Căderea Părului Toamna (La Femei) – Este Normală?

✔ Autor: Sara Nica
✅ Verificare medicală: Farm. Oltea Roman

Din ce cauze apare căderea părului toamna la femei și nu numai? Este aceasta normală? Dacă odată cu schimbarea sezoanelor experimentați căderea părului, probabil sunteți curioși să aflați cât mai multe informații despre acest fenomen. 

Așa că în cele ce urmează, vom discuta pe larg despre acest subiect:

  • care este legătura dintre căderea părului și anotimpuri
  • de ce apare căderea părului toamna
  • cum o puteți trata 

Dacă vă interesează această temă, atunci ați venit la articolul potrivit. Asta deoarece în cele ce urmează vă vom oferi toate informațiile de care aveți nevoie!

PS: Dacă sunteți în criză de timp, capitolul "Rezumat" de mai jos vă spune pe scurt care sunt cauzele și opțiunile de tratament pentru căderea părului ce apare toamna.

Rezumat

căderea păruluui toamna

Care este legătura dintre căderea părului și schimbarea anotimpurilor? Ei bine, se pare că sănătatea părului vostru poate fi influențată de venirea sezonului rece și chiar a toamnei. Cu alte cuvinte, schimbările ce apar odată cu vremea pot inrăutăți sănătatea părului vostru, mai ales a femeilor. 

Motivul pentru care se întâmplă acest lucru e simplu. Uneori, părul este afectat de anumiți factori ce apar toamna. Desigur, acest lucru nu se aplică în cazul tuturor persoanelor. Unele femei nu vor avea probleme cu căderea părului toamna, pe când altele s-ar putea să fie afectate de asta.

Revenind însă la cauze, printre factorii care contribuie la apariția căderii părului sezoniere se numără următorii:

  • schimbările de temperatură
  • carența de vitamina A din cauza lipsei luminii
  • stresul oxidativ
  • deficiențele nutriționale
  • stresul emoțional

Toate acestea pot afecta în mod negativ sănătatea părului vostru și ciclul său de viață. Astfel, acesta își pierde din elasticitate, devine mai fragil, iar câteodată cade. Acest fenomen este normal, deci nu trebuie să vă îngrijorați prea tare.  În plus, de obicei părul își revine de la sine.

Totuși, cum puteți preveni căderea părului sezoniere? Ceea ce puteți face este să vă asigurați că părul vostru are toți nutrienții de care are nevoie. Mai mult, puteți folosi anumite produse de îngrijire a părului special create pentru protejarea lui. 

Dacă însă vă cade mai mult păr toamna, aveți mai multe remedii la care puteți apela. Noi vă recomandăm să încercați în primul rând Folexin, un supliment special creat pentru a trata căderea părului și a promova creșterea lui. Apoi, puteți apela și la alte remedii cum sunt uleiurile sau extractele naturale.

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

Legătura Dintre Căderea Părului Și Toamna?

Dacă nu ați auzit până acum de căderea părului sezonieră probabil vă întrebați ce este? Pot anotimpurile să influențeze căderea părului? 

Ei bine, se pare că da. Astfel, în sezonul rece, adică toamna și iarna, părul cade mai tare. Desigur, nu putem compara acest tip de cădere a părului cu cea care are cauze mai seriose, precum ovarele polichistice sau deficitul de fier. 

Însă, cu siguranță este neplăcut să găsiți păr peste tot în casă deoarece acesta cade mai mult odată cu venirea toamnei. 

Înainte de a vorbi despre legătura dintre anotimpuri și căderea părului, trebuie să menționez un lucru. Părul urmează un ciclu natural de creștere și cădere, astfel că este normal să pierdeți un număr moderat de fire de păr pe zi. Problema intervine atunci când vă cade prea mult păr.

ciclul de viață al părului
Cele trei faze ale ciclului de viață a părului:
  • anagen, în care părul crește
  • catagen, faza în care are loc o tranziție și regresie a firului de păr
  • telogen, faza de repaus a părului

Este important să știți aceste faze pentru a înțelege modul în care are loc creșterea și căderea părului vostru. Practic, după ultima fază, cea de repaus, părul începe să cadă, iar apoi ciclul este reluat. Ei bine, din cauza mai multor factori ce apar toamna, ciclul părului se schimbă, iar acesta cade mai repede și mai mult

Acum că ați aflat aceste informații, este timpul să răspundem la întrebarea „Este acest tip de cădere a părului normală?”. Răspunsul este da, acest tip de cădere a părului este normală dacă vă cad în jur de 100 de fire de păr pe zi. Mai mult, atât bărbații, cât și femeile se pot confrunta cu ea, așa cum e cazul și în alte tipuri de cădere a părului. 

Problema intervine atunci când părul își schimbă aspectul și este vizibil afectat de schimbările din mediu. 

Căderea Părului Toamna
Semne ale căderii părului sezoniere:
  • o cantitate crescută de păr pe perie sau în duș
  • scăderea în volum a părului
  • subțierea părului
  • părul poate deveni mai tern, fragil și lipsit de strălucire

Practic, părul nu numai că începe să cadă, dar își pierde și din elasticitate și devine mai fragil uneori. Desigur, simptomele variază de la persoană la persoană. Astfel că nu toate persoanele vor fi afectate de schimbările de vreme.

Însă, dacă faceți parte din categoria oamenilor cărora le cade mai mult păr toamna, atunci cu siguranță vreți să aflați care sunt cauzele care provoacă acest tip de cădere a părului. Așa că în cele ce urmează vom aborda exact acest subiect.

PE SCURT

Anotimpurile mai reci precum toamna afectează ciclul de viață a părului. Astfel, unele persoane pot experimenta o cădere mai intensă a părului în acest anotimp sau chiar pierderea elasticității lui. 

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

Cauze Ale Căderii Părului Sezoniere?

Iată că a venit timpul să vorbim despre factorii care cauzează căderea părului toamna. Desigur, nu anotimpul este de vină, ci mai degrabă schimbările care au loc în acest anotimp. Practic, sunt anumiți factori ce influențează sănătatea părului vostru în mod negativ în sezonul rece (deci toamna și iarna)

Deci, fie că vorbim despre lumină, despre temperaturile scăzute ce sunt specifice toamnei, toți aceștia pot avea un impact negativ asupra sănătății părului vostru. În plus, ei nu sunt singurii care pot contribui la apariția căderii părului.

carențe nutriționale și căderea părului
Cauze ale căderii părului toamna:
  • stresul oxidativ (schimbările de temperatură, de umiditate etc.)
  • deficiențele nutriționale [1]
  • scăderea vitaminei D din cauza lipsei de soare [2]
  • stresul emoțional [3]

Datorită schimbărilor ce au loc toamna, părul este supus unui nivel mai ridicat de stres oxidativ. Practic, acesta trebuie să se adapteze schimbărilor de mediu, ceea ce îl face mai vulnerabil. Tocmai de aceea se poate să vă cadă mai mult păr decât de obicei.

În plus, toamna este perioada în care nivelul de vitamina D din organismul vostru scade. Vitamina D este una dintre vitaminele esențiale pentru sănătatea părului vostru. Atunci când aceasta nu este suficientă, se poate ca părul vostru să fie afectat. 

Mai mult, toamna este momentul în care se poate să vă confruntați cu anumite carențe nutriționale care să afecteze sănătatea părului vostru. Chiar și adolescenții pot avea această problemă. Deci este important să vă asigurați că organismul vostru are toți nutrienții necesari. 

În cazul în care suspectați că părul vostru cade din alte cauze, nu datorită schimbărilor apărute odată cu sezonul rece, vă recomandăm să faceți câteva analize pentru a vedea care este cauza. Sfatul nostru este mai ales pentru cei care au o cădere a părului destul de severe. Se poate ca aceasta să aibă anumite cauze hormonale și să necesite un tratament țintit

PE SCURT

Căderea părului ce apare toamna poate avea diverse cauze. Aceasta apare în primul rând din cauza stresului oxidativ ce afectează părul odată cu schimbare anotimpului. Alte cauze pot fi carențele nutriționale sau scăderea vitaminei D.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Căderea Părului - 8 Cauze + Tratamente"

Sfaturi De Îngrijire A Părului

Cum puteți preveni căderea părului toamna? Ce puteți face pentru a-i oferi părului vostru cea mai bună îngrijire? Ei bine, în primul rând trebuie să vă asigurați că părul vostru are nutrienții de care are nevoie. 

În acest sens vă sugerăm să consumați cât mai multe vitamine și minerale esențiale pentru păr. Iată o parte dintre acestea:

  • vitamina D
  • fier
  • zinc
  • vitamina E

Desigur, în acest sens vă pot ajuta și suplimentele. Însă, întotdeauna este o idee bună să aveți o alimentație sănătoasă, bazată pe fructe și legume. Apoi, vă puteți îndrepta atenția înspre rutina voastră de îngrijire a părului. 

îngrijirea părului toamna
Cum să vă îngrijiți părul toamna?:
  • folosiți produse  ce conțin substanțe cu efect antioxidant
  • asigurați-vă că părul vostru este hidratat
  • masați-vă scalpul în mod regulat
  • atunci când folosiți căldura pentru coafare, aplicați și protecție

Cam acestea sunt sfaturile pe care vi le putem da. Practic, este necesar să folosiți anumite produse de îngrijire a părului care sunt făcute pentru a-l proteja. Este de asemene util să evitați acele produse ce conțin substanțe dăunătoare pentru scalpul și părul vostru cum sunt:

  • sulfații 
  • parabenii
  • siliconul

Cu alte cuvinte, alegeți acele produse care conțin cât mai multe ingrediente naturale și folosiți-le regulat. Mai mult, încercați ă alegeți un produs potrivit pentru tipul de păr și scalp pe care îl aveți. Totodată, masajul la nivelul scalpului poate ajuta deoarece stimulează circulația sângelui. 

Cam atât despre modalitățile prin care puteți preveni căderea părului toamna. După cum vedeți, acestea sunt numeroase și nu necesită un efort foarte mare din partea voastră. Deci, este forte ușor să le puneți în practică. Dacă faceți asta, cu siguranță părul vostru vă va mulțumi.

PE SCURT

Pentru a evita căderea părului în anotimpul rece ați putea să urmați niște sfaturi simple de îngrijire a părului. Practic, ceea ce aveți de făcut este vă asigurați că părul vostru are nutrienții de care are nevoie și să folosiți produsele de îngrijire potrivite pentru voi.

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

Soluții

Ce faceți în cazul în care vă confruntați cu căderea părului sezonieră? Cum puteți să tratați această problemă și să îmbunătățiți sănătatea părului vostru? Dacă până acum ați descoperit care sunt factorii care cauzează această problemă și cum să o preveniți, acum a venit momentul să vorbim și despre soluții.

 Astfel, în cele ce urmează vom vedea ce tratamente aveți la îndemână pentru căderea părului ce apare toamna. Haideți deci să începem!

Soluția #1: Folexin

După cum spuneam, unul dintre motivele pentru care căderea părului apare toamna sau în sezonul rece se referă la carențele nutriționale. Din cauza lipsei de soare puteți avea o carență de vitamina D, una dintre vitaminele esențiale pentru părul vostru.

Din nou, statisticile spun că toamna pot apărea și alte carențe nutriționale cum sunt cele de fier sau zinc. Astfel, dacă deficiența de care suferiți nu este una severă, puteți apela la anumite suplimente special create pentru păr. Unul dintre acestea este Folexin, un supliment produs în SUA pentru a trata căderea părului.

De fapt, noi considerăm că Folexin este cel mai bun supliment pentru păr de pe piață (la momentul actual). De ce vi-l recomandăm tocmai pe acesta? Ei bine, motivele sunt numeroase.

Folexin (Recenzie) – Cel Mai Bun Tratament Natural Pentru Căderea Părului?
Avantajele suplimentului Folexin:
  • acționează asupra mai multor cauze ale căderii părului
  • conține o grămadă de vitamine și minerale vitale pentru sănătatea părului vostru
  • stimulează creșterea părului din interior
  • contribuie la ameliorarea căderii părului (mai ales a celei sezoniere, dar nu numai)

Practic, Folexin este suplimentul perfect pentru cei care se confruntă cu o cădere a părului sezonieră și nu numai. Acesta oferă organismului vostru nutienții de care  are nevoie pentru ca părul vostru să fie sănătos. În plus, conține și extracte naturale ce stimulează din interior creșterea părului.

Să nu mai vorbim despre faptul că, față de alte tratamente pentru căderea părului, nu provoacă efecte adverse, deci este bine tolerat de către utilizatorii săi. De fapt, mai mult de 3000 de utilizatori sunt mulțumiți de rezultatele suplimentului Folexin, așa că aveți încă un motiv pentru care să-l încercați.

Așadar, nu vă îngrijorați dacă vă confruntați cu o cădere a părului sezonieră. Folexin, alături de alte remedii naturale, vă poate ajuta.

PE SCURT

Folexin este un supliment creat în SUA pentru a trata diverse tipuri de cădere a părului. Astfel, acesta conține vitaminele și mineralele de care corpul vostru are nevoie, dar si alte extracte naturale ce stimulează creșterea părului.

Soluția #2: Ulei de Rozmarin

Dacă aveți nevoie de un remediu natural care să vă ajute să îmbunătățiți sănătatea părului vostru, atunci puteți încerca uleiul de rozmarin. După cum bine știți, rozmarinul este una dintre plantele aromatice ce se folosesc foarte des la prepararea diverselor mâncăruri. 

Însă, aceasta nu este singura sa întrebuințare. Acesta poate fi folosit și ca remediu pentru căderea părului. De fapt, rozmarinul este un cunoscut ingredient pentru diverse produse pentru îngrijirea părului și scalpului. Unul dintre aceste produse este uleiul de rozmarin. Motivele pentru care vă recomandăm acest ulei sunt variate.

ulei de rozmarin pentru păr
Beneficiile uleiului de rozmarin pentru păr:
  • ajută la reducerea căderii părului [4]
  • stimulează creșterea părului
  • hrănește părul în profunzime
  • protejează părul împotriva factorilor nocivi din mediu

Deci, dacă problema părului vostru este cauzată exclusiv de schimbarea anotimpului, atunci există șanse foarte mari ca uleiul de rozmarin să vă ajută. Însă, dacă aceasta a avut și alte cauze, precum dezechilibrele hormonale, se prea poate ca ca uleiul de ricin să nu fie suficient de puternic. 

Fie că vorbim despre o cădere a părului cauzată de excesul de androgeni sau de alți factorii, soluția trebuie să fie și internă, nu doar externă. Așa că este important să știți cu exactitate care sunt factorii care au contribuit la apariția căderii părului vostru.

Din nou, dacă vorbim despre cea sezonieră, soluțiile vor fi diferite, iar problema se va rezolva mult mai ușor. Astfel, uleiul de rozmarin vă poate ajuta. La fel o pot face și alte uleiuri, precum cel de ricin. Așadar, există mai multe soluții pe care le puteți încerca.

PE SCURT

Uleiul de rozmarin poate reduce căderea părului și poate stimula creșterea acestuia. Mai mult, el hrănește părul în profunzime și îl protejează de factorii nocivi din mediu. Astfel, poate fi util dacă vă confruntați cu căderea părului ce apare toamna.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Căderea Părului - 8 Cauze + Tratamente"

Soluția #3: Alimente Bogate În Vitamina D

O altă soluție pe care o puteți încerca dacă aveți probleme cu căderea părului sezonieră o reprezintă alimentele bogate în vitamina D. Așa cum spuneam, în anotimpurile reci, foarte multe persoane se confruntă cu o lipsă de vitamina D.

Desigur, suplimentele alimentare (cum este Folexin), vă pot ajuta foarte mult. Însă, pe lângă acestea puteți apela și la alimente bogate în vitamina D. Este foarte important să aveți o alimentație sănătoasă dacă vreți să aveți și un păr sănătos. Așadar, haideți să vedem ce alimente puteți încerca.

alimente bogate în vitamina D
Alimente bogate în vitamina D:
  • pește gras (somonul, tonul, macroul etc.)
  • ouă
  • ciuperci
  • alimente fortificate (produse lactate, cereale etc.)

Pentru a beneficia de proprietățile acestor alimente, tot ce trebuie să faceți este să le includeți în dieta voastră. Astfel, vă recomandăm să consumați pește de două ori pe săptămână și să vă asigurați că faceți acest lucru regulat. 

Apoi, puteți consuma și alte alimente pe lângă cele menționate mai sus. De exemplu, este chiar recomandat să mâncați legume bogate în fier și zinc și nu numai. Ideea e că aveți nevoie de cât mai multe legume și fructe, mai ales în sezonul rece.

PE SCURT

Pentru a avea un păr sănătos este necesar să aveți o alimentație cât mai echilibrată, bogată în alimente ce conțin vitamina D. Astfel, vă recomandăm să consumați regulat pește, ciuperci și  alimente fortificate. 

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

Soluția #4: Extract De Urzică

Cine nu a auzit de urzică și de beneficiile sale pentru păr? După cum bine știți, urzica este bine-cunoscută pentru proprietățile sale pentru păr. Astfel, aceasta vă poate ajuta să vă întăriți firul de păr și totodată să preveniți căderea lui. 

Desigur, și urzica este pe lista tratamentelor pentru căderea părului așa că o puteți folosi și pe aceasta dacă odată cu sezonul rece au apărut și problemele părului. Cum puteți folosi extractul de urzică pentru căderea părului? Ei bine, fiindcă beneficiile sale sunt așa de cunoscute, există mai multe produse ce conțin extract de urzică.

Iată câteva dintre ele:

  • șampon/ balsam cu extract de urzică
  • tratamente pentru căderea părului cu urzică
  • tinctură cu urzică

După cum puteți observa, extractul de urzică poate fi folosit atât ca tratament extern, cât și ca tratament intern pentru căderea părului. Ca tratament intern, urzica are rolul de a reduce excesul de hormoni androgeni, cei care cauzează de cele mai multe ori căderea părului la bărbați și adolescenți.

În cazul în care vă confruntați exclusiv cu o cădere a părului sezonieră, vă recomandăm mai degrabă produsele locale pentru căderea părului. Acestea vor acționa din exterior asupra firului de păr și îl vor face mai puternic. 

PE SCURT

Extractul de urzică se găsește în tot felul de produse pentru păr. Astfel, în cazul unei căderi a părului sezoniere, puteți folosi un șampon, balsam sau chiar un tratament cu urzică pentru a stimula creșterea părului și a reduce căderea lui. 

Verdictul Nostru

De ce unele femei se confruntă cu căderea părului toamna? Care sunt cauzele care duc la apariția ei și cum o puteți preveni? Cam acestea sunt întrebările la care am încercat să răspundem în acest articol. 

Iată deci un rezumat al ideilor prezentate mai sus:

  1. Căderea părului apare toamna din cauza schimbărilor anotimpurilor.
  2. Motivele pentru care unele femei (și nu numai) se confruntă cu asta sunt variate: lipsa vitaminei D, creșterea stresului oxidativ etc.
  3. Pentru a preveni apariția ei trebuie să aveți o rutină sănătoasă de îngrijire a părului. 
căderea părului sezonieră

Astfel, vă sugerăm să evitați produsele ce conțin ingrediente dăunătoare pentru scalpul și părul vostru. În plus, este necesar să acordați mai multă atenție părului mai ales în sezonul rece, când este expus mai multor factori nocivi.

Ce faceți însă dacă totuși ajungeți să vă confruntați cu o astfel de problemă odată cu venirea toamnei? Ei bine, dacă aceasta a apărut exclusiv odată cu schimbarea anotimpurilor, va trece în timp. 

Totuși, voi puteți susține sănătatea părului vostru folosind anumite remedii naturale pentru căderea părului:

  1. Folexin
  2. ulei de rozmarin
  3. alimente bogate în vitamina D
  4. extract de urzică

Dintre acestea, vă recomandăm să încercați în primul rând Folexin. Acesta este un supliment special creat pentru căderea și creșterea părului. Practic, Folexin conține vitaminele și mineralele de care are nevoie părul vostru pentru a fi sănătos.

În plus, acesta poate acționa asupra mai multor cauze ale căderii părului. Deci, este un produs pe care îl puteți folosi chiar dacă căderea părului vostru a apărut din cauza mai multor factori. Desigur, pe lângă acesta puteți folosi și alte remedii, precum cele menționate. 

Însă, Folexin cu siguranță merită încercat. Așadar, care dintre opțiunile date sunt mai potrivite pentru voi?

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Este un supliment pe bază de plante
  • Tratează cauzele interne ale căderii părului
  • Eficient în mai multe tipuri de cădere a părului 
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive de la utilizatori
  •  Rezultate de lungă durată

Surse & Referințe Științifice:

[1] Rolul vitaminelor și mineralelor în căderea părului: o recenzie, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30547302/

[2] Rolul vitaminei D în căderea părului: o scurtă recenzie, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34553483/

[3] Stresul și ciclul de creștere a părului: perturbarea creșterii părului din cauza cortisolului, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27538002/

[4] Rosmarinus Officinalis L.: folosit pentru tratarea căderii părului, https://www.ijpsjournal.com/article/Rosmarinus-Officinalis-L.-:-Used-for-Hair-Loss-

Sara Nica

Despre Autor

Sara Nica este autor în cadrul echipei Suplimentis și este pasionată de cercetare, în special pe nișa de sănătate. Domeniile sale de bază includ cosmetologia, sănătatea pielii și a părului, dar și remediile naturiste. Este întotdeauna la curent cu noutățile ce apar în domeniul medical, făcându-le cât mai accesibile și ușor de înțeles cititorilor noștri.


ETICHETE

căderea părului la femei toamna, căderea părului toamna, căderea părului toamna la femei


Articole similare

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>