Biotina Pentru Creșterea Părului- Merită Încercată?

✔ Autor: Sara Nica
✅ Verificare medicală: Farm. Oltea Roman

Cine nu a auzit că biotina este benefică pentru sănătatea părului? Cu toții știm că aceasta este una dintre substanțele ce pot promova creșterea părului. Sau cel puțin așa spune teoria. Astfel, în cele ce urmează vom vedea cât de bună este biotina pentru creșterea părului.

Așadar, vom avea în vedere următoarele aspecte:

  • eficiența biotinei
  • ce limitări are aceasta
  • cum să o folosiți

Practic, vom discuta despre cele mai importante aspecte legate de biotină și de rolul ei în creșterea și căderea părului.

PS: Dacă vreți un răspuns rapid, capitolul "Rezumat" de mai jos vă explică pe scurt dacă biotina chiar poate să trateze căderea părului.

Rezumat

biotina pentru căderea părului

Cu toții am auzit de biotină și de faptul că aceasta este benefică pentru păr. Poate totuși aceasta să promoveze creșterea părului? Ei bine, biotina poate contribui la creșterea părului vostru, însă de cele mai multe ori nu poate trata definitiv căderea lui.

De fapt, aceasta funcționează cel mai bine numai în cazul unei deficiențe. În alte cazuri, biotina nu va avea un efect prea bun. Asta deoarece căderea părului poate fi cauzată de mai mulți factori, nu doar de lipsa de biotină.

În plus, biotina are atât avantaje, cât și dezavantaje. Iată despre ce este vorba:

  • stimulează creșterea părului, dar are efect variabil
  • fortifică firul de păr, dar poate duce la supradozaj
  • îmbunătățește aspectul părului, dar poate cauza anumite efecte adverse
  • susține sănătatea scalpului, dar interacționează cu alte medicamente

Practic, biotina nu un tratament care să vă scape de căderea părului instant. Aceasta susține sănătatea părului, dar nu poate ajuta foarte mult dacă aveți probleme hormonale sau alte deficiențe. 

În plus, o cantitate foarte mare de biotină vă poate face mai mult rău decât bine. Așadar, trebuie să fiți atenți și ce produs alegeți. Nu toate sunt potrivite pentru nevoile voastre. 

De fapt, avem suplimentul perfect pentru voi! Acesta se numește Folexin și este un produs creat în SUA pentru a trata căderea părului. Astfel, acesta nu conține doar biotină, ci și alte vitamine și minerale esențiale pentru păr. 

Tocmai de aceea poate ajuta în mai multe tipuri de cădere a părului. Acest lucru vi-l pot spune și cei peste 3000 de utilizatori mulțumiți de rezultatele sale. Deci, noi cu siguranță vă recomandăm să încercați Folexin. Față de alte produse ce conțin biotină, acesta nu cauzează efecte adverse. Așadar, ce spuneți? 

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

Cum Se Folosește Biotina Pentru Păr?

Ce este biotina? Ei bine, biotina este cunoscută și sub numele de vitamina B7 sau H și este una dintre cele mai cunoscute vitamine pentru păr. Foarte multe persoane recomandă biotina atât pentru creșterea, cât și pentru tratarea căderii lui.

De fapt, aceasta este una dintre cele mai importante vitamine pentru păr. Tocmai de aceea în lipsa ei, părul se poate deteriora și poate cădea. Același lucru se întâmplă și în cazul unei deficiențe de fier, de exemplu. Practic, alături de alți nutrienți, biotina susține sănătatea părului vostru.

Vom vedea în cele ce urmează când se merită să o încercați și voi. Până atunci, haideți să vedem cum să folosiți biotina pentru păr. Din fericire, aveți mai multe produse din care puteți alege. Iată care sunt acestea!

alimente bogate în biotină
Produse ce conțin biotină:
  • suplimente pentru păr
  • șampoane sau tratamente pentru păr cu biotină
  • alimente pe bază de biotină

Sfatul nostru este să nu luați o cantitate foarte mare de biotină după ureche. Se poate ca aceasta să vă facă mai mult rău decât bine. Așadar, dacă vreți să optați pentru un supliment ce conține biotină, mai bine este alegeți un produs potrivit cu nevoile voastre.

Desigur, tratamentele și șampoanele ce conțin biotină pot ajuta, dar nu foarte mult, mai ales dacă aveți un deficit sever de vitamina B7. Același lucru îl putem spune și despre alimente. Într-adevăr, ele pot contribui la îmbunătățirea sănătății părului vostru, dar fără a avea un efect foarte puternic. Vorbim despre niște alimente până la urmă.

Tocmai de aceea noi vă recomandăm în principiu prima variantă, mai ales dacă aveți o lipsă severă de biotină. Voi puteți încerca și celelalte opțiuni, dar fără a avea așteptări prea mari. Ele sunt mai eficiente împreună cu un tratament mai puternic pentru căderea părului.

PE SCURT

Biotina este cunoscută și sub denumirea de vitamina B7. Aceasta este una dintre vitaminele esențiale pentru sănătatea părului vostru. Astfel, dacă vreți să o folosiți puteți să luați un supliment, să folosiți anumite produse locale cu biotină sau să mâncați alimente ce o conțin.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Căderea Părului - 8 Cauze + Tratamente"

Beneficiul #1: Stimulează Creșterea Părului

Un prim beneficiu pe care îl are biotina este acela că stimulează creșterea părului. Tocmai de aceea este inclusă în foarte multe suplimente pentru păr. Cu alte cuvinte, biotina este un ingredient ce nu lipsește de obicei din compoziția suplimentelor ce promovează creșterea părului sau tratează căderea lui.

De ce este așa de importantă biotina pentru păr? Ei bine, deoarece, așa cum am spus la început, dacă organismul nu are suficientă biotină acest lucru poate duce chiar și la căderea părului. Astfel, este important ca organismul să beneficieze de toți nutrienții de care are nevoie, printre care se află și biotina.

biotină pentru păr
Cum acționează biotina?:
  • acesta este esențială pentru sinteza de proteine
  • proteinele sunt necesare pentru ca părul să crească sănătos
  • practic, un nivel adecvat de biotină poate ajuta la creșterea părului

Cu alte cuvinte, biotina susține creșterea sănătoasă a părului. Cu toate acestea, nu vă așteptați să aveți niște rezultate miraculoase numai cu ajutorul biotinei. Aceasta nu poate să modifice semnificativ aspectul părului vostru, adică să îl îndesească foarte mult. Contează mult și factorul genetic.

Cât despre căderea părului, biotina funcționează în principal în căderea părului cauzată de un deficit. În alte cazuri nu va avea rezultate foarte bune. Eventual, biotina funcționează în cazul căderii părului sezoniere, care poate fi la rândul său cauzată de anumite carențe nutriționale. [1]

Însă atenție ce cantitate de biotină luați! Luată în cantități foarte mari, aceasta poate chiar duce la înrăutățirea sănătății voastre.

PE SCURT

Biotina este foarte importantă pentru sinteza de proteine, contribuind astfel la creșterea părului. De fapt, aceasta poate ajuta chiar și în căderea părului, dacă aceasta este cauzată de un deficit de biotină.

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

Beneficiul #2: Fortifică Firul De Păr

Un alt motiv pentru care biotina este folosită pentru păr este pentru că aceasta fortifică firul de păr. Cu siguranță știți că pentru a avea un păr mai sănătos, care nu mai cade așa de ușor, este nevoie ca firul de păr să fie puternic

Din fericire, biotina poate contribui și la fortificarea firului de păr. Astfel, părul vostru nu mai este așa de afectat de factorii din mediu.

biotina și creșterea părului
Cum acționează biotina:
  • face firul de păr mai rezistent
  • astfel, acesta se deteriorează mai greu
  • previne înrăutățirea părului din cauza stresului oxidativ cauzat, printre altele, de expunerea la soare sau la anumite substanțe chimice

Cam așa vă poate ajuta biotina. Desigur, aceasta nu poate face minuni dacă părul vostru și-a pierdut elasticitatea și e deteriorat din cauza unor factori interni, precum lipsa de zinc sau alte probleme.

În acestea cazuri, trebuie prima dată să găsiți care este cauza problemei și să o rezolvați. De asemenea, trebuie să menționăm că este util să folosiți biotina alături de anumite remedii locale cum sunt uleiurile esențiale. Acestea pot, de asemenea întări firul de păr și îl pot face mai puternic. Un ulei folositor este cel de ricin, de care probabil ați auzit deja.

O altă soluție ar fi să luați un supliment ce conține mai multe vitamine și minerale pentru păr. Astfel, părul vostru va fi hrănit în profunzime. Bineînțeles, acestea sunt doar niște sugestii. Voi puteți alege produsul care este mai potrivit pentru voi și să-l încercați. 

PE SCURT

Un alt avantaj al biotinei este acela că fortifică firul de păr. Practic, biotina sporește rezistența acestuia, iar factorii externi care sunt nocivi pentru el nu îl pot deteriora așa de ușor. 

Beneficiul #3: Îmbunătățește Aspectul Părului

Așa cum ați văzut, biotina susține din interior sănătatea părului vostru. Aceasta este una dintre vitaminele esențiale ce se găsesc mai în toate suplimentele pentru păr, iar motivele sunt evidente. Astfel, deoarece părul devine mai puternic și aspectul său se îmbunătățește. 

Înainte totuși de a discuta despre asta, haideți să ne reamintim cam ce efect are biotina asupra părului:

  • stimulează creșterea părului
  • sporește rezistența firului de păr
  • contribuie la reducerea căderii părului [2]

Datorită acestor avantaje, și aspectul părului vostru se îmbunătățește. E logic, nu-i așa? Atunci când părul vostru este sănătos, el arată mai bine decât înainte.

Deci, dacă luați regulat biotină (fără a exagera), părul vostru va fi mai frumos. El va arăta mai sănătos și mai strălucitor. În cazul în care doriți ca părul vostru să fie și mai fin și plăcut la atingere, așa cum spuneam, puteți alege și un produs local. 

Așadar, vă puteți orienta înspre un produs cu biotină sau înspre alte tratamente, precum cele cu rozmarin sau alte extracte naturale, de exemplu urzică. Alegerea vă aparține.

PE SCURT

Deoarece biotina îmbunătățește sănătatea părului vostru, și aspectul acestuia se schimbă. Astfel, părul devine mai strălucitor și mai puternic decât era înainte. Însă, dacă vreți ca biotina să aibă un efect mai bun, puteți folosi și un produs local.

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

Avantajul #4: Susține Sănătatea Scalpului

Pe lângă faptul că biotina are efect asupra părului, aceasta contribuie și la îmbunătățirea sănătății scalpului vostru. Deci, dacă folosiți produse cu biotină, scalpul vostru nu va fi neglijat. De ce este important să vă concentrați atenția și asupra scalpului?

Ei bine, deoarece sănătatea scalpului poate influența sănătatea părului vostru. Uneori, dacă aveți probleme cu scalpul, se poate să aveți probleme și cu părul, poate chiar cu căderea părului. 

Iată deci cum vă ajută biotina:

  • reduce riscul de uscăciune
  • previne mâncărimea
  • ameliorează descuamarea

Dacă vreți să folosiți biotina pentru scalp, vă sugerăm să alegeți atât un produs topic, cât și unul intern. În acest fel, scalpul vostru se va bucura de toate avantajele biotinei și va avea toți nutrienții necesari.

PE SCURT

Pe lângă faptul că biotina are un efect bun asupra părului, aceasta poate ajuta și la îmbunătățirea sănătății scalpului vostru. Astfel, biotina poate preveni mâncărimea și descuamarea și reduce riscul de uscăciune.

Limitarea #1: Efect Variabil

Deși biotina are numeroase beneficii potențiale, aceasta nu funcționează întotdeauna. Acest lucru este valabil mai ales dacă vreți să o folosiți pentru a trata căderea părului. Cu alte cuvinte, efectul biotinei este variabil

Cât de mult vă poate ajuta? Ei bine, acest lucru depinde de mai mulți factori printre care modul în care reacționează organismul vostru la tratament. De asemenea, dacă vreți să folosiți biotina pentru căderea părului trebuie să țineți cont de un lucru, și anume de cauza problemei voastre. Fie că vorbim despre bărbați sau femei, căderea părului poate avea numeroase cauze.

Biotina funcționează dacă aceasta a fost cauzată de un deficit de vitamina B7. În alte cazuri, nu se știe cât de bine funcționează. [3]

Căderea Părului De La Anemie & Lipsa De Fier - Top 4 Soluții
(Alte) cauze ale căderii părului:
  • excesul de androgeni

Ce puteți face pentru a depista cu exactitate cauza problemei voastre? Pentru a face asta vă sugerăm să mergeți la un specialist sau să vă faceți anumite analize de sânge. Acestea vă vor ajuta în acest sens.

Nici când vine vorba despre creșterea părului, nu vă putem spune cu exactitate cât de bine va funcționa biotina. Deci, chiar dacă nu aveți probleme cu căderea părului, nu vă putem garanta că biotina vă va face părul să crească foarte mult. 

Trebuie să țineți cont și de faptul că aceasta nu este un produs ce funcționează peste noapte, ci efectul ei, ca în alte cazuri, este diferit în funcție de persoană. Unele persoane pot avea rezultate mai bune, pe când altele mai puțin bune.

Este biotina bună și pentru adolescenți? Ei bine, acest lucru depinde de produsul pe care îl alegeți. Deci citiți cu atenție instrucțiunile înainte de a lua un anumit supliment.

PE SCURT

Efectul biotinei nu este întotdeauna unul foarte bun, mai ales dacă o folosi pentru căderea părului. Astfel, rezultatele sale sunt variabile și depind de factori precum felul în care reacționează organismul la tratament.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Căderea Părului - 8 Cauze + Tratamente"

Limitarea #2: Risc De Supradozaj

Așa cum am spus deja, biotina nu trebuie luată în cantități foarte mari deoarece poate provoca probleme suplimentare. Astfel, dacă luați o cantitate prea mare de biotină riscați să aveți parte de acnee sau alte reacții adverse. 

Care este cantitatea maximă de biotină pe care o puteți lua? Noi vă sfătuim să nu luați o cantitate mai mare de 5000-5500 mcg zilnic, fie că vorbim despre un singur supliment sau mai multe. Dacă luați o cantitate prea mare de biotină se poate să experimentați anumite simptome neplăcute. 

Iată deci cum puteți preveni apariția unui supradozaj cu biotină.

biotina dezavantaje
Cum să preveniți supradozajul cu biotină?
  • Luați numai 5000-5500 mcg de biotină zilnic.
  • Dacă ați uitat să luați o pastilă, nu luați o cantitate mai mare.
  • Citiți cu atenție cantitățile de biotină care sunt incluse în suplimentele pentru păr.

Așadar, trebuie să fiți atenți cum luați suplimentele cu biotină. O cantitate mai mare, nu înseamnă mai multe beneficii, dimpotrivă.

De asemenea, alegeți cu atenție suplimentele pe care le luați. Pe piață sunt multe produse care conțin mult prea multă biotină, mai ales dacă vorbim de cele pentru păr. Dacă nu aveți un deficit sever, nu are rost să luați o doză foarte mare. 

PE SCURT

Luată în cantități foarte mari, biotina poate provoca probleme suplimentare, printre care acnee. Astfel, pentru a evita riscul de supradozaj, este necesar să nu depășiți doza zilnică de biotină de 5000-5500 mcg.

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

Limitarea #3: Efecte Adverse

Pe lângă faptul că există un risc de supradozaj, unele persoane pot experimenta anumite efecte adverse din cauza suplimentelor cu biotină. Desigur, riscul crește dacă cantitatea de biotină este una foarte mare. În plus, depinde foarte mult și de felul în care reacționează persoana respectivă la produs, dar și de produsul ales. [4]

Printre reacțiile adverse la biotină se numără următoarele:

  • erupții cutanate
  • mâncărime
  • senzația de greață
  • diaree

În cazul în care observați apariția vreunuia dintre următoarele simptome, cel mai bine ar fi să opriți tratamentul și să încercați un alt remediu pentru păr. Înseamnă că nu tolerați foarte bine biotina sau produsul respectiv.

De asemenea, vă reamintim că nu este indicat să luați o cantitate foarte mare de biotină. Aceasta s-ar putea să nu vă ajute prea mult, dimpotrivă.

PE SCURT

Unele persoane pot experimenta și anumite reacții adverse la biotină. Printre acestea se numără erupțiile cutanate, mâncărimea și chiar senzația de greață sau diarea.

Dezavantajul #4: Interacționează Cu Alte Medicamente

Din păcate, biotina mai are un dezavantaj important. Aceasta poate interacționa cu anumite medicamente. Așadar, trebuie să fiți foarte atenți cu ce medicamente luați biotina. Se prea poate ca efectul să nu fie cel dorit.

Pe lista medicamentelor cu care poate interacționa biotina se numără următoarele:

  • medicamentele pentru diabet
  • medicamentele antiepileptice
  • antibioticele

Aceste medicamente pot scădea nivelul de biotină din organism sau pot să aibă un efect mai slab din cauza ei. Așadar, dacă urmați un tratament cu oricare dintre medicamentele menționate mai sus, mai bine amânați tratamentul cu biotină. 

De asemenea, este indicat să vorbiți cu un farmacist și să aflați mai multe detalii despre acest subiect. Acest lucru este valabil mai ales în cazul persoanelor care au de luat și alte medicamente pe lângă suplimentele cu biotină.

PE SCURT

Un alt dezavantaj al biotinei este acela că interacționează cu alte medicamente. În această categorie intră medicamentele pentru diabet, antibioticele și medicamentele antiepileptice.

Verdict: Biotina Poate Trata Căderea Părului?

Răspuns scurt: De obicei, nu.

Aceasta poate fi eficientă în căderea părului cauzată de o carență de biotină, însă în alte cazuri nu va funcționa foarte bine. Cu toate că biotina este o vitamină esențială pentru păr, acesta nu este eficientă în toate cazurile, deoarece căderea părului poate fi cauzată de numeroși factori.

Practic, la fel ca alte produse, și aceasta are atât avantaje, cât și dezavantaje:

  1. Promovează creșterea părului, dar efectul său este variabil.
  2. Fortifică firul de păr, dar în unele cazuri poate duce la supradozaj
  3. Îmbunătățește aspectul părului, dar poate provoca anumite efecte adverse.
  4. Susține sănătatea scalpului, dar poate interacționa cu alte medicamente.
biotină pentru creșterea părului

După cum puteți vedea, deși biotina are anumite beneficii posibile pentru păr, aceasta are destule limitări. Printre acestea se numără și efectele adverse ce pot apărea, mai ales dacă vorbim despre o supradoză de biotină.

Tocmai de aceea este important să alegeți suplimentul potrivit pentru voi. Pe piață există diverse suplimente pentru păr, însă foarte multe conțin o doză prea mare de biotină. Astfel, uneori, acestea vă pot face mai mult rău decât bine.

Totuși, există un supliment care conține doza perfectă de biotină pentru voi. Este vorba de Folexin, un produs special creat în SUA pentru a acționa asupra mai multor cauze ale căderii părului. Astfel, Folexin conține vitaminele și mineralele esențiale pentru păr și îi stimulează creșterea.

Mai mult, datorită compoziției pe care o are, Folexin nu provoacă efecte adverse. Acest lucru vi-l pot spune și cei care au folosit deja suplimentul și au fost mulțumiți de rezultate. Deci, noi cu siguranță vă recomandăm Folexin! Acesta are atât de multe ingrediente benefice pentru păr, încât vă va face părul mai sănătos și puternic.

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Este un supliment pe bază de plante
  • Tratează cauzele interne ale căderii părului
  • Eficient în mai multe tipuri de cădere a părului 
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive de la utilizatori
  •  Rezultate de lungă durată

Surse & Referințe Științifice:

[1] O recenzie a folosirii biotinei pentru căderea părului, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28879195/

[2] Biotina, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32119380/

[3] Nivelul biotinei în femeile care se confruntă cu căderea părului, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27601860/

[4] Efectele adverse ale suplimentelor nutriționale, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34785002/

Sara Nica

Despre Autor

Sara Nica este autor în cadrul echipei Suplimentis și este pasionată de cercetare, în special pe nișa de sănătate. Domeniile sale de bază includ cosmetologia, sănătatea pielii și a părului, dar și remediile naturiste. Este întotdeauna la curent cu noutățile ce apar în domeniul medical, făcându-le cât mai accesibile și ușor de înțeles cititorilor noștri.


ETICHETE

biotina pentru căderea părului, biotina pentru creșterea părului, biotina pentru păr


Articole similare

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>