, unele persoane vor fi influențate de consumul de zahăr, iar altele nu.

    Prin urmare, toate acest variabile trebuie luate în considerare, iar făcând asta putem spune că nu întotdeauna ciocolata va crește volumul de sebum.

    PE SCURT

    Ciocolata poate crește uneori cantitatea de sebum produsă de organism, dar acest lucru nu se întâmplă în cazul tuturor persoanelor care o consumă.

    Realitatea #3: Zahărul Nu Provoacă Acnee Chistică

    Acneea chistică este un tip sever de acnee ce se vindecă greu și necesită un tratament țintit, de lungă durată.

    Fiind atât de severă, ea nu poate fi provocată de consumul de zahăr.

    În schimb, cauzele sunt de cele mai multe ori hormonale. Așa că un exces de hormoni determină de obicei apariția unei astfel de probleme.

    Acneea provocată de consumul de zahăr este o acnee ușoară, nu severă. Din acest motiv, se poate trata cu ușurință cu măști sau remedii locale.

    De fapt, de foarte multe ori, tot ce trebuie să faceți este să renunțați la zahăr pentru câteva săptămâni. Încercați asta dacă puteți - și sunt șanse mari să vedeți o îmbunătățire!

    Dar cum facem diferența între acneea chistică (hormonală) și cea provocată de zahăr? În primul rând, analizele sunt soluția cea mai simplă:

    • în acneea hormonală, androgenii sunt crescuți vizibil
    • în acneea cauzată de zahăr, majoritatea markerilor sunt în limitele normale

    Pe lângă asta, semnele celor două forme de acnee sunt foarte diferite.

    V-am menționat mai sus simptomele acneei chistice, așa că hai să vedem semnele acneei ce apare în urma consumul de zahăr.

    Simptomele acneei provocate de zahăr:
  • comedone (albe și negre)
  • pustule
  • Comedoanele sunt cunoscute și sub denumirea de „puncte negre” sau „puncte albe”. Pe de altă parte, pustulele sunt coșuri sau leziuni cu puroi ce apar din cauza porilor înfundați.

    Vedeți acum clar care sunt simptomele unei acneei provocate de zahăr. Dacă experimentați o formă mai severă de acnee, cel mai probabil nu zahărul este cauza.

    PE SCURT

    Acneea chistică are deseori cauze hormonale și este un tip de acnee severă. Acneea provocată de consumul de zahăr este o acnee ușoară, ale cărei simptome sunt punctele albe/negre și a pustulele.

    Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

    ClearPores System

    • Tratează acneea din interior spre exterior
    • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
    • Recomandat de mai mulți dermatologi
    • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

    Realitatea #4: Zahărul Din Fructe Nu Provoacă Acnee

    Afirmația conform căreia zahărul din fructe cauzează coșuri este complet falsă.

    Fructoza nu are un impact direct asupra pielii, deci nu va determina acnee.

    Acest lucru se datorează faptului că fructele conțin o cantitate relativ mică de zahăr, iar indicele glicemic variază de la fruct la fruct. 

    În schimb, fructele pot fi chiar benefice pentru persoanele care suferă de acnee. Ele conțin câțiva nutrienți esențiale unei piele cât mai sănătoasă:

    • vitamine precum vitamina C
    • minerale
    • antioxidanți

    Deci dacă vreți să aveți un ten cât mai luminos, sfatul nostru este să reduceți consumul de zahăr și să mâncați mai multe fructe.

    Acestea nu numai că nu vă vor provoca acnee, dar vă vor și ajuta să scăpați de coșuri. Același lucru e valabil și pentru produsele apicole - și zahărul din propolis, de exemplu, este complet inofensiv când vine vorba de agravarea coșurilor.

    PE SCURT

    Zahărul din fructe nu poate provoca acnee, deoarece există în cantități prea mici pentru a putea influența producția de sebum și apariția coșurilor.

    E-Book Gratuit: 

    "Cum Să Scapi De Acnee - 7 Cauze + Tratamente"

    Verdict: Zahărul & Ciocolata Provoacă Acnee?

    Răspuns scurt: Uneori.

    În unele cazuri, consumul excesiv de zahăr și ciocolată poate contribui la apariția acneei sau înrăutățirea coșurilor deja existente.

    Dar de ce zahărul și ciocolata pot influența în mod negativ pielea?:

    1. Zahărul poate provoca acnee, dar nu în rândul tuturor persoanelor și nu întotdeauna.
    2. Ciocolata poate crește producția de sebum și poate duce la apariția coșurilor, dar la un procent mic din populație.
    3. Zahărul poate provoca o acnee ușoară, dar nu poate duce la coșurilor chistice.
    4. Zahărul sau fructoza din fructe nu declanșează apariția coșurilor.
    5. Fructele, datorită proprietăților lor, pot fi chiar benefice persoanelor cu un ten acneic.

    Cu alte cuvinte, deoarece zahărul și ciocolata pot crește producția de sebum, riscul să experimentați acnee crește. De asemenea, cele două pot chiar înrăutăți acneea, dacă vă confruntați deja cu această problemă.

    Însă, nu toate persoanele care consumă mult zahăr vor face acnee. Unii oameni consumă frecvent dulciuri și au o piele perfectă, iar alții observă coșuri după o cafea cu zahăr.

    Deci este asta o roată a norocului? Oarecum, însă sunt și mulți alți factori implicați

    Totuși, în cazul în care vă confruntați cu acnee, nu vă speriați. Există mai multe remedii ce vă pot ajuta să scăpați de coșuri.

    Noi vă recomandăm un set 3 de produse numit ClearPores System, care dă rezultate foarte bune la în majoritatea cazurilor de acnee. Nu o spunem noi, ci peste 2000 din utilizatorii săi.

    După ce am analizat mai multe produse, am ajuns la concluzia că este cel mai bun tratament natural pentru acnee în acest moment (mai ales din punct de vedere al rezultatelor).

    Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

    ClearPores System

    • Format din 3 produse pe bază de plante
    • Tratează cauzele interne ale acneei
    • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
    • Recomandat de mai mulți dermatologi
    • Peste 2000 recenzii pozitive de la utilizatori
    • 67 zile garanție 

    Surse & Referințe Științifice:

    [1] Dieta și acneea: o trecere în revistă sistematică, https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2666328722000281

    [2] Ciocolata și acneea, https://onlinelibrary.wiley.com/j.1440-0960.1974.tb00543.x

    [3] Excesul de androgeni în acneea chistică, https://www.nejm.org/doi/NEJM198304283081701

    Sara Nica

    Despre Autor

    Sara Nica este autor în cadrul echipei Suplimentis și este pasionată de cercetare, în special pe nișa de sănătate. Domeniile sale de bază includ cosmetologia, sănătatea pielii și a părului, dar și remediile naturiste. Este întotdeauna la curent cu noutățile ce apar în domeniul medical, făcându-le cât mai accesibile și ușor de înțeles cititorilor noștri.


    ETICHETE

    ciocolata provoacă acnee, ciocolata și acneea, zahărul provoacă acnee, zahărul și acneea


    Articole similare

    {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >