Top 5 Vitamine Pentru Căderea Părului

✔ Autor: Sara Nica
✅ Verificare medicală: Farm. Oltea Roman

Care sunt cele mai bune vitamine pentru căderea părului? Cum vă pot ajuta vitaminele să aveți un păr mai frumos și sănătos?

Ei bine, iată că în acest articol vom vorbi despre rolul vitaminelor în creșterea părului. Astfel, vom vedea care vitamine sunt mai benefice pentru voi și care este legătura dintre vitamine și căderea părului

Așadar, de la început vă putem spune că vitaminele au un rol esențial pentru sănătatea părului vostru, deci este important ca organismul vostru să beneficieze de toți nutrienții de care are nevoie. Fără anumiți nutrienți, părul se poate deteriora sau chiar cădea. 

Haideți, deci să aflăm mai multe detalii despre acest subiect!

PS: Dacă vreți un răspuns rapid, capitolul "Rezumat" de mai jos vă explică pe scurt dacă vitaminele chiar pot să trateze căderea părului.

Rezumat

vitamine pentru căderea părului

Cât de benefice sunt vitaminele pentru căderea părului? Vă pot ajuta acestea să scăpați de această problemă? Ei bine, de cele mai multe ori nu. Vitaminele au un efect mai bun numai dacă căderea părului vostru a fost cauzată de carențe nutriționale. În alte cazuri ele vor doar contribui la îmbunătățirea sănătății părului vostru, fără a reuși să trateze problema definitiv.

Totuși haideți să vedem care sunt cele mai bune vitamine pentru păr:

  • biotina
  • vitamina D
  • vitamina C
  • vitamina A
  • vitamina E

Practic, toate acestea vă pot ajuta să aveți un păr mai puternic și sănătos. Însă, cum puteți să beneficiați de avantajele tuturor acestora? Desigur, este destul de costisitor sa luați 5 suplimente diferite. Tocmai de aceea noi vă recomandăm un singur produs care le conține pe toate.

Este vorba despre Folexin, un supliment special creat pentru a trata căderea părului. Acesta acționează din interior și poate trata mai multe tipuri de cădere a părului. Motivul? Folexin conține mai multe substanțe benefice pentru părul vostru.

Astfel, în opinia noastră acesta merită să fie numit cel mai bun supliment pentru căderea părului. Voi ce credeți? Merită să-l încercați?

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

Vitaminele Și Căderea Părului

Care este legătura dintre vitamine și căderea părului? Poate nu vă așteptați, dar vitaminele, alături de alți nutrienți, sunt foarte importante pentru sănătatea părului vostru. Astfel, în lipsa lor părul va suferi. De exemplu, dacă aveți o lipsă severă de biotină, se poate ca părul să își piardă din elasticitate și chiar să cadă.

Acest lucru se poate întâmpla și în cazul altor carențe nutriționale precum cea de fier sau de zinc. Noi, însă ne vom concentra atenția pe anumite vitamine pentru păr. Iată care sunt acestea!

vitamine pentru căderea părului
Cele mai bune vitamine pentru păr:
  • vitamina B7 sau biotina
  • vitamina D
  • vitamina C
  • vitamina A
  • vitamina E

Probabil deja știați că biotina este importantă pentru sănătatea părului vostru deoarece foarte multe suplimente pentru păr o conțin. Însă și celelalte au rolul lor și pot ajuta la creșterea acestuia, mai ales dacă vă confruntași cu o cădere a părului sezonieră.

Acesta apare odată cu schimbarea anotimpurilor (de obicei toamna) și este cauzată de mai mulți factori printre care și carențele nutriționale. Desigur, pentru a trata căderea părului este necesar să identificați cauza care stă la baza ei.

De cele mai multe ori, femeile au probleme cu căderea părului din cauza unor deficiențe. La bărbați cauzele sunt altele, dar uneori poate fi vorba și de o lipsă de vitamina. Ideea e să vă asigurați că știți care sunt factorii care stau la baza problemei voastre.

Nu este bine să luați aceste vitamine după ureche, fără să aveți nevoie de ele. Acestea fiind spuse, haideți să vedem ce rol are fiecare vitamină în parte și cum vă poate ajuta.

PE SCURT

Vitaminele au un rol foarte important în creșterea părului. Astfel, în lipsa lor părul se deteriorează și cade uneori. Deci, pentru a trata anumite cazuri de cădere a părului este necesar luați vitamine.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Căderea Părului - 8 Cauze + Tratamente"

Biotina

Biotina este poate cea mai cunoscută dintre vitaminele pe care le vom prezenta în acest articol. Cu toții am auzit că biotina este bună pentru păr și poate stimula creșterea lui. Întrebarea este însă dacă aceasta vă ajută cu ceva când vine vorba de căderea părului.

Ei bine, eficiența biotinei în căderea părului depinde de cauza care a stat la baza apariției ei. Dacă problema voastră a fost cauzată de un deficit de biotină, aceasta cu siguranță va fi eficiență și va putea să vă scape definitiv de căderea părului. 

În schimb, în alte cazuri, biotina va contribui la îmbunătățirea sănătății părului vostru în general, fără a reuși să trateze definitiv căderea lui. [1]

biotină pentru căderea părului
Beneficiile biotinei pentru păr:
  • promovează creșterea părului
  • ajută la fortificarea firului de păr
  • contribuie la reducerea căderii părului
  • îmbunătățește aspectul general al părului

Practic, biotina este utilă în mai multe cazuri de cădere a părului. Ce vreau să spun este să ajută la îmbunătățirea aspectului său. Însă, nu poate trata definitiv decât un tip, cea care a fost cauzată de o deficiență de vitamina B7. [2]

Un alt lucru pe care trebuie să-l menționez este că biotina nu este singura din complexul de vitamine B care este benefică pentru păr. Și alte vitamine ajută la creșterea părului, de aceea nu este bine să le neglijați

Cum vă puteți asigura că organismul vostru are cantitatea necesară de biotină? Așa cum poate vă așteptați, aveți la dispoziție 2 opțiuni:

  • luați un supliment pe bază de biotină
  • consumați alimente bogate în biotină

Cei care au un deficit mai sever de biotină trebuie să ia un supliement. În acest caz, alimentele nu îi pot ajuta prea mult. Dacă pur și simplu vreți să consumați anumite mâncăruri benefice pentru păr, atunci puteți încerca următoarele alimente.

alimente bogate în biotină
Alimente bogate în biotină:
  • ouă
  • nuci și semințe (migdale, alune etc.)
  • pește și fructe de mare
  • legume cu frunze verzi
  • avocado etc.

Ideea e că sunt destul de multe alimente care conțin o cantitate mare de biotină și pe care le puteți consuma mai des. Poate unele din listă sunt deja parte din alimentația voastră.

În cazul în care optați pentru un supliment, trebuie să fiți atenți la cantitatea de biotină pe care o conține. O cantitate foarte mare de biotină nu este benefică pentru organism, dimpotrivă, poate duce la apariția unor efecte adverse precum acneea

Așadar, asigurați-vă că nu luați mai mult de 5000-5500 mcg de biotină zilnic. Cam atât despre biotină și rolul ei în tratarea căderii părului.

PE SCURT

Biotina este una dintre cele mai importante vitamine pentru păr. În lipsa ei, părul se deteriorează și uneori cade. Astfel, pentru a trata căderea părului cauzată de o astfel de deficiență aveți nevoie de suplimente și alimente ce conțin biotină.

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

Vitamina D

Vitamina D este și ea printre cei mai importanți nutrienți pentru creșterea părului. Astfel, cu siguranță doriți ca organismul vostru să nu ducă lipsă de vitamina D. 

De fapt, unele studii spun că cei care suferă de căderea părului pot avea și un nivel scăzut de vitamina D. Desigur, nu vorbim despre o cădere a părului severă, care de cele mai multe ori are alte cauze, precum dezechilibrele hormonale cauzate de ovarele polichistice și nu numai.

Însă, dacă ați observat că părul vostru este mai fragil și cade, s-ar putea ca și vitamina D să fie de vină. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul căderii părului ce apare pe fondul unei alimentații nepotrivite și care nu este de obicei foarte severă.

Deci, sfatul nostru este să vă asigurați că organismul vostru are suficientă vitamina D.

vitamina D pentru păr
Produse ce conțin vitamina D:
  • suplimente alimentare
  • alimente bogate în vitamina D
  • tincturi ce conțin vitamina D

Practic, puteți obține vitamina D cu ajutorul mai multor produse. Acestea includ, suplimente, tincturi și chiar alimente bogate în vitamina D. După cum puteți vedea, aveți mai multe opțiuni din care puteți alege produsul potrivit pentru voi.

Astfel, sfatul nostru este să luați un supliment cu o concentrație mare de vitamina D numai dacă suferiți de o carență severă. Vitamina D, la fel ca alte produse, nu trebuie luată în cantități foarte mari fără avizul medicului. Dacă luați vitamina D mai multă decât aveți nevoie, s-ar putea ca aceasta să vă facă mai mult rău decât bine. 

Pe de altă parte, dacă aveți o lipsă severă de vitamina D, alimentele nu vor putea să vă ajute foarte mult. Acest lucru este valabil și în cazul expunerii la soare, care poate de asemenea să crească cantitatea de vitamina D.

Însă, luată în cantitățile potrivite, vitamina D poate contribui la creșterea părului vostru.

vitamina D pentru căderea părului
Cum acționează vitamina D:
  • contribuie la întărirea firului de păr [3]
  • ajută la creșterea părului
  • promovează sănătatea părului vostru

Cu toate acestea, trebuie să vă spunem că vitamina D (în cele mai multe cazuri) nu poate trata căderea părului complet. Mai ales dacă vorbim despre o cădere a părului hormonală, ce trebuie tratată cu ajutorul altor soluții.

Tocmai de aceea vă sugerăm să faceți anumite investigații pentru a afla care este cauza care stă la baza căderii părului vostru. În acest fel, tratamentul va fi unul țintit și totodată mai eficient.

PE SCURT

Vitamina D, alături de alți nutrienți, contribuie la îmbunățirea sănătății părului vostru, mai ales dacă vorbim despre o lipsă mai severă. Astfel, dacă constatați că aveți nevoie de ea, puteți lua un produs ce conține vitamina D precum suplimentele alimentare.

Vitamina C

Cu toții apelăm la vitamina C atunci când suntem răciți, nu-i așa? De fapt, se știe că aceasta întărește sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva factorilor nocivi. Însă, știați că vitamina C vă poate ajuta dacă aveți probleme cu căderea părului?

Desigur, la fel ca alte vitamine, nici aceasta nu poate trata complet căderea părului, însă cu siguranță are anumite avantaje de care puteți beneficia.

vitamina C pentru păr
Avantajele vitaminei C pentru păr:
  • este antioxidant [4]
  • astfel, protejează părul de acțiunea radicalilor liberi
  • previne căderea părului
  • contribuie la fortificarea firului de păr

După cum vedeți, vitamina C este mai degrabă un ajutor suplimentar decât un tratament propriu-zis pentru căderea părului. Astfel, nici nu o recomandăm ca singurul remediu pentru această problemă. Eventual o puteți folosi alături de un tratament mai potent pentru căderea părului.

De asemenea, o ideea bună ar fi să aplicați și anumite remedii locale pentru păr. Aici putem include diverse uleiuri esențiale și vegetale, cum este cel de ricin sau rozmarin. Puteți să folosiți chiar și alte produse, cum este apa de rozmarin. Acestea vor stimula creșterea părului din exterior și contribui și la îmbunătățirea sănătății scalpului.

Revenind însă la vitamina C, haideți să vedem cum o puteți folosi și ce produse o conțin.

Produse ce conțin vitamina C:
  • suplimente alimetare
  • trataente pentru păr
  • alimente bogate în vitamina C
  • alte produse pentru păr

Astfel, puteți alege să folosiți vitamina C ca remediu extern sau intern pentru păr. Fiecare produs are avantajele și dezavantajele sale, așa că fiți atenți ce produs alegeți. Desigur, sfatul nostru rămâne același: nu vă bazați pe vitamina C mai mult decât este necesar, ci folosiți-o alături de alte remedii și tratamente pentru căderea părului.

Cam atât despre vitamina C pentru căderea părului. Nu uitați să mâncați multe fructe și legume ce o conțin. Aceasta nu este doar pentru păr, ci și pentru sănătatea organismului vostru în general. Deci, asigurați-vă că aceasta nu lipsește din alimentația voastră.

PE SCURT

Vitamina C este un cunoscut antioxidant. Astfel, aceasta protejează părul de efectele nocive ale radicalilor liberi. Mai mult, previne căderea părului și contribuie la îmbunătățirea sănătății acestuia. Cu toate acestea, ea nu trebuie folosită ca singurul tratament pentru căderea părului.

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Ajută  la tratarea căderii părului din interior
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive + mărturii

Vitamina A

Este adevărat că vitamina A nu este neapărat cunoscută pentru rolul său în căderea părului. Însă asta nu înseamnă că nu are anumite beneficii pentru sănătatea părului vostru. Desigur, de foarte multe ori când ne gândim la vitamina A o includem în categoria vitaminelor pentru piele sau chiar pentru tenul cu probleme.

Totuși, în cele ce urmează vom vedea ce avantaje are vitamina A pentru păr și cum puteți beneficia chiar voi de aceste avantaje. 

vitamina A pentru păr
Ce beneficii are vitamina A pentru păr?:
  • ajută la menținerea sănătății părului
  • contribuie la creșterea părului [5]
  • hidratează părul și scalpul

După cum puteți vedea, nu putem spune că vitamina A poate trata complet căderea părului. Aceasta este mai degrabă un ajutor suplimentar, cum sunt și alte vitamine. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că organismul are nevoie de vitamina A.

Deci, cum puteți obține această vitamină? Ce produse puteți încerca? Ei bine, după cum veți vedea, produsele ce o conțin sunt destul de numeroase. Iată cam care sunt acestea:

  • supliementele pentru păr
  • anumite seruri sau tratamente pentru păr
  • alimente bogate în vitamina A

De fapt, vitamina A este de mai multe tipuri, însă noi nu vom insista asupra diferențelor dintre ele. Ceea ce însă vă putem spune este că aceasta nu trebuie luată în exces, la fel ca alte produse pentru păr. Dacă o luați în exces, s-ar putea ca efectele sale să fie total opuse de cele pe care le așteptați.

Vestea bună e că dacă includeți în dieta voastră alimente bogate în vitamina A, cel mai probabil nu veți face un exces. Însă, și efectul va fi unul mai slab.

vitamina A pentru căderea părului
Alimente bogate în vitamina A:
  • pește precum somon, cod etc.
  • unt
  • brânză
  • morcovi
  • spanac
  • mango și altele

Desigur, pentru ca organismul și părul vostru să fie sănătos, este necesar să aveți o alimentație cât mai bogată. Așadar, încercați să consumați cât mai multe alimente bogate în vitamina A și nu numai. Dacă vreți, puteți chiar să luați un supliment care conține vitamina A. 

Însă, fiți atenți ce suplimente luați. Nu toate sunt benefice pentru sănătatea părului vostru. 

PE SCURT

Vitamina A contribuie la îmbunătățirea sănătății scalpului și a părului și implicit la creșterea acestuia. Astfel, o puteți folosi, alături de alte produse pentru păr, fără însă să așteptați ca aceasta să facă minuni.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Căderea Părului - 8 Cauze + Tratamente"

Vitamina E

O altă vitamină cunoscută pentru calitatea sa de antioxidant este vitamina E. Poate ați auzit deja de ea și de faptul că este folosită în scopuri cosmetice, atât pentru păr, cât și pentru piele. Așadar, dacă puteți include pe lista voastră și vitamina E.

Deși am lăsat-o la final, asta nu înseamnă că ea este mai puțin benefică pentru păr decât celelalte vitamine menționate. Dimpotrivă, datorită proprietăților sale antioxidante, putem spune că este printre nutrienții care contribuie la îmbunătățirea sănătății părului. 

vitamina E pentru păr
Proprietățile vitaminei E:
  • previne căderea părului
  • îmbunătățește circulația sângelui la nivelul scalpului
  • oferă strălucire părului
  • susține sănătatea scalpului

După cum puteți vedea, vitamina E este destul de utilă în lupta cu căderea părului. Desigur, trebuie să țineți cont și cât de severă este căderea părului. În cazurile severe, cu siguranță nu va putea face minuni.

Dacă totuși vreți să o folosiți, puteți opta pentru una dintre opțiunile următoare:

  • tratamente pentru păr cu vitamina E
  • suplimente ce conțin vitamina E
  • alimente bogate în vitamina E
  • alte produse ce conțin vitamina E

Cu siguranță ați văzut că există pe piață o grămadă de produse, atât interne, cât și externe pentru căderea părului. Așadar, tot ce trebuie să faceți este alegeți produsul potrivit pentru voi și să-l folosiți regulat. În acest fel veți putea beneficia de avantajele vitaminei E pentru păr.

PE SCURT

Vitamina E este una dintre nutrienții benefici pentru sănătatea părului și a scalpului vostru. Aceasta poate contribui la creșterea părului vostru, îmbunătățind și circulația sângelui la nivelul scalpului.

Verdict: Vitaminele Pot Trata Căderea Părului?

Răspuns scurt: Nu, de cele mai multe ori nu pot face asta.

Vitaminele pot trata căderea părului care a apărut în urma unor carențe, dar în alte cazuri nu pot avea un efect foarte bun. Astfel, acestea nu trebuie întotdeauna folosite ca tratamente propriu-zise pentru căderea părului:

  1. Chiar dacă contribuie la îmbunătățirea sănătății părului vostru, de cele mai multe ori vitaminele nu pot trata căderea părului.
  2. Acest lucru se datorează faptului că părul cade din alte cauze, nu din cauza lipsei de vitamine.
  3. Deci, le puteți folosi, dar alături de niște tratamente mai puternice pentru păr.
vitamine pentru păr

Pe de altă parte, nu vă recomandăm să luați aceste vitamine în cantități foarte mari, pentru că nu vă vor ajuta mai mult, dimpotrivă. Astfel, cel mai bine ar fi să vorbiți cu un specialist pentru a vedea dacă nu aveți cumva un deficit.

Ce puteți face însă pentru a beneficia de avantajele tuturor celor 5 vitamine menționate mai sus? Există vreun produs care să le conțină pe toate? Din fericire da, există. Acesta se numește Folexin și conține nu numai toate cele 5 vitamine de mai sus, ci și alte ingrediente ce ajută la tratarea căderii părului.

De fapt, în opinia noastră Folexin este cel mai bun supliment pentru căderea părului. Asta deoarece Folexin acționează asupra mai multor cauze ale căderii părului. Astfel, acest supliment promovează creșterea părului și reduce căderea lui, acționând din interior asupra cauzei declanșatoare.

Deci, noi cu siguranță vă sugerăm să încercați Folexin. Numai așa veți putea vedea ce rezultate poate avea acesta și cum vă poate ajuta. Ce spuneți? 

Recomandarea noastră #1 pentru Păr:

Folexin

Folexin pentru păr
  • Este un supliment pe bază de plante
  • Tratează cauzele interne ale căderii părului
  • Eficient în mai multe tipuri de cădere a părului 
  • Recomandat de mai mulți specialiști
  • Peste 3000 recenzii pozitive de la utilizatori
  •  Rezultate de lungă durată

Surse & Referințe Științifice:

[1] O recenzie a folosirii biotinei pentru căderea păruluihttps://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17719081/

[2] Biotina, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32119380/

[3] Rolul vitaminei D în căderea părului: o scurtă recenzie, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34553483/

[4] Vitamina C, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17173758/

[5] Vitamina A pentru piele și păr: o actualizare, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35889909/

Sara Nica

Despre Autor

Sara Nica este autor în cadrul echipei Suplimentis și este pasionată de cercetare, în special pe nișa de sănătate. Domeniile sale de bază includ cosmetologia, sănătatea pielii și a părului, dar și remediile naturiste. Este întotdeauna la curent cu noutățile ce apar în domeniul medical, făcându-le cât mai accesibile și ușor de înțeles cititorilor noștri.


ETICHETE

vitamine pentru căderea părului, vitamine pentru creșterea părului, vitamine pentru păr


Articole similare

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>