Autor: Sara Nica
Verificare medicală: Farm. Oltea Roman
Știați că stresul poate cauza căderea părului? Ei bine, stresul nu numai că afectează negativ sănătatea organismului, ci are efect și asupra părului. Astfel, din cauza lui părul este slăbit și poate chiar cădea.
Cum să scapi de căderea părului de la stres? Aceasta este întrebarea la care vom răspunde în cele ce urmează. Astfel, vom discuta despre următoarele aspecte legate de acest subiect:
- legătura dintre căderea părului și stres
- cauze specifice
- soluții
În acest fel veți putea descoperi cum să tratat căderea părului cauzată de stres. Haideți deci să ne apucăm de treabă!
PS: Dacă sunteți în criză de timp, capitolul "Rezumat" de mai jos vă spune pe scurt care este legătura dintre căderea părului și stres.
Stresul este unul dintre factorii care favorizează apariția mai multor probleme de sănătate, dar nu numai. Acesta poate contribui și la apariția căderii părului. Motivul pentru care stresul influențează sănătatea părului vostru îl reprezintă nivelul crescut de cortizol.
Practic, atunci când sunteți stresați, nivelul cortizolului este de asemenea ridicat, iar acesta influențează ciclul de creștere a părului. Astfel, părul intră în faza de repaus prea devreme și începe să cadă. Acest tip de cădere a părului poartă numele de telogen effluvium.
Ce soluții există? Din fericire, de foarte multe ori părul își revine de la sine. Asta dacă căderea părului a fost cauzată de un stres temporar. Însă, acest lucru nu se întâmplă peste noapte, ci ia ceva timp. Așa că ceea ce puteți face este să accelerați creșterea părului cu ajutorul unor produse naturale.
Iată deci câteva dintre soluțiile pe care le puteți încerca:
- Folexin
- uleiul de lavandă
- urzica
- uleiul de ricin
Dintre acestea, recomandarea noastră #1 este Folexin, un supliment special creat în SUA pentru a trata problema căderii părului. Astfel, acesta acționează asupra mai multor cauze ale căderii părului și poate fi util chiar și în cea cauzată de stres.
Mai mult, Folexin oferă părului nutrienții de care are nevoie și îi stimulează din interior creșterea. Deci, efectul său este unul de lungă durată, nu temporar. Desigur, pe lângă Folexin puteți folosi și un produs local, cum sunt cele menționate. În acest fel, rezultatele suplimentului vor fi mai rapide.
Deci, ce spuneți? Credeți că Folexin merită încercat?
Recomandarea noastră #1 pentru Păr:
Folexin
Legătura Dintre Căderea Părului Și Stres
Ați observat că atunci când sunteți mai stresați vă cade mai mult păr? V-ați întrebat dacă stresul poate cauza căderea părului? Ei bine, da. Perioadele foarte stresante pot contribui la căderea părului. Desigur, pe lângă căderea părului, puteți experimenta și alte simptome cauzate de stres.
Motivul pentru care părul cade de la stres îl reprezintă nivelul crescut de cortizol, numit și hormonul stresului. Practic, atunci când nu sunteți relaxați, nivelul cortizolului crește, iar acesta influențează ciclul de creștere a părului.
Cum acționează cortizolul asupra părului:
- cortizolul poate influența ciclul de creșterea a părului [1]
- un nivel foarte crescut de cortizol face ca părul să intre prematur în faza de repaus (telogenă)
- astfel, poate avea loc căderea părului
- aceasta poartă numele de telogen efflvium
Severitatea căderii părului depinde de cât de ridicat este nivelul de cortizol și implicit de cât stresați sunteți. În unele cazuri căderea părului nu este foarte severă, pe când în altele se poate să cadă o cantitate considerabilă de păr.
Cât de des apare cest tip de cădere a părului, numită telogen effluvium? Ei bine, nu putem spune că aceasta este cea mai întâlnită cauză a căderii părului la bărbați sau femei, nici măcar la adolescenți. Însă cu siguranță ea poate apărea, mai ales dacă vorbim despre o perioadă de stres prelungită.
Desigur, trebuie să fiți atenți și cum se manifestă căderea părului. Telogen effluvium are anumite semne specifice.
Simptomele căderii părului de la stres:
- rărirea părului
- subțierea firului de păr
- părul se usucă și poate cădea mai ușor
- căderea poate fi difuză sau concentrată pe anumite zone
- în unele cazuri mai severe, căderea părului este vizibilă
Practic, acest tip de cădere a părului poate apărea pe tot scalpul sau doar în anumite zone. Astfel, va fi destul de greu să o deosebiți de alte tipuri. Tocmai de aceea este important să mergeți la medic și să faceți anumite investigații.
În acest fel, veți ști exact ce a cauzat căderea părului vostru, dar și ce tratament să folosiți. Desigur, puteți lua în considerare și nivelul de stres pe care l-ați avut în ultima perioadă. Dacă ați fost foarte stresați, se prea poate ca acesta să fi cauzat problema voastră.
PE SCURT
Un nivel ridicat de stres crește nivelul cortizolului, care este hormonul stresului. Acesta influențează ciclul de creștere a părului și astfel părul cade. Acest tip de cădere a părului se numește telogen effluvium.
Recomandarea noastră #1 pentru Păr:
Folexin
Cauze
Cred că este clar că telogen effluvium apare din cauze unui stres extrem. Aceasta este principala cauză a acestui tip de cădere a părului. Cu toate acestea, stresul poate fi cauzat de mai mulți factori. Dacă vorbim despre un stres temporar care nu este foarte mare, probabil nu vă va cădea foarte mult păr.
Însă, atunci când e vorba despre un stres extrem, căderea părului poate fi una severă. De asemenea, putem vorbim și despre un stres cronic și în acest caz și cădere părului este una constantă. Totuși, în ce situații apare cel mai des căderea părului e tip telogen effluvium? Haideți să vedem.
Factorii ce declanșează căderea părului:
- o febră foarte mare
- nașterea
- infecțiile severe
- operațiile majore
- stresul psihologic puternic
Practic, este vorba despre acele situații în care organismul este supus unui stres major. Acest stres poate fi de ordin psihologic, dar nu numai. Putem vorbi și despre evenimente traumatizante cum sunt nașterea sau operațiile majore.
Desigur, trebuie să luați în considerare și faptul că alimentația poate contribui la căderea părului. În perioadele stresante, organismul nu beneficiază de toți nutrienții de care are nevoie, astfel că apar anumite carențe nutriționale, cum sunt cele de fier sau de zinc.
Vestea bună e că, dacă vorbim despre o cădere a părului ce a apărut în urma unui eveniment stresant temporar, părul își va reveni, poate chiar de la sine. Totuși, dacă vorbim despre un stres cronic, părul trebuie ajutat prin diverse tratamente și remedii să se regenereze.
PE SCURT
Telogen effluvium apare din cauza evenimentelor traumatice sau a stresului psihologic. Astfel, evenimente precum nașterea, operațiile majore sau infecțiile severe pot duce la căderea temporară a părului.
E-Book Gratuit:
"Cum Să Scapi De Căderea Părului - 8 Cauze + Tratamente"
Soluții
Așa cum spuneam, dacă căderea părului vostru a fost cauzată de un eveniment sau stres temporar, atunci părul ar trebui să își revină singur. Desigur, acest lucru ia timp, nu se va întâmpla peste noapte.
Deci, pentru accelera procesul de creștere a părului puteți apela la anumite soluții. Prima soluție este să vă relaxați, cred că v-ați dat seama de asta deja. Însă, pe lângă diverse tehnici de relaxare există și anumite remedii interne și externe pe care le puteți încerca. Acest lucru este valabil și în cazul î care vorbim despre o cădere a părului cauzată de stresul cronic.
Soluția #1: Folexin
Așa cum spuneam, după anumite perioade stresante organismul cel mai probabil are nevoie de cât mai mulți nutrienți. Aceștia sunt benefici nu numai pentru sănătatea părului vostru, ci și pentru întregul organism. Astfel, vă recomandăm să încercați un supliment pentru păr care poate stimula creșterea părului.
Un astfel de supliment este Folexin, un produs creat în SUA pentru a trata căderea părului și pentru a accelera creșterea lui. De ce este Folexin mai bun decât alte produse similare? Ei bine, deoarece are anumite avantaje pe care alte produse nu le au.
Avantajele suplimentului Folexin:
- acționează asupra mai multor cauze ale căderii părului
- întărește din interior foliculii și firul de păr
- stimulează creșterea părului
- oferă părului nutrienții de care are nevoie
- ajută la restabilirea echilibrului hormonal
Practic, Folexin este făcut în așa fel încât să ajute în mai multe tipuri de cădere a părului, chiar și dacă vorbim despre telogen effluvium. Astfel, acest supliment are capacitatea de a face părul să crească mai repede și mai sănătos.
Acest lucru se datorează faptului că Folexin, așa cum spuneam, conține foarte mulți nutrienți de care are nevoie părul vostru. Iată câteva exemple:
- zinc
- fier
- biotină [2]
- vitamina A
- vitamina E
Și lista poate continua. Uneori, chiar anumite carențe nutriționale pot cauza căderea părului sau pot contribui la apariția ei, alături de alți factori. Așadar, este foarte important să luați un astfel de supliment pentru păr mai ales în perioadele stresante.
Folexin este, în opinia noastră, cel mai bun supliment de pe piață la momentul actual. Acesta a ajutat mai mult de 3000 de persoane să aibă un păr mai sănătos și mai puternic. Deci, ce spuneți? Se merită să-l încercați?
PE SCURT
Folexin este un supliment pentru păr special creat în SUA pentru a trata căderea părului și pentru a stimula creșterea acestuia. Astfel, produsul reușește să fie util și celor care se confruntă cu o cădere a părului cauzată de stres și nu numai.
E-Book Gratuit:
"Cum Să Scapi De Căderea Părului - 8 Cauze + Tratamente"
Soluția #2: Uleiul De Lavandă
Pe lângă suplimentele și remediile interne pentru căderea părului, puteți apela și la anumite produse locale care să stimuleze creșterea părului. Vitaminele și mineralele lor au un rol esențial pentru menținerea sănătății scalpului și a părului, dar uleiurile pot face ceea nu pot face alte produse.
Totuși, de ce am ales tocmai uleiul de lavandă? Ei bine, răspunsul este unul destul de simplu: deoarece lavanda poate calma organismul. De fapt, uleiul de lavandă este un cunoscut ulei esențial folosit pentru aromaterapie.
Așa că aceasta nu numai că este benefică pentru păr, dar are și capacitatea de a vă ajuta să vă relaxați. Însă acesta nu este singurul beneficiu al uleiului de lavandă.
Beneficiile uleiului de lavandă pentru păr:
- reduce stresul [3]
- are proprietăți antimicrobiene
- îmbunătățește circulația sângelui la nivelul scalpului
- este antiinflamator
Practic, puteți folosi uleiul de lavandă în două moduri: pentru stimularea creșterii părului și pentru aromaterapie. Aromaterapia vă va ajuta să vă relaxați, iar aplicat pe scalp, uleiul de lavandă va stimula creșterea părului.
Cum să îl folosiți pentru creșterea părului? În primul rând, uleiul de lavandă trebuie diluat cu ajutorul unui ulei purtător. Apoi, acesta trebuie aplicat regulat pe scalp și trebuie masat cu ajutorul degetelor. O altă soluție ar fi să adăugați uleiul de lavandă în anumite măști pentru păr, alături de alte uleiuri pentru păr, precum cel de rozmarin de exemplu.
Totuși, înainte de a aplica uleiul de lavandă pe scalp, asigurați-vă că acesta nu vă provoacă nicio reacție alergică. Lavanda este pe lista plantelor care pot provoca reacții alergice, așa că este bine să o folosiți cu precauție, mai ales dacă e prima dată când faceți asta.
PE SCURT
Uleiul de lavandă are anumite avantaje pe care nu le au alte uleiuri pentru păr. Acesta poate reduce stresul, dar poate de asemenea stimula creșterea părului. Astfel, uleiul poate fi aplicat pe scalp sau poate fi folosit pentru aromaterapie.
Soluția #3: Urzică
Una dintre cele mai populare plante pentru căderea părului este urzica. Aceasta a fost folosită de foarte mulți ani pentru a stimula creșterea părului și pentru a trata căderea lui. Tocmai de aceea o putem include chiar în categoria leacurilor bătrânești pentru căderea părului.
Ideea e că sunt o mulțime de produse care conțin urzică. Astfel, aceasta este un remediu accesibil multor oameni și poate fi folosită chiar și în căderea părului cauzată de stres.
Ce avantaje are urzica pentru păr?:
- ajută la îmbunătățirea circulației sângelui la nivelul scalpului
- oferă părului nutrienții de care are nevoie
- accelerează creșterea părului
Cum puteți folosi urzica pentru creșterea părului? Așa cum vă spunem deja, există mai multe produse pe care le puteți încerca:
- șampon/balsam de urzică
- tinctură de urzică
- tratamente pe bază de urzică
- suplimente ce conțin urzică
- ceai de urzică
Astfel, urzica poate fi folosită atât ca remediu extern, cât și ca remediu intern pentru căderea părului. Mai mult, o puteți folosi și pentru alte tipuri de cădere a părului, cum este cea hormonală sau chiar cauzată de ovarele polichistice.
Desigur, nu vă așteptați ca aceasta să vă scape complet de căderea părului. Efectul său este mai slab decât cel al altor tratamente pentru păr, așa că mai bine o folosiți împreună cu alte remedii.
PE SCURT
Cunoscută pentru proprietățile sale cosmetice, urzica poate contribui la stimularea creșterii părului. Astfel, aceasta poate fi utilă și celor care se confruntă cu o cădere a părului de tip telogen effluvium.
Recomandarea noastră #1 pentru Păr:
Folexin
Soluția #4: Ulei De Ricin
Iată că vom încheia cu un alt remediu pentru păr care este foarte bine-cunoscut. Este vorba despre uleiul de ricin. Cu ce vă poate ajuta uleiul de ricin dacă suferiți de o cădere a părului cauzată de stres? Ei bine, acesta poate stimula creșterea părului, la fel cum o pot face și alte produse similare, cum este apa de rozmarin, de exemplu.
Iată ce alte beneficii are uleiul de ricin:
- hidratează părul în profunzime
- fortifică foliculii și firul de păr
- contribuie la creșterea părului
- reduce căderea părului
Uleiul de ricin se folosește în mod similar cu cel de lavandă. Totuși, acesta nu trebuie diluat cu ajutorul unui ulei purtător, ci trebuie doar aplicat pe scalp regulat. Pentru a avea un efect mai bun, noi vă sfătuim să-l lăsați să acționeze pentru 30 de minute sau chiar peste noapte, în funcție de tipul de păr pe care îl aveți.
Bineînțeles, nu vă așteptați ca acesta să aibă rezultate peste noapte. El vă poate ajuta, dar în timp, așa cum o pot face și alte remedii.
PE SCURT
Uleiul de ricin poate contribui și el la reducerea căderii părului cauzată de stres. Acesta întărește firul de păr și stimulează creșterea părului. De asemenea, părul este hidratat, iar astfel nu mai cade atât de ușor.
Recomandarea noastră #1 pentru Păr:
Folexin
Verdictul Nostru
De ce apare căderea părului de la stres? Cum o puteți trata? Ei bine, căderea părului poate fi cauzată de un stres intens sau chiar de anumite evenimente traumatice ce ridică nivelul cortizolului. Astfel, ciclul de creștere a părului este perturbat, iar părul poate începe să cadă:
- Evenimentele traumatice ce pot fi incluse în această categorie sunt sarcina, intervențiile chirurgicale majore sau chiar infecțiile severe.
- După astfel de evenimente părul poate cădea, mai mult sau mai puțin.
- De cele mai multe ori părul își revine în timp.
Așadar, căderea părului ce are drept cauză stresul poate fi mai ușoară sau mai severă, în funcție de modul în care reacționează organismul vostru. Însă, de foarte multe ori, părul începe să crească din nou după o perioadă de timp. Acest tip de cădere a părului poartă numele de telogen effluvium.
Totuși, dacă doriți puteți accelera procesul de creștere a părului folosind anumite produse pentru păr. Prima noastră recomandare este Folexin, un supliment special creat în SUA pentru a trata căderea părului. Astfel, acesta poate acționa asupra mai multor cauze ale căderii părului, inclusiv stresul.
Alte remedii ce vă pot ajuta sunt:
- uleiul de lavandă
- urzica
- uleiul de ricin
Unele dintre ele se foloses intern, pe când altele extern. Efectul lor depinde foarte mult de cât de severă este căderea părului cu care vă confruntați, dar și de felul în care reacționează organismul vostru. Desigur, sfatul nostru este să folosiți aceste remedii naturale alături de Folexin.
Asta deoarece Folexin are un efect mult mai bun și mai puternic decât multe alte tratamente și remedii naturale. Deci, nu mai stați pe gânduri! Încercați Folexin și vedeți chiar voi ce rezultate puteți obține cu ajutorul lui!
Recomandarea noastră #1 pentru Păr:
Folexin
Surse & Referințe Științifice:
[1] Stresul și ciclul de creștere a părului: perturbarea creșterii părului cauzată de cortizol, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27538002/
[2] O recenzie a folosirii biotinei pentru păr, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28879195/
[3] Activitatea biologică a uleiului esențial de lavandă, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12112282/