Căderea Părului De La Anemie & Lipsa De Fier – Top 3 Soluții

✔ Autor: Sara Nica
✅ Verificare medicală: Farm. Oltea Roman

Cum tratăm căderea părului de la anemie și lipsa de fier? Ce soluții există?

Ei bine, căderea părului de la anemie sau deficiența de fier este mai comună decât credeți. Aceasta apare în mod special la femei, care sunt mai predispuse la anemie.

Așa că în cele ce urmează vom vedea care este legătura dintre carența de fier, respectiv anemia și căderea părului.

Haideți deci să descoperim noi secrete despre îngrijirea părului și prevenirea, chiar tratarea căderii lui.

PS: Dacă sunteți în criză de timp, capitolul "Rezumat" de mai jos vă spune pe scurt care este legătura dintre căderea părului și anemie/lipsa de fier.

Rezumat

Top 8 Cauze Ale Căderii Parului La Femei (+ Soluții)

Probabil deja sunteți familiari cu noțiunile de anemie și deficit de fier. Anemia este afecțiunea în care hemoglobina este foarte scăzută în organism. Aceasta poate fi cauzată de lipsa de fier, sau poate avea ate cauze. Ideea e că cele două noțiuni nu sunt identice.

Problema e că ambele pot cauza căderea părului, mai ales în rândul femeilor. De fapt, căderea părului cauzată de carența de fier este mai întâlnită decât credeți la femei:

  • Părul are nevoie de fier (printre alți nutrienți) pentru a fi sănătos.
  • Fără fier acesta își pierde elasticitatea și eventual cade.
  • În acest caz, părul cade de pe tot scalpul.

Ce trebuie să faceți pentru a fi sigur că deficitul de fier este cel care a cauzat căderea părului vostru? Ei bine, trebuie să testați fierul seric și feritina. Aceste analize de sânge vă vor ajuta să descoperiți dacă aveți o lipsă de fier.

Odată ce ați descoperit cauza vă va fi mult mai ușor să scăpați de căderea părului. Vestea bună e că e destul de ușor să tratați căderea părului cauzată de lipsa de fier. Iată ce soluții aveți:

  • suplimentele cu fier (pentru carența de fier)
  • Folexin (pentru căderea părului cauzată de factori multipli)
  • alimente bogate în fier (pe lângă celelalte două produse)

Deci, primul pas pe care trebuie să-l faceți este să găsiți cauza. Mai apoi lucrurile se vor simplifica.

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

De Ce Îți Cade Părul De La Fier?

Fierul este unul dintre mineralele esențiale pentru organismul vostru. Acesta contribuie la sănătatea părului vostru. Cu alte cuvinte, dacă corpul vostru nu are suficient fier, și părul vostru suferă. Practic, carența de fier vă afectează în mod negativ. [1]

Mai mult, lipsa de fier are un impact asupra foliculilor de păr, influențând ciclul de creștere a părului vostru. Astfel, foliculii de păr se slăbesc, iar părul devine mai uscat. De asemenea, atunci când organismul nu are suficient fier, părul nu are oxigen, ceea ce rezultă în căderea lui.

În plus, așa cum spuneam, femeile experimentează mai des o lipsă de fier. Motivele pentru care se întâmplă asta sunt numeroase.

carența de fier
De ce apare deficiența de fier la femei?:
  • alimentația nepotrivită
  • menstruațiile abundente
  • sarcina etc.

Câteodată, carența de fier poate apărea și la bărbați, însă mai rar. [2] . Cel mai des deficiența de fier apare la femei, iar motivele sunt evidente. De fapt, aceasta este printre principalele cauze ale căderii părului la femei.

Care sunt simptomele care semnalează lipsa de fier? Ei bine, unul dintre ele este căderea părului, așa cum vă așteptați. De obicei, dacă deficiența de fier este cauza, apare o cădere a părului de pe tot scalpul. De asemenea, părul devine uscat și fragil

Însă, pe lângă acest simptom mai pot apărea și altele. 

lipsa de fier simptome
Alte simptome ale deficienței de fier:
  • oboseală
  • amețeli
  • imunitate slăbită
  • apetit scăzut
  • paloare etc.

Dacă organismul vostru are nevoie de mai mult fier, cel mai probabil căderea părului nu va fi singurul simptom. Se poate întâmpla și asta, dar mai rar. 

Rețineți însă un lucru și anume că părul are nevoie de fier pentru a fi sănătos. Când acesta lipsește, și părul cade.

PE SCURT

Fierul este unul din mineralele esențiale pentru sănătatea părului vostru. Acesta ajută la transportarea oxigenului în corp și la foliculii de păr. Deci un deficit de fier poate cauza căderea părului, mai ales la femei.

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

Anemia VS Lipsa Fierului

În primul rând, trebuie să spunem că cele două nu sunt același lucru. Care este diferența între ele? Practic, anemie înseamnă scăderea hemoglobinei. Aceasta poate apărea din cauza lipsei de fier sau din alte cauze. Deci cele două nu reprezintă aceeași afecțiuni.

Chiar dacă de multe ori se spune că anemia este sinonimă cu lipsa de fier, acest lucru nu este adevărat. Este important să știți asta, pentru a le diferenția. Astfel, din cauza anemiei sau a scăderii hemoglobinei, corpul nu mai primește suficient oxigen. 

Tocmai de aceea, simptomele sunt asemănătoare cu cele cauzate de lipsa de fier. Acesta este și motivul pentru care cele două sunt confundate deseori.

anemia și deficiența de fier
Anemie VS deficiența de fier:
  • cele două noțiuni nu reprezintă același lucru
  • anemia poate fi de mai multe tipuri
  • unul dintre tipurile de anemie este cea pe bază de carență de fier
  • alteori, anemia nu este cauzată de carența de fier

Anemia prin deficit de fier apare atunci când organismul nu are suficient fier pentru a produce globule roșii. Fără globule roșii suficiente, organismul nu transportă suficient oxigen în organism și tocmai de aceea apare oboseala și chiar dificultățile de respirație.

Altă dată anemia apare din cauze precum sângerări sau alte afecțiuni. Însă, pentru a vedea dacă aveți o anemie cauzată de lipsa de fier, puteți face anumite analize de sânge. Este vorba despre testarea feritinei, cea care arată depozitele de fier din organism. [3]

Acestea vă vor arăta dacă aveți o anemie cauzată de lipsa de fier sau problema este alta.

PE SCURT

Anemia și deficiența de fier nu sunt două noțiuni identice. Anemia este caracterizată de lipsa de globule roșii și poate fi cauzată de lipsa de fier sau alte probleme din organism. Pentru a depista anemia cauzată de carența de fier trebuie să testați valorile feritinei.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Căderea Părului - 8 Cauze + Tratamente"

Căderea Părului & Anemia

Anemia poate afecta sănătatea părului vostru mai ales când aceasta este cauzată de un deficit de fier. Practic, așa cum spuneam, anemia este o afecțiune în care hemoglobina din sânge are un nivel scăzut. 

Am explicat deja faptul că aceasta poate fi cauzată de diverși factori, printre care și lipsa de fier. Tocmai de aceea, multe dintre simptomele anemiei coincid cu cele ale carenței de fier. 

anemie simptome
Simptome ale anemiei
  • slăbiciune și oboseală
  • dificultăți în respirație
  • amețeală
  • durere de cap
  • piele palidă

Practic, dificultățile în respirație apar din cauza faptului că organismul nu primește suficient oxigen. Pe lângă acest simptom, mai pot apărea și altele care au aceeași cauză. Totuși, căderea părului nu este printre cele mai des întâlnite simptome.

Asta deoarece nu toate persoanele care suferă de anemie, au probleme cu părul. Căderea părului apare mai ales în cazul în care anemia este cauza de lipsa de fier, cum am spus deja. Desigur, contribuie la asta și severitatea problemei. Și în alte cazuri o putem observa, dar nu atât de des. 

Deci, prima dată încercați să descoperiți cauza care stă la baza problemei voastre. Apoi va fi mult mai ușor să o rezolvați.

PE SCURT

Anemia cauzează căderea părului mai ales când aceasta este rezultatul lipsei de fier. În alte cazuri, căderea părului nu apare atât de des. Tocmai de aceea este important să descoperiți cauza problemei voastre. 

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

Căderea Părului & Carența De Fier

Foarte multe femei suferă de un deficit de fier. Motivele pentru care se întâmplă asta sunt destul de clare. Chiar am menționat câteva dintre ele. Din păcate, deficitul de fier cauzează de foarte multe ori căderea părului. 

La bărbați acest lucru se întâmplă rar, căderea părului având alte cauze. Femeile însă ar trebui să testeze atât feritina din sânge, cât și fierul seric. Câteodată fierul are valori normale, dar feritina este scăzută.

De asemenea, feritina poate avea valori relativ normale (adică sub 30), dar care să fie prea scăzute pentru păr. Ideal ar fi să aveți un nivel al feritinei de cel puțin 50, poate chiar 70-80. Desigur, pe lângă nivelul fierului, și felul în care organismul reacționează contează mult. 

Chiar dacă unele persoane au o deficiență de fier, s-ar putea ca acesta să nu influențeze căderea părului. Astfel, situațiile sunt diverse.

căderea părului și fierul
Situații posibile:
  • feritina scăzută
  • fierul seric scăzut (deficiență fără anemie)
  • anemia cauzată de o lipsă de fier 

Tocmai de aceea este important să faceți anumite analize. Acestea vă vor ajuta să descoperiți cauza exactă a căderii părului vostru. [4]

E clar că dacă organismul vostru nu are suficient fier și părul suferă. Acesta este și motivul pentru care părul își pierde elasticitatea și devine mai aspru. Deci, un mod bun de a preveni căderea părului este acela de a vă asigura că aveți un nivel optim de fier. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei vegetarieni, care pot suferi de anumite carențe.

În plus, puteți preveni căderea părului cauzată de lipsa de fier având o alimentație sănătoasă. Dacă totuși ați descoperit că aveți această problemă, există anumite soluții pe care le puteți încerca.

PE SCURT

Carența de fier poate cauza căderea părului mai ales în rândul femeilor. Tocmai de aceea trebuie să vă asigurați că aveți suficient fier în organism. Testarea feritinei și a fierului seric ajută în acest caz. 

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Căderea Părului - 8 Cauze + Tratamente"

Soluția #1: Suplimentele De Fier

Așa cum spuneam în repetate rânduri, pentru a scăpa de căderea părului, trebuie să tratați cauza. Dacă deficitul de fier este problema, atunci trebuie să luați mai mult fier. O modalitate prin care puteți face asta o reprezintă suplimentele.

După cum bine știți, există numeroase suplimente pe piață care conțin fier. Acestea pot fi special create pentru păr sau nu. Însă atunci când alegeți un supliment fiți atenți la următoarele aspecte:

  • acesta este produs de un brand de încredere
  • conține o cantitate suficientă de fier
  • este potrivit pentru nevoile voastre

Din nou, există diverse opțiuni pe piață. Așa că noi vă sugerăm să alegeți un produs de calitate. Dacă aveți nevoie de un produs special pentru căderea părului, vă putem recomanda un produs. Haideți deci să vedem despre ce este vorba!

PE SCURT

Căderea părului din cauza deficitului de fier este ușor de tratat. Tot ce trebuie să faceți este să acționați asupra cauzei. Astfel suplimentele de fier vă pot fi utile. Asigurați-vă doar că luați un supliment calitativ.

Soluția #2: Folexin

Dacă aveți nevoie de un produs care să acționeze asupra mai multor cauze ale căderii părului, atunci avem un produs perfect pentru voi. Este vorba de Folexin, cel mai bun supliment pentru căderea părului (în opinia noastră).

De multe ori căderea părului este cauzată de mai mulți factori. Așadar, un produs special creat pentru căderea părului vă poate ajuta să scăpați de această problemă. Folexin nu numai că acționează asupra deficienței de fier, dar conține și alte vitamine și minerale benefice pentru păr.

În plus, Folexin are multe ale beneficii pentru păr.

Folexin (Recenzie) – Cel Mai Bun Tratament Natural Pentru Căderea Părului?
Beneficiile suplimentului Folexin:
  • stimulează creșterea părului
  • acționează asupra mai multor cauze ale căderii lui
  • oferă părului nutrienții de care are nevoie
  • are un efect anti-androgen

Practic, Folexin conține o grămadă de ingrediente naturale care sunt benefice pentru sănătatea părului vostru. Acesta stimulează creșterea lui și previne căderea. Deci, este un produs excelent mai ales dacă căderea părului are cauze multiple.

De ce îl recomandăm tocmai pe acesta? Deoarece este potrivit pentru mai multe cauze. În plus, mai mult de 3000 de utilizatori sunt mulțumit de rezultatele pe care le-au obținut cu ajutorul lui. Desigur, acesta nu este un produs minune care să vă scape de căderea părului peste noapte.

Însă cu siguranță vă va ajuta mai mult decât alte suplimente! 

PE SCURT

Folexin este un supliment pentru căderea părului care are acțiune multiplă. Astfel, ajută și în cazul căderii părului din cauza deficienței de fier sau a anemiei, dar și din alte cauze. Așadar, vă recomandăm să-l  încercați.

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

Soluția #3: Alimente Bogate În Fier

Pe lângă suplimentele de fier, puteți include în alimentația voastră diverse produse bogate în fier. Desigur, aveți nevoie de un supliment pentru a vă rezolva problema cât mai repede. Însă alimentele ce conțin fier vă vor ajuta să preveniți o viitoare cădere a părului.

Deci, este necesar să mâncați sănătos și să consumați cât mai multe produse cu un conținut ridicat de fier. Iată câteva dintre aceste alimente!

alimente bogate în fier
Alimente bogate în fier:
  • carne roșie
  • pește și fructe de mare
  • legume cu frunze verzi (spanac, kale etc.)
  • leguminoase (fasole, linte etc.)
  • ouă și altele

Desigur, dacă aveți o carență de fier sau anemie mai severă, alimentele nu vor fi suficiente. Tocmai de aceea vă sfătuim să alegeți prima dată un supliment cu fier.

Însă, cu siguranță este util să aveți o alimentație sănătoasă, bogată în vitamina în minerale precum fierul. Nu numai părul vostru va fi mai sănătos, ci și organismul vostru. 

PE SCURT

Alimentația joacă un rol foarte important în sănătatea organismului și a părului vostru. Astfel, alimentele bogate în fier contribuie la oprirea căderii părului și îi stimulează creșterea. Totuși, consumați-le pe lângă suplimentele cu fier, care sunt necesare.

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

Verdictul Nostru

Deficitul de fier sau anemia poate apărea la orice persoane, însă femeile de obicei experimentează astfel de probleme. Pe lângă simptomele pe care probabil e cunoașteți deja, acestea pot cauza și alte probleme precum căderea părului:

  1. Părul are nevoie de fier pentru a fi sănătos.
  2. Atunci când există un deficit de fier în organism sau anemie, și părul suferă.
  3. Practic foliculii de păr sunt afectați, ceea ce duce la căderea lui.
căderea părului

Care este diferența dintre carența de fier și anemie? Anemia este o afecțiune în care nivelul hemoglobinei din sânge este scăzut. Aceasta poate apărea într-adevăr din cauza lipsei de fier, dar și alte probleme pot sta la baza ei. 

Astfel, cele două afecțiuni nu sunt identice. Ambele pot cauza căderea părului, mai ales dacă vorbim despre o anemie cu deficit de fier. Totuși, trebuie să precizăm că nu toate persoanele care au anemie sau lipsă de fier vor experimenta și căderea părului. 

Depinde foarte mult și de felul în care reacționează organismul vostru. Cum tratăm căderea părului cauzată de carența de fier? Ei bine, prima dată trebuie să luați anumite suplimente cu fier. Un astfel de supliment este și Folexin care conține și fier, printre alte ingrediente.

În plus, puteți consuma cât mai multe alimente bogate în fier. Acesta, chiar dacă nu tratează o carență severă de fier, pot ajuta la susținerea sănătății părului vostru.

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Este un supliment pe bază de plante
  • Tratează cauzele interne ale căderii părului
  • Eficient în mai multe tipuri de cădere a părului 
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive de la utilizatori
  •  Rezultate de lungă durată

Surse & Referințe Științifice:

[1] Diagnosticarea și tratarea deficienței de fier și legătura sa cu căderea părului, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16635664/

[2] Factorii nutriționali și căderea părului, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12190640/

[3] Diagnosticarea și terapia folosită în anemie în practica generală, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19224487/

[4] Feritina pentru clinician, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18835072/

Sara Nica

Despre Autor

Sara Nica este autor în cadrul echipei Suplimentis și este pasionată de cercetare, în special pe nișa de sănătate. Domeniile sale de bază includ cosmetologia, sănătatea pielii și a părului, dar și remediile naturiste. Este întotdeauna la curent cu noutățile ce apar în domeniul medical, făcându-le cât mai accesibile și ușor de înțeles cititorilor noștri.


ETICHETE

anemia și căderea părului, căderea părului de la anemie, căderea părului de la anemie soluții, căderea părului de la lipsa de fier, lipsa de fier și căderea părului


Articole similare

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>