Masca Cu Miere (Manuka) Pentru Acnee – Chiar Ajută?

✔ Autor: Iulia Cătlan
✅ Verificare medicală: Farm. Oltea Roman

Este eficientă masca cu miere Manuka pentru acnee? Știm cu toții că mierea este considerată unul dintre cele mai sănătoase alimente...

În plus, mierea de Manuka este una din cele mai superioare versiune ale sale. Așadar, nu e de mirare că lumea o folosește în tot felul de scopuri. Asta include și problemele tenului - mai cu seamă coșuri.

Așa că hai să vedem dacă are sens să o încercați în lupta cu acneea:

  • cum se prepară corect
  • care sunt avantajele
  • la ce riscuri vă puteți aștepta

Măștile cu miere nu sunt chiar cele mai simple de folosit, e adevărat... Deci haideți să vedem dacă rezultatele lor anti-acnee chiar merită sacrificiul.

PS: Dacă vreți un răspuns rapid, capitolul "Rezumat" de mai jos vă explică pe scurt dacă masca cu miere Manuka chiar funcționează când vine vorba de coșuri sau acnee.

Rezumat

Cu siguranță nu este un secret faptul că mierea are multe beneficii pentru sănătatea generală...

Tocmai de aceea este pe lista alimentelor extrem de sănătoase pentru orice problemă, nu-i așa?

Dar uitându-ne la ce are de oferit pentru ten, se merită să folosiți masca cu miere Manuka pentru acnee?

Iată concluziile la care am ajuns după ce am analizat potențialul mierii Manuka pentru coșuri:

  1. Are proprietăți antibacteriene și poate reduce cicatricile postacneice.
  2. Hidratează pielea și sporește procesul de vindecare a rănilor.
  3. Totuși, trebuie să aveți grijă la o potențială alergie la miere/polen.
  4. Ca în cazul multor remedii, nu există studii care să îi confirme beneficiile pentru acnee.

Din câte se pare, mierea are câteva beneficii minime pentru ten, dar nu poate vindeca acneea (în special dacă vorbim de un caz mai complex).

Partea bună este că mierea este în mare parte inofensivă, exceptând o posibilă alergie. În afara acestui risc, nu prea are ce rău să vă facă...

Totuși, acneea este o problemă cu rădăcini dincolo de suprafața pielii. Cu alte cuvinte, este nevoie de un tratament mai complex pentru a-i da de cap.

Noi recomandăm setul de produse ClearPores System - ele sunt concepute să trateze cele mai multe tipuri de acnee, iar efectele sunt de lungă durată.

Așa că cel mai bine ar fi să păstrați mierea drept un deliciu al naturii și lăsați problemele tenului în seama unor produse cu rezultate testate și dovedite.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

Cum Se Utilizează Masca Cu Miere

Pentru început, vă vom arăta cum să folosiți mierea în combinație cu alte ingrediente pentru a obține o mască potrivită pentru acnee.

Bineînțeles că există o grămadă de rețete pe care le puteți urmări. Nu există una singură mai bună, ideea e să găsiți combinația cea mai bună pentru tenul vostru.

Sigur că depinde și de ce ingrediente aveți la îndemână. Totuși, haideți să alegem o combinație ușor de preparat pentru cei mai mulți.

Ingredientele necesare:
  • 2 lingurițe de miere crudă
  • o jumătate de linguriță de suc de lămâie

Așadar, această rețetă înglobează două elemente - mierea de Manuka (ingredientul de bază) și sucul de lămâie:

  1. Amestecați cele două ingrediente.
  2. Aplicați combinația obținută obținută pe față.
  3. Lăsați masca să acționeze 20 de minute.
  4. Apoi clătiți-vă fața cu apă călduță.

Rețeta asta este simplă și folosește ingrediente pe care cel mai probabil le aveți deja acasă. Dacă nu, sunt foarte ușor de procurat.

Totuși, dacă doriți și alte combinații, aveți mai multe opțiuni:

Din moment ce rețeta propusă folosește lămâie, aveți grijă să nu o aplicați pe ten când aveți răni deschise. Aceasta vă poate irita pielea și înrăutăți situația.

De aceea, este bine să folosiți sucul de lămâie cu moderație, fapt care se reflectă în rețeta de mai sus (având în vedere că presupune doar jumătate de linguriță).

Acestea fiind spuse, haideți să trecem la avantajele și dezavantajele mierii când vine vorba de acnee.

PE SCURT

Masca cu miere poate fi preparată folosind doar miere și lămâie, deși e bine să aveți o oarecare grijă la ingredientul din urmă. Dacă doriți o alternativă, puteți recurge la aloe vera sau argilă.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Acnee - 7 Cauze + Tratamente"

Beneficiul #1: Distruge Microbii Faciali

Ca să începem cu partea cea mai relevantă, cu siguranță veți fi mulțumiți să aflați de proprietățile antimicrobiene ale mierii de Manuka!

Totuși, pentru a avea acces la acest beneficiu, aveți grijă să cumpărați miere crudă.

Asta pentru că în urma procesării, mierea își pierde peroxidul de hidrogen (moleculele care conferă acest beneficiu).

De asemenea, sunt mai multe tipuri de miere pe care le puteți încerca. Totuși, studiile arată faptul că mierea de Manuka este cea mai potrivită pentru tratarea acneei, căci aceasta își prezervă activitatea antimicrobiană chiar și în absența peroxidului de hidrogen [1].

Substanțele antibacteriene din miere:
  • acid glucuronic
  • peptide
  • vitamina B

Deși mierea are într-adevăr proprietăți antimicrobiene asupra P. acnes (bacteria ce produce acneea de cele mai multe ori), nu se poate spune că este un tratament propriu-zis.

Cu alte cuvinte - efectul său este destul de nesemnificativ comparativ cu tratamentul de primă instanță în acneea bacteriană, antibioticele.

Cu siguranță că este un ingredient accesibil, așa că nu aveți prea multe de pierdut dacă îl încercați. Cu toate astea, mierea nu va alunga acneea, în special dacă vorbim de cea vulgară, care reprezintă un caz mai agresiv.

Asta ne confirmă și studiile sale relativ limitate cu privire la acnee, aspect pe care îl vom dezvolta puțin mai târziu. 

PE SCURT

Mierea are proprietăți antibacteriene, proprietăți ce par utile în vederea eliminării P. acnes. Totuși, nu este suficient de puternică din acest punct de vedere, așa că nu va avea un efect foarte vizibil asupra acneei bacteriene.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

Beneficiul #2: Vindecă Rănile

Acest avantaj este mult mai fondat în știință decât cel de dinainte.

Majoritatea studiilor despre proprietățile mierii pentru ten arată cât de benefică e aceasta când vine vorba de vindecarea rănilor [2].

Totuși, ce legătură are asta cu acneea? Ei bine, una foarte însemnată, având în vedere că leziunile acneice sunt un tip de răni la nivelul pielii a căror vindecare urmează un proces anume.

Cum vindecă mierea rănile?
  • nu conține multă apă (necesară pentru dezvoltarea bacteriilor)
  • peroxidul de hidrogen combate infecțiile
  • are un conținut acidic ridicat

Istoria mierii ne sugerează că aceasta e folosită drept remediu încă din antichitate în China, Egipt și Grecia. Se pare că acest ingredient se ține bine, în ciuda trecerii timpului.

Dar în ciuda acestei reputații, nu trebuie să avem impresia că mierea poate vindeca orice rană, pentru că e complet fals. Firește, în cazul unei leziuni minore se poate să fie de ajutor, dar dacă vorbim de un caz complex de acnee...

Se prea poate să aveți nevoie de mai mult de atât pentru a pune capăt problemei. 

PE SCURT

Pe lângă faptul că e antibacteriană, mierea ajută la vindecarea rănilor pielii. Din moment ce coșurile sunt leziuni acneice, acest beneficiu este destul de relevant. Totuși, nu ne putem aștepta la un efect extraordinar, așa că nu vă bazați pe miere dacă aveți leziuni deschise.

Beneficiul #3: Conferă Hidratare

Deși avantajul acesta poate părea irelevant, el este de fapt foarte important.

Tenul deshidratat va produce mai mult sebum pentru a scăpa de senzația de uscăciune. Mai mult de atât, excesul de sebum este mediul propice pentru bacterii (inclusiv P. acnes) [3].

Consecința naturală e apariția coșurilor, așadar tenul uscat nu trebuie neglijat.

Spre norocul nostru, mierea are proprietăți hidratante, deci aplicarea sa topică poate ajuta cu o astfel de problemă. Ea va absorbi umezeala din aer ca să hidrateze, deci aveți grijă dacă o folosiți în sezonul uscat.

Deși mierea conține zaharuri (care pot inclusiv să usuce tenul), variantele din compoziția sa nu sunt aceleași cu zahărul clasic. Așa că mierea nici deshidrata fața, nici nu vă va produce coșuri. Dimpotrivă, vă poate ajuta semnificativ la capitolul hidratare.

În anotimpurile cu atmosferă mai nepotrivită, puteți să aplicați și câteva picături de ulei de cocos împreună cu mierea, altfel riscați să aveți o piele mai uscată decât înainte.

Cu alte cuvinte, deși hidratarea nu pare foarte importantă la prima vedere, cu siguranță trebuie avută în vedere.

Chiar și așa, există produse mai bune decât mierea și din acest punct de vedere. Spre exemplu, uleiul de neem stă foarte bine la capitolul hidratare, având nutrienți precum vitamina E, carotenoide sau acizi grași în compoziția sa.

PE SCURT

Mierea are și proprietăți hidratante, fapt care poate preveni apariția coșurilor prin evitarea uscăciunii pielii și contracararea producției de sebum. Totuși, nu are un efect extraordinar în acest sens.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

Beneficiul#4: Reduce Cicatricile

Dacă vă confruntați cu acnee pe fond hormonal, cu siguranță aveți mai multe semne rămase de la coșuri...

Acestea pot fi îndeajuns de inestetice încât să fie deranjante, deci mai devreme sau mai târziu veți dori să scăpați de ele.

Din fericire, se pare că mierea are câte ceva de oferit în acest sens... După câte se pare, aceasta are proprietăți de iluminare a pielii care fac petele să fie mai puțin vizibile. Asta datorită abilității ei de exfoliere, care este mai degrabă una delicată.

Desigur, nu trebuie să vă așteptați la un rezultat foarte semnificativ.

De fapt, dacă vă interesează un produs care abordează acneea atât din interior cât și din exterior, cunoaștem cea mai bună opțiune disponibilă.

Este vorba de ClearPores System, un set de produse potrivite pentru toate tipurile de acnee. Acestea fiind zise, are grijă nu doar să trateze coșurile, dar și să le facă să dispară fără să lase urme.

PE SCURT

Unele studii sugerează că mierea ar putea înălbi pielea, caracteristică folositoare în cazul eliminării semnelor postacneice. Totuși, este nevoie de mai multă cercetare în acest sens.

E-Book Gratuit: 

"Cum Să Scapi De Acnee - 7 Cauze + Tratamente"

Limitarea #1: Reacții Alergice

Cu toții suntem conștienți că ne expunem la riscul alergiilor prin majoritatea produselor pe care le folosim, nu-i așa?

Din păcate, același lucru se aplică și în cazul mierii. De-a lungul producției, aceasta poate fi contaminată cu polenul albinelor sau al plantelor din jur. Deci dacă vă știți cu o alergie la polen, se prea poate ca miere să cauzeze probleme.

Cum vă dați seama de asta? Hai să aflăm!

Simptomele alergiei la miere/polen:
  • strănuturi
  • ochi înlăcrimați
  • umflături
  • senzație de mâncărime

Ce să faceți pentru a vă asigura că nu faceți alergie la miere/polen?

În primul rând, dacă știți că aveți alergie la polen, propolis sau orice alt derivat, aveți răspunsul deja - mai bine nu folosiți miere, nici măcar la nivel local. Dacă nu știți încă, ați putea face un test de sensibilitate ca să observați reacția pielii:

  1. Aplicați un pic de miere pe piele (preferabil nu pe față).
  2. Urmăriți orice reacție care apare în decursul a câteva ore.
  3. Dacă nu observați nimic în neregulă, puteți folosi masca cu miere.

În schimb, dacă vi se înroșește pielea sau aveți senzație de mâncărime, cel mai bine e să stați departe de miere/polen. În funcție de cât de gravă e reacția, pot apărea simptome mult mai deranjante, deși acestea sunt cazuri extrem de rare.

Ideea este că e bine să vă asigurați înainte să aplicați mierea direct pe față și să riscați un rezultat neașteptat.

PE SCURT

Precum multe alte ingrediente, mierea este și ea un potențial alergen. Din fericire, puteți face un „patch test” ca să verificați dacă trebuie să vă faceți griji sau nu.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Tratează acneea din interior spre exterior
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive + 67 zile garanție

Limitarea #2: Eficiență Scăzută

Dacă ați încercat tot felul de alte remedii până acum, cel mai probabil știți deja cât de complexă poate fi acneea.

Din acest motiv, cu siguranță căutați ceva care să fie cât mai eficient, nu-i așa? Ei bine, nu pare că mierea ar avea această caracteristică.

Deși are câteva beneficii care pot fi vag asociate cu acneea, nu există nimic concret care să sugereze faptul că ar putea fi tratament antiacneic.

Mai degrabă, poate fi folosită pentru a îmbunătăți aspectul general al pielii, dar nu poate vindeca o problemă atât de complexă precum coșurile.

Cum ajută mierea tenul:
  • are proprietăți antimicrobiene
  • hidratează
  • reduce aspectul cicatricilor

După cum vedeți, avantajele oferite de miere sunt relativ minore. În orice caz, nu sunt de ajuns pentru a pune capăt problemei.

Firește, nu ar trebui să înrăutățească situația (atâta timp cât nu vorbim de o alergie), dar nici nu poate face miracole, deci e bine să nu aveți așteptări prea ridicate.

Cum am mai spus, doar aveți grijă să faceți un mic test pe pielea antebrațului, spre exemplu.

Oricum, dacă acneea a depășit zona T (fruntea + nasul), mierea nu va fi de prea mare ajutor.

PE SCURT

De câte ori este mierea recomandată drept tratament antiacneic? Ei bine, nu este deloc printre primele opțiuni la care ar trebui să recurgem, având în vedere că nu are un efect prea puternic asupra coșurilor.

Verdict: Masca Cu Miere Poate Trata Acneea?

Răspuns scurt: Nu, nu tocmai.

Deși are unele avantaje minore, nu se poate spune că vă poate scăpa de coșuri, pentru că nu are decât un efect local (și acesta destul de slab).

Per total, mierea este mai degrabă un remediu cel mult mediocru pentru coșuri:

  1. Este antimicrobiană, deci poate reduce din bacteriile de la nivelul feței (precum P. acnes).
  2. Facilitează procesul de vindecare a rănilor.
  3. Hidratează pielea, astfel prevenind producția și mai mare de sebum.
  4. Poate reduce aspectul cicatricilor postacneice, dar nu tratează direct acneea existentă.

Deși aceste beneficii par promițătoare, efectul lor nu e deloc la fel de impresionant în realitate (cum e teoretic).

Așadar, nu putem spune că merită să folosiți masca cu miere pentru acnee, în special dacă vă confruntați cu un caz mai agresiv.

Desigur, o puteți folosi eventual în paralel cu un tratament creat specific pentru nevoile pe care le aveți. 

Când vine vorba de asta, noi recomandăm cu încredere ClearPores System - un set de 3 produse care elimină cauzele acneei atât la nivel extern, cât și intern. Ca să nu mai spunem că este potrivit pentru toate tipurile de acnee, deci funcționează în cele mai multe cazuri,

Din aceste motive, este recomandat de specialiștii în domeniu, dar și de persoanele care l-au încercat, fapt care denotă că e un produs cu rezultate dovedite. Comparativ cu mierea, efectul său e cu multe clase peste.

Nu e un tratament miraculos, deci nu vă așteptați la rezultate peste noapte, însă de cele mai multe ori, funcționează foarte bine.

Într-un final, rămâne la latitudinea voastră dacă alegeți să vă bazați pe un remediu natural ca mierea de Manuka sau un tratament antiacneic creat prin știință.

Recomandarea noastră #1 pentru Acnee:

ClearPores System

  • Format din 3 produse pe bază de plante
  • Tratează cauzele interne ale acneei
  • Eficient în cazul acneei hormonale și bacteriene 
  • Recomandat de mai mulți dermatologi
  • Peste 2000 recenzii pozitive de la utilizatori
  • 67 zile garanție 

Surse & Referințe Științifice:

[1] Activitatea antibacteriană a mierii, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3609166/

[2] Mierea sub formă de tratament topic în vindecarea rănilor, https://doi.org/10.1002/14651858.cd005083.pub4

[3] Poate reducerea sebumului să afecteze acneea? https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20518779/

Farm. Oltea Roman

Despre Autor

Oltea Roman este fondatoarea brandului Suplimentis, pe care l-a creat în anul 2022, ca răspuns la lipsa evidentă de informație medicală corectă în mediul online.

Are o experiență vastă în domeniul farmaceutic, mai ales în analiza și crearea produselor farmaceutice (fie că sunt suplimente alimentare sau produse cosmetice).

După absolvirea facultății de farmacie, a urmat mai multe cursuri de formare postuniversitară pe piața americană, specializându-se în alopecie și anti-aging.

Rolul său principal în echipa Suplimentis este de a coordona activitatea, de a verifica acuratețea informațiilor și de a se asigura că articolele scrise sunt ușor de înțeles și accesibile tuturor categoriilor sociale.


ETICHETE

masca cu miere acnee, masca cu miere pentru acnee, miere de albine acnee, miere de manuka acnee, tratament cu miere pentru acnee


Articole similare

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>