(Top 9) Soluții Pentru Căderea Părului Hormonală

✔ Autor: Sara Nica
✅ Verificare medicală: Farm. Oltea Roman

Vreți să scăpați de căderea părului? Iată cele mai bune 9 soluții pentru căderea părului hormonală!

Acest tip de cădere a părului este cel mai des întâlnită în rândul bărbaților, dar poate apărea și la femei. Așa că în cele ce urmează vom vedea ce tratamente există.

Deci cum tratați căderea părului? În primul rând, trebuie să vă asigurați că această problemă a fost într-adevăr cauzată de excesul de hormoni. Apoi puteți încerca diverse tratamente naturale.

Haideți deci să vedem ce opțiuni aveți!

Rezumat

Căderea părului hormonală este una dintre problemele cu care se confruntă tot mai mulți adulți. Această problemă provoacă de cele mai multe ori frustrare și duce la scăderea stimei de sine. 

Așadar, este necesar să o tratați cât mai repede. Pentru a face acest lucru, trebuie să acționați asupra cauzei care a dus la apariția căderii părului. Astfel, puteți încerca mai multe remedii naturale. Noi am identificat 9 soluții pentru căderea părului hormonală.

Lemn dulce

Ceai de mentă

Vitex

DIM

Saw Palmetto

Extract de păpădie

Ashwagandha

Zinc

Extract de urzică

Enter your text here...

Fiecare dintre aceste remedii are beneficiile sale. În general, ele contribuie la restabilirea echilibrului hormonal, tocmai de aceea le-am inclus în lista noastră. Deci puteți alege remediul care este mai potrivit pentru voi. 

Dacă însă doriți un supliment care conține mai multe din extractele sau plantele menționate, vă recomandăm Folexin. Chiar dacă nu este un supliment special creat pentru căderea părului hormonală, vă poate ajuta.

Conține anumite substanțe ce blochează androgenii, dar și multe vitamine și minerale pentru sănătatea părului vostru. Deci, cu siguranță va îmbunătăți sănătatea părului vostru.

Iată deci ce extracte conține Folexin:

  • extract de urzică
  • Saw Palmetto
  • zinc

Și multe alte vitamine și minerale. Deci dacă aveți nevoie de un produs care să acționeze asupra mai multor cauze ale căderii părului, Folexin este pentru voi. Desigur, îl puteți lua și alături de tratamentul prescris de medic. 

Deci, ce spuneți? Credeți că merită încercat?

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

1. Lemn Dulce

lemn dulce pentru căderea părului

Ați auzit de lemnul dulce? Se poate ca acesta să nu fie un remediu atât de cunoscut în România. Poate totuși ați auzit de cuvântul în engleză „licorice”. 

Acesta se folosește pentru tratarea diverselor afecțiuni, inclusiv a acneei hormonale. Motivul pentru care se găsește tocmai în capul listei noastre este unul cât se poate de simplu. Lemnul dulce are o grămadă de beneficii pentru păr.

lemn dulce pentru păr
Beneficiile lemnului dulce:
  • accelerează creșterea părului
  • ajută la scăderea nivelului de hormoni androgeni (care cauzează alopecia androgenică)
  • contribuie la refacerea echilibrului hormonal

De fapt, vă recomandăm lemnul dulce pentru căderea părului deoarece are efect asupra hormonilor androgeni, cei care cauzează alopecia androgenică. Principalul hormon responsabil pentru aceasta este DHT-ul, un derivat activ al testosteronului. 

Atunci când acest hormon este în exces, apar probleme. Lemnul dulce, alături de alte remedii naturale, poate contribui la restabilirea echilibrului hormonal în organism. [1]

Mai mult, acesta poate fi folosit atât ca tratament intern, cât și ca tratament extern pentru căderea părului.

lemn dulce ceai
Cum să folsiți lemul dulce pentru păr:
  • folosiți pudra pentru a prepara o mască de păr
  • luați un supliment pe bază de lemn dulce
  • beți ceai de lemn dulce

Dacă vreți să folosiți lemnul dulce ca tratament extern, puteți utiliza pudra pentru a prepara o mască de păr. Aceasta poate fi preparată și acasă, combinând diverse ingrediente (de exemplu lemn dulce și ulei de măsline).

Pentru a avea efect mai bun asupra hormonilor androgeni, noi vă sfătuim să încercați să luați un supliment sau chiar să beți ceai. În acest fel, tratamentul va acționa asupra hormonilor androgeni și va trata problema de la rădăcină.

PE SCURT

Lemnul dulce, chiar dacă nu este așa de cunoscut în România, este un tratament ce poate ajuta la reducerea hormonilor androgeni. Astfel, este util în cazul în care căderea părului vostru are cauze hormonale.

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

2. Vitex

Vitex pentru căderea părului

Știți ce este Vitexul? Ați auzit de această plantă? Ei bine, ea este cunoscută pentru beneficiile sale pentru femei în general. Altfel spus, extractul din fructe de Vitex acționează asupra hormonilor, reușind să restabilească echilibrul hormonal.

Tocmai de aceea recomandăm suplimentele pe bază de Vitex mai ales pentru femeile care se confruntă cu probleme ca ovarele polichistice.

Vitex pentru păr
Cum acționează extractul de Vitex:
  • echilibrează raportul estrogen/progesteron [2]
  • este eficient dacă vă confruntați cu ovarele polichistice
  • ameliorează simptomele premenstruale
  • previne alopecia
  • reglează ciclul menstrual
  • promovează fertilitatea

Practic, această plantă medicinală poate fi utilă în lupta cu alopecia în rândul femeile. Ne referim aici mai ales la căderea părului ce a apărut din cauze hormonale. 

Mai mult, suplimentele pe bază de Vitex vă pot ajuta și dacă suferiți de acnee, pe lângă problemele legate de păr. Așadar, vă poate fi un aliat de încredere dacă aveți anumite dereglări hormonale care duc căderea părului. 

Din fericire, Vitexul poate acționa și asupra prolactinei, care poate uneori afecta negativ sănătatea părului vostru.  Deci, îl puteți încerca dacă suspectați că vă cade părul din diverse cauze hormonale.

PE SCURT

Vitexul este o plantă medicinală ce este folosită pentru a restabili echilibrul hormonal în rândul femeilor. Astfel, poate fi util în alopecia cauzată de hormonii androgeni, ameliorând simptomele acesteia.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Căderea Părului - 8 Cauze + Tratamente"

3. Saw Palmetto

Saw palmetto pentru căderea părului

Saw Palmetto sau palmierul pitic este o plantă cu efect anti-androgenic. De fapt, este una din cele mai vechi ierburi folosite în acest sens.

Astfel, aceasta poate fi folosită pentru a ameliora simptomele alopeciei androgenice, fie că vorbim despre bărbați sau femei. 

Datorită efectului său anti-androgenic, Saw Palmetto poate contribui la reducerea numărului de hormoni androgeni care duc la apariția căderii părului. Iată deci cum acționează această plantă!

saw palmetto păr
Saw Palmetto - mecanism de acțiune:
  • blochează acțiunea enzimelor  5-alfa-reductază
  • acestea sunt cele care transformă testosteronul în DHT
  • pentru că reduce excesul de hormoni androgeni, Saw Palmetto menține sănătatea foliculilor de păr [3]
  • previne căderea părului 

Deci, Saw Palmetto acționează asupra cauzei care provoacă alopecia androgenică, un tip de cădere a părului des întâlnit. Desigur, efectul său depinde de severitatea problemei voastre, dar și de felul în care reacționează organismul vostru la tratament.

Însă, cu siguranță, acesta vă va ajuta să îmbunătățiți sănătatea părului vostru. Cu cât începeți tratamentul mai repede, cu atât aveți șanse mai mari să ameliorați simptomele.

PE SCURT

Saw Palmetto are efect anti-androgenic. Astfel, acesta contribuie la reducerea excesului de hormoni androgeni, cei care cauzează apariția alopeciei androgenice. Deci, Saw Palmetto poate ajuta la prevenirea și oprirea căderii părului.

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

4. Aswagandha

Ashwagandha pentru păr

Ashwagandha este un alt remediu natural pe care îl puteți folosi pentru căderea părului cauzată de dereglări hormonale. Spre deosebire de celelalte plante medicinale, Ashwagandha acționează asupra problemelor ce apar datorită glandelor suprarenale.

De fapt, și glandele suprarenale, atunci când nu funcționează corespunzător, pot contribui la apariția căderii părului, mai ales la bărbați. Așadar, dacă ați descoperit că aveți probleme cu glandele suprarenale, Ashwagandha vă poate ajuta.

Ashwagandha pentru căderea părului
Ashwagandha - beneficii:
  • ajută la reglarea nivelului de hormoni produși de glandele suprarenale
  • contribuie la reducerea nivelului cortizolului
  • ajută organismul să se relaxeze

Cum puteți folosi Ashwaganda pentru căderea părului? Ei bine, există mai multe produse pe care le puteți încerca:

  • suplimente
  • pudră/pulbere
  • ceai

Practic, acesta este un remediu intern pentru căderea părului. Așadar, dacă vreți să beneficiați de toate proprietățile sale, cel mai bine ar fi să alegeți unul dintre produsele de mai sus pe care să-l folosiți constant.

Rezultatele pe care le veți obține depind și de problema voastră, dar și de organismul vostru. După cum spuneam Ashwagandha are un efect mai bun în cazul dereglărilor hormonale cauzate de glandele suprarenale.

PE SCURT

Ashwagandha este o plantă cu proprietăți medicinale care poate ajuta în cazul problemelor suprarenale. Astfel, poate fi folositoare și în cazul căderii părului ce a apărut din diverse cauze hormonale.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Căderea Părului - 8 Cauze + Tratamente"

5. Extract De Urzică

urzică pentru păr

Urzica este una dintre plantele medicinale cel mai des folosite pentru căderea părului. Dacă vă confruntați cu această problemă, probabil vi s-a spus deja că urzica vă poate ajuta. Ei bine, se că într-adevăr urzica poate ajuta la creșterea părului.

Tocmai de aceea este atât de des folosită pentru prepararea șampoanelor sau a tratamentelor pentru păr. Iată deci care sunt motivele pentru care extractul de urzică vă poate ajuta să scăpați de căderea părului:

  • blochează formarea hormonilor androgeni
  • îmbunătățește circulația sanguină
  • conține o grămadă de substanțe nutritive pentru păr

Desigur, principalul său avantaj este acela că poate ajuta la împiedicarea formării hormonilor androgeni (în principal DHT). Astfel, extractul de urzică poate fi util în tratarea căderii părului ce apare din cauza hormonilor și nu numai. [4]

Mai mult, fiind un ingredient des folosit pentru prepararea cosmeticelor, aveți mai multe opțiuni de unde puteți alege:

  • șampoane bazate pe extractul de urzică
  • tratamente pentru păr
  • balsam de păr

Pe lângă aceste tratamente interne, puteți încerca să luați și un supliment care se bazează pe extractul de urzică. În acest fel, veți trata problema de la rădăcină. Atenție totuși, așa cum am mai spus, rezultatele depind foarte mult și de alți factori.

Deci nu vă așteptați ca extractul de urzică să facă minuni, căci nu o poate face.

PE SCURT

Extractul de urzică poate contribui la reducerea hormonilor androgeni. Tocmai de aceea este folositor în alopecia androgenică și nu numai. Deci, pentru a îmbunătăți sănătatea părului vostru puteți folosi un produs pe bază de extract de urzică.

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

6. Ceai De Mentă

ceaiul de mentă pentru păr

Ceaiul de mentă este unul dintre ceaiurile care se consumă cel mai des. Cu siguranță ați băut și voi ceai de mentă în diverse ocazii sau chiar îl aveți acasă.

Pe lângă faptul că acesta este apreciat pentru gustul său, ceaiul de mentă are o grămadă de proprietăți pentru păr și nu numai:

  • contribuie la curățarea scalpului (folosit extern)
  • ajută reducerea excesului de androgeni (în special dacă e cauzat de ovarele polichistice) [5] 
  • este antioxidant
  • are proprietăți antiinflamatorii

Atenție însă - există mai multe subspecii de mentă și nu toate au același efect de reglare hormonală. Cea pe care v-o recomandăm este Mentha picata (Spearmint), deoarece celelalte nu au aceleași beneficii.

Astfel, pe lângă celelalte remedii descrise în acest articol, puteți folosi și ceaiul de mentă.

ceaiul de mentă pentru căderea părului
Cum să folosiți ceaiul de mentă pentru păr?:
  • intern (beți câte 2-3 căni de ceai pe zi)
  • extern pentru clătirea scalpului
  • aplicat local cu ajutorul unei dischete de bumbac

Deci, puteți folosi ceaiul de mentă atât ca tratament local, cât și ca remediu intern pentru căderea părului. Deci puteți alegeți opțiunea care vi se potrivește mai bine.

Nu uitați însă că efectul acestui ceai este mai slab decât a altor remedii naturale. Așa că nu vă așteptați să vă crească părul peste noapte.

PE SCURT

Menta, pe lângă alte proprietăți, are și efect asupra hormonilor. Astfel, ceaiul de mentă poate fi util în tratarea căderii părului ce a apărut din cauza hormonilor. Așadar, îl puteți folosi atât ca tratament intern, cât și extern.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Căderea Părului - 8 Cauze + Tratamente"

7. DIM

DIM pentru păr

DIM este prescurtarea pentru diindolilmetan, care este o substanță ce se găsește în diverse legume crucifere. Este vorba despre broccoli, conopidă și altele. 

DIM este cunoscut pentru beneficiile sale asupra organismului, în mod special pentru că poate ajuta la restabilirea echilibrului hormonal. Tocmai de aceea este inclus în lista noastră. Așa cum am mai spus, alopecia poate fi cauzată de un exces de hormoni, și la bărbați și la femei.

Deci pentru a trata problema, trebuie să acționați asupra cauzei. Astfel, DIM are efect în mod special asupra excesului de estrogen:

  • ajută la echilibrarea estrogenului
  • deci contribuie la îmbunătățirea sănătății voastre (inclusiv a părului)
  • poate acționa și asupra testosteronului

Practic, DIM se găsește în compoziția anumitor suplimente. Însă, înainte de a lua un supliment, asigurați-vă că acesta este potrivit pentru voi și nevoile voastre. 

PE SCURT

DIM este o substanță cunoscută ca având efect asupra excesului de estrogen. Practic, aceasta ajută la restabilirea echilibrului hormonal și implicit la îmbunătățirea sănătății tenului vostru.

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

8. Extract De Păpădie

păpădie pentru păr

Păpădia este o altă plantă cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate. Aceasta poate contribui la îmbunătățirea sănătății voastre în general, dar vă poate ajuta și în lupta împotriva căderii părului.

De ce este extractul de păpădie folositor în alopecie? Simplu, deoarece contribuie la restabilirea echilibrului hormonal prin detoxificarea hormonilor rămași în organism:

  • reduce excesul de estrogen
  • deci încurajează creșterea părului
  • previne căderea acestuia

Așa cum spuneam cu alte ocazii, excesul de estrogen poate influența sănătatea părului, mai ales în cazul femeilor. Mai mult, excesul de estrogen poate duce la apariția și altor probleme de sănătate, nu numai a căderii părului.

Așadar, pe lângă celelalte remedii menționate, puteți încerca și extractul de păpădie sau chiar ceaiul de păpădie. S-ar putea ca și acesta să contribuie la îmbunătățirea sănătății părului vostru. 

PE SCURT

Păpădia este una dintre plantele medicinale care poate ajuta la reglarea estrogenului din organism. Atunci când nivelul estrogenului este prea ridicat, acest lucru poate duce la căderea părului sau la alte probleme de sănătate.

9. Zinc

zinc pentru păr

Zincul este un remediu eficient pentru cei care suferă de căderea părului din cauza unei carențe. Însă, poate fi folositor și în cazul căderii părului hormonale.

Cu alte cuvinte, zincul contribuie la funcționarea corectă a organismului vostru. Iată cum:

  • este implicat în producția și reglarea hormonilor
  • menține și îmbunătățește sănătatea voastră
  • ajută la reducerea căderii părului

Practic, suplimentele cu zinc îi pot ajuta pe cei care au probleme cu alopecia. Desigur, ar fi bine să faceți înainte niște investigații. Acestea vă vor ajut să vedeți care este cauza căderii părului vostru. Abia mai apoi puteți apela la un tratament potrivit pentru voi.

PE SCURT

Zincul poate fi folositor în cazul în care căderea părului vostru a fost cauzată de  o deficiență sau chiar de probleme hormonale. Acesta, printre altele, contribuie și la restabilirea echilibrului hormonal.

Recomandarea Noastră #1 Pentru Păr

Folexin (Recenzie) – Cel Mai Bun Tratament Natural Pentru Căderea Părului?

Dacă aveți nevoie de un supliment care să conțină mai multe dintre extractele sau substanțele prezentate mai sus, vă recomandă Folexin. Acesta este un supliment special creat pentru căderea și creșterea părului, așa că poate ajuta în mai multe cazuri.

Este adevărat că nu este un supliment doar pentru căderea părului hormonală, dar cu siguranță poate fi util și în această problemă. Asta deoarece a fost creat pentru căderea părului în general, având mai multe beneficii pentru păr.

Folexin supliment
Beneficiile suplimentului Folexin:
  • blochează formarea de DHT
  • acționează asupra hormonilor androgeni
  • stimulează creșterea părului
  • acționează asupra mai multor cauze a căderii părul

Practic, Folexin este un supliment care reușește să stimuleze creșterea părului și să-i îmbunătățească aspectul. Mai mult, acesta ajută la eliminarea factorilor care au cauzat căderea părului. Deci îl pot folosi și bărbații și femeile.

De fapt, acest produs are mai mult de 3000 de recenzii pozitive de la utilizatori. Principalul motiv pentru care ei îl recomandă este acela că accelerează creșterea părului și are un efect de lungă durată. Se poate totuși să nu reușească să trateze căderea părului hormonală pentru care aveți nevoie de un tratament mai specific.

Însă, cu siguranță, va îmbunătăți sănătatea părului vostru în general. Așa că vă sugerăm să-l folosiți pe lângă tratamentul prescris de medic.

Cu alte cuvinte, dacă vă doriți un supliment care să conțină mai multe dintre extractele prezentate, vă sugerăm să încercați Folexin. Cu siguranță acesta vă poate ajuta mai mult decât credeți.

PE SCURT

Folexin este un supliment pentru căderea și creșterea părului. Chiar dacă nu a fost creat neapărat pentru căderea părului hormonală, poate ajuta. Asta deoarece conține anumite substanțe ce blochează androgenii.

Care Este Soluția #1 Pentru Căderea Părului?

Dacă vă confruntați cu căderea părului probabil știți cât de dificil este de tratat. Acest lucru se aplică mai ales în cazul căderii părului hormonale, care apare foarte des la femei și bărbați.

Deci ce soluții există? Ei bine, dacă ați ajuns la concluzia că dezechilibrele hormonale stau la baza problemei voastre, atunci cel mai probabil aveți nevoie de un tratament intern.

Acesta trebuie să acționeze asupra hormonilor și să restabilească echilibrul hormonal.

căderea părului hormonală

Astfel, noi am descoperit 9 soluții naturale pentru problema voastră. Iată câteva dintre ele:

  • lemn dulce
  • Vitex
  • Saw Palmetto
  • Ashwagandha 
  • extractul de urzică

Pe lângă acestea, vă mai recomandăm și un supliment care conține mai multe dintre extractele prezentate mai sus. Este vorba despre Folexin, un supliment special creat pentru căderea părului. Chiar dacă nu este un produs pentru căderea părului hormonală, acesta poate ajuta chiar și în acest caz.

Este adevărat că nu este suficient de puternic încât să vă scape complet de problemă, dar cu siguranță se merită să-l încercați. Mai ales că acționează asupra mai multor factori ce contribuie la căderea părului.

Deci, ce spuneți? Vreți să vedeți ce rezultate puteți obține cu ajutorul suplimentului Folexin?

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Este un supliment pe bază de plante
  • Tratează cauzele interne ale căderii părului
  • Eficient în mai multe tipuri de cădere a părului 
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive de la utilizatori
  •  Rezultate de lungă durată

Surse & Referințe Științifice:

[1] O recenzie a alternativelor naturale pentru alopecia androgenică, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30980598/

[2] Extractul de vitex pentru problemele sistemului reproductiv feminin: un rezumat al studiilor clinice, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23136064/

[3] Supliment natural pentru păr: O recenzie a folosirii palmierului pitic (Saw Palmetto) în alopecie, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33313047/

[4] Substanțe naturale folosite pentru a trata căderea părului, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37151166/

[5] Ceaiul de mentă (Spearmint) are un important efect anti-androgenic în sindromul ovarelor polichistice, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19585478/

Sara Nica

Despre Autor

Sara Nica este autor în cadrul echipei Suplimentis și este pasionată de cercetare, în special pe nișa de sănătate. Domeniile sale de bază includ cosmetologia, sănătatea pielii și a părului, dar și remediile naturiste. Este întotdeauna la curent cu noutățile ce apar în domeniul medical, făcându-le cât mai accesibile și ușor de înțeles cititorilor noștri.


ETICHETE

căderea părului hormonală remedii, căderea părului hormonală soluții, soluții pentru căderea părului hormonală


Articole similare

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>